‘De Mol’: prachtige finale onthult beste mol ooit en compleet verraste winnaar

De finale van De Mol 2021 zit erop. Het negende seizoen bracht een nooit eerder vertoonde situatie waarbij iedereen vlak voor de eindstreep op zoek moest naar een nieuwe mol. Bovendien moesten Sven, Annelotte en Lennart ook nog proberen hun magere groepspot enigszins aan te dikken. Het was uiteindelijk Annelotte die met dat geld naar huis mocht door op het allerlaatste moment Lennart als mol te ontmaskeren en de vragenlijst heel nipt het best in te vullen.

De finaleaflevering van De Mol begint waarmee de vorige aflevering eindigde. Het vertrek van Philip verbaasde de drie overbleven kandidaten want alle drie (of eigenlijk maar twee en één toneelspeler) hadden ze hun vragenlijst volledig ingevuld op Philip. Enkele uren later blijkt iedereen echter al een nieuwe hoofdverdachte te hebben. Lennart is overtuigd van Annelotte, Sven twijfelt om te spreiden, maar neigt naar Lennart en Annelotte richt haar pijlen dan weer op Sven.

Mediteren

Maar eerst moet er dus nog een poging ondernomen worden om de magere prijzenpot van 15.100 euro nog wat te vullen. Dat kunnen de kandidaten doen door te mediteren. Na een korte les krijgen ze om de beurt een meditatieband op hun hoofd die hun hersenactiviteit meet en moeten ze vijf minuten lang zo zen mogelijk blijven.

De Mol zou De Mol natuurlijk niet zijn als er nog een addertje onder het gras zat. Tijdens hun meditatie kunnen Annelotte, Sven en Lennart namelijk gestoord worden, respectievelijk door een gitarist, een pikkende kip en slagroom en dergelijke. Om dat te voorkomen moeten de twee andere kandidaten opdrachten zo goed mogelijk uitvoeren. Het herkennen van klassieke muziekstukken, het vangen van eieren en het smeden van broodjes blijkt echter moeilijker dan gedacht en dus blijft er van de te verdienen 3.000 euro opnieuw maar 1.240 euro over. De groep mag daarbij zenmeester Lennart nog danken of het resultaat was nog triestiger geweest.

Play4

Isidoor bevrijden

Tijdens de volgende nacht in een prachtig kasteel in de Duitse gemeente Casekow gebeurt het onvermijdelijke: Isidoor wordt midden in de nacht ontvoerd. Eens wakker krijgen de kandidaten de opdracht om het hondje te gaan bevrijden uit een creepy verlaten militair hospitaal, een opdracht die maar liefst 10.000 euro kan opleveren.

Eens binnen begint dat bedrag wel af te tellen tot Isidoor op de beruchte rode knop duwt. Maar eerst wacht Sven, Annelotte en Lennart nog een heus Dokter Bibber-parcours. Na wat moeite – vooral bij Annelotte – vinden ze Isidoor met nog zo’n 7.200 euro op de teller. De hondentraining bleek echter niet zo succesvol als gehoopt want Isidoor lijkt vooral blij zijn om Annelotte terug te zien en negeert de rode knop volledig. Sven beslist dan maar om de noodoplossing te gebruiken waarbij ze boven de sleutel gaan halen om tot bij Isidoor zelf te raken en hem zo handmatig op de knop te doen duwen. Daarbij begint de klok wel veel sneller te lopen waardoor er uiteindelijk amper 1.900 euro overblijft.

Play4

Ontknoping

Na twee magere slotdagen is de groepspot uiteindelijk gestrand op 18.240 euro. Na een vluchtig bezoekje aan een kledingwinkel om een kostuum te kopen voor Lennart zijn de kandidaten klaar voor de ultieme vragenronde die zal bepalen wie het geld mee naar huis neemt. Daarna krijgen we ook eindelijk te zien wie De Mol is.

Met een visueel prachtig slot van de aflevering dat begint met zwart-witbeelden van Berlijn en eindigt met een razend spannend in beeld gebrachte onthulling, valt uiteindelijk het doek over De Mol 2021. Lennart bleek de ijzersterke mol die voor een historisch lager groepspot zorgde en Annelotte kroont zich met een last-minute verandering heel nipt tot winnaar.

Play4

Lees hier de reacties van de finalisten en Gilles De Coster:

Zondag 16 mei om 19.55 uur op Play4 zie je in De Mol hoe Lennart te werk ging.

Meer
Lees meer...