‘De Mol’-afvaller: “Ik ben volledig, maar echt volledig in de war”

Een nieuwe aflevering van De Mol betekent ook een nieuwe afvaller. En dat was deze week een speciale afvaller. Want Philip was de hoofdverdachte van de twee overblijvende kandidaten. Zij moeten nu in de finale hun ogen opnieuw openhouden en de echte mol proberen te ontmaskeren voor de laatste eliminatie.

Normaal zijn de drie overblijvers in de finale van De Mol de mol zelf en de twee kandidaten die hem of haar als eerste op het spoor waren. Maar dit jaar is dat niet zo. Want de twee overblijvende kandidaten zaten allebei op de verkeerde mol en die is nu naar huis.

“Volledig in de war”

Philip had ook zelf niet door dat hij door iedereen verdacht werd. “Dat was een verrassing van formaat. Ik ben volledig, maar dan ook vollédig in de war. Dat er misschien enkele kandidaten die er eerder uitgingen hun pijlen op mij hadden gericht, daar had ik een vermoeden van. Maar dat alle drie de finalisten in mij de mol zagen Verbijsterend.”

Hij vraagt zich ook af wat dat betekent voor de finale. “En wat nu? Hun hoofdverdachte is naar huis. En dat net voor de finale. Die drie finalisten moeten helemaal van nul beginnen in hun zoektocht. Wat een spanning!”

Onhandig

Maar waarom dacht iedereen dat Philip de mol was? Volgens Philip ging het om omgekeerde psychologie. “De enige verklaring die ik kan bedenken is dat ze in mij geen geloofwaardige mol zagen, om me dan net om die reden wél te gaan verdenken.”

Daarnaast is Philip niet de meest handige persoon ter wereld. “Ik ben van de onhandigere soort, dus ook dat heeft zeker er toe bijgedragen dat ik zowel voor de kandidaten als voor de kijkers verdacht was.” En ook zijn actie in de vorige aflevering zorgde ervoor dat hij bij de groep verdacht werd. “Ik heb ook in de DDR-dossiers gekeken (wie zou dit niet doen vlak voor de finale?) en misschien heb ik ook wel de dominootjes onhandig aangeraakt. Maar het is zeker niet zo dat ik mezelf als schaduwmol heb gedragen.”

Traantjes

Het afscheid viel Philip zwaar. “Ik heb traantjes gelaten. En die hadden absoluut niets te maken met winnen of verliezen. Die hadden 100 procent te maken met het feit dat ik die superfijne mensen na meer dan twee weken intensief samenzijn moest verlaten. Ondanks een wrijving over een verloren opdracht of een kandidaat die afviel, was het samenleven en samen spelen snel weer fijn zonder dat ook maar iets bleef hangen van negativiteit. Alsook de fenomenale gedrevenheid van de reality crew, de productiecrew en de opnamecrew. Wow, dat is echt drie weken ‘knallen’ voor die mensen.”

Sven zal er waarschijnlijk anders over denken, maar Philips favoriete moment was de korte nacht aan de rotswand. “Voor we ‘het tentje’ dicht deden hadden we de kans om in absolute stilte naar de omgeving te kijken en dat was adembenemend.”

Philip was dit jaar de oudste deelnemer, maar dat zag hij vooral als een voordeel. “Door die levenservaring kan je volgens mij mensen misschien zelfs beter inschatten. Het is nooit te laat om jezelf te smijten! Aan alle vijftigplussers: niet twijfelen om je in te schrijven.”

Bekijk hier het exit-interview met Gilles Van Bouwel:

Bekijk hier de reactie van Philip op het einde van de aflevering:

De Mol is elke zondag te zien om 19.55 uur op Play4 en GoPlay.be. Wil je op de hoogte blijven van alles over De Mol, word dan lid van onze Facebookgroep De Mol 2021: alle hints en tips.

Meer
Lees meer...