De mol is bekend na hilarische finale met zangers en boeven

Na acht weken is de grootste vraag op de lippen van elke Vlaming eindelijk beantwoord. We weten wie de twaalfde mol is. In een volledig mannelijke en behoorlijk lachwekkende finale kwamen we te weten wie er al acht weken lang verantwoordelijk was voor de vele mislukte proeven. Dat bleek de joviale Kempenaar Senne te zijn, die voor velen vooral een favoriet was, maar ook zeker een van de hoofdverdachten.

Het twaalfde seizoen van De Mol zit erop. We kennen de winnaar, de verliezend finalist en – uiteraard – de mol. In de laatste aflevering werd er eindelijk nog eens geld verdiend, maar zorgde de mol er toch weer voor dat er geld uit de pot bleef.

Zing de verschillen

Voor de eerste opdracht moest elke finalist oefenen op een Italiaans nummer. Voor Senne werd dat Gloria van Umberto Tozzi, voor Bernard Marina van Rocco Granata en Michaël ging aan de slag met het nummer Con Te Partiro van Andrea Bocelli. Dit nummer was van belang want op de tonen van hun specifieke liedje moesten de drie kandidaten een schilderij beschrijven dat voor hen stond. Een medekandidaat keek op dat moment naar een gelijkaardig schilderij met enkele verschillen. Elk verschil moest gezochten worden tussen 30 vaasjes met rozen. Maar die waren niet zo makkelijk te vinden.

Voor de zanger aan z’n opdracht begon, kreeg één kandidaat – we noemen hem nu even de zoeker – de woorden van buiten leren. Want wanneer de zanger bezig is met zijn nummer worden de woorden van de roosjes afgedekt en moeten ze dus weten waar de juiste roos te vinden is. Elke juiste roos die op het podium belandt, levert 200 euro op. Maar een foute roos zorgt ervoor dat de zanger wordt weg gekatapulteerd, waardoor de opbrengst van zijn nummer verloren gaat. Op het einde van het nummer vliegt de zanger ook sowieso de lucht in, maar als er op dat moment enkel juiste rozen liggen, gaat het geld naar de pot.

Uiteindelijk kan Senne hier 200 euro verdienen, maar wordt hij gekatapulteerd door een foute roos die wordt neergelegd door Michaël. Het gezang van Bernard levert 400 euro op en de prachtige versie van Con Te Partiro van Michaël zorgde voor 600 euro. De eerste opdracht van de finale bracht zo 1.000 euro op en zorgde ervoor dat de groepspot over de kaap van de 20.000 euro ging.

Diefstal

Voor de tweede opdracht moesten de kandidaten zich begeven naar de verboden eerste verdieping van hun verblijf Villa del Gattopardo. Daar moesten ze drie objecten stelen: de eerste druk van het boek Il Gattopardo, de typmachine waarop Giuseppe Tomasi di Lampedusa het boek schreef en zijn pijp. De objecten werden bewaakt door een Spot, een robothondje van Boston Dynamics dat reageert op geluid. Stil zijn was dus de boodschap en dat was makkelijker gezegd dan gedaan.

Om de objecten vrij te spelen, moesten de kandidaten namelijk opdrachten uitvoeren. Bij de typmachine moest er een gewicht van 4 kg in de plaats komen. Daarvoor moest Michaël met een vat van 3 liter en eentje van 5 liter dus 4 liter bekomen. Met de hulp van Bernard lukte dit uiteindelijk. Om het boek te stelen, moest Bernard de juiste sleutel vinden. Daarvoor moest hij de opbrengst (of het verlies) van drie opdrachten optellen. Als hij het juiste kistje opende vond hij de sleutel, opende hij het foute, dan werd hij getrakteerd op muizenvallen. De pijp moest vrijgespeeld worden door een tang te vinden onder een hele stapel lawaaierig gereedschap. Vervolgens moesten twee ijzeren kettingen doorgeknipt worden met de tang. Iets dat ook moeilijk in stilte te doen is.

Gelukkig was er wel een reddingsmiddel. Als de kandidaten als een standbeeld konden blijven staan, zou het hondje hen niet herkennen en gewoon weer vertrekken. Michaël en Bernard konden zo het hondje afleiden. Bij Senne ging het fout. Daardoor moesten ze naar de vluchtauto rennen met 4.000 euro op zak. De groepspot eindigt daardoor op een bedrag van 24.160 euro.

Senne

En dan was het nog tijd voor de laatste test. Daarbij moesten de kandidaten nog één keer 20 vragen over de mol beantwoorden. Wie dat het beste deed, werd de winnaar en ging dus met 24.160 euro naar huis. Die winnaar werd Bernard, die de mol al snel op het spoor was en zo meer antwoorden juist kon beantwoorden dan zijn laatste medekandidaat, die ook de juiste mol in het vizier had.

Er bleef dan nog maar één vraag over: wie is de mol, Senne of Michaël? Het bleek uiteindelijk Senne te zijn, de vlotte Kempenaar wist in elke opdracht te mollen (uitgezonderd ééntje, de spaghettisausopdracht). Volgende week zullen we te zien krijgen waar Senne allemaal kon mollen en hoe hij zich voorbereidde op het avontuur.

Wil je op de hoogte blijven over alles van De Mol? Word dan lid van onze Facebookgroep DE MOL 2024: alle hints en tips!.

Volgende week zondag is de laatste aflevering van De Mol om 20 uur te zien op Play4 en online via GoPlay.be.

Meer
Lees meer...