‘De Mol’: Finalisten zijn bekend, dit is onze hoofdverdachte

Het was vandaag al tijd voor de zevende aflevering van De Mol. Daarin dunde de groep uit van vier naar drie kandidaten: de drie finalisten. Maar die drie (eigenlijk twee) zitten op het verkeerde spoor. De mol heeft zich dus tot in de halve finale schuil kunnen houden. Wie van de twee overgebleven kandidaten zal naar de juiste mol switchen?

De zevende aflevering van De Mol, aka de halve finale, bracht de kandidaten naar sprookjesland, een spookvilla en het hoogste hotel van Berlijn. Maar op het einde werd het voor twee kandidaten een shock van formaat.

Opdracht 1: Hans en Grietje

De Mol 7 opdracht 1
Play4

In de eerste opdracht speelt de groep het sprookje van Hans en Grietje na. De twee jongste van de groep – en Isidoor – trekken door het bos richting een villa net buiten het bos. Zij moeten onderweg, net zoals Hans en Grietje, een spoor van witte kiezelsteentjes achterlaten. Onderweg kunnen ze extra kiezelstenen verzamelen door opdrachten uit te voeren.

De andere twee kandidaten moeten sprookjes voorlezen aan vier Duitse kinderen. Daarbij moeten ze ervoor zorgen dat de kinderen alle details uit de sprookjes meehebben, want op het einde zullen ze vragen over de sprookjes moeten beantwoorden. Maar de antwoorden op die vragen zijn weggelaten uit het boek en moeten Sven en Philip dus zelf vertellen aan de kinderen in het Duits. Per goed antwoord levert dat 1.000 euro op voor de – fel geplunderde – groepspot.

Nadat de opdracht met de kinderen afgelopen is, moeten Sven en Philip het kiezelspoor gaan volgen. Als ze het halen, wordt er nog eens 2.000 euro verdiend.

En dan is er nog een laatste deel van de opdracht. Daarbij moeten Lennart en Annelotte zich verstoppen in het huis en dan spoken voor Sven en Philip. Met elke opdracht die ze kunnen uitvoeren, verdienen ze 500 euro.

Wat zou de mol doen?

Op beide locaties valt in deze opdracht goed te mollen. Zo kan je sprookjes slecht vertellen, de route niet goed duidelijk maken of je herkenbaar maken tijdens de miniopdrachten in de villa. We kunnen hier dus niet echt een toplocatie voor de mol geven. Het lijkt er ook op dat de mol tijdens deze opdrachten even zijn of haar best heeft gedaan. De vorige aflevering heeft de pot namelijk heel wat geld gekost, dus kan het geen kwaad om eventjes je best te doen als mol.

Opdracht 2: Zeg Eens Abseil-euh

De Mol 7 opdracht 2
Play4

Tijdens de tweede opdracht kunnen geld en pasvragen verdiend worden. De kandidaten krijgen één voor één de kans om in een hotelkamer een ietwat vreemde opdracht uit te voeren. Een andere kandidaat kan langs de buitenkant binnenkijken en het tafereel waarnemen. Daarna moet hij of zij aan de andere twee kandidaten gaan uitleggen wat hij of zij gezien heeft. Maar daarbij zijn drie woorden verboden én – in ware Zeg Eens Euh-stijl – ook het woordje ‘euh’. Als de twee kandidaten nadien kunnen zeggen welke drie woorden verboden waren, verdienen ze 1.500 euro voor de pot en krijgt de andere kandidaat geen pasvraag.

Wat zou de mol doen?

Ook hier is er geen “beste locatie” voor de mol aangezien iedereen op elke plaats komt te zitten. Als mol kan je hier wel de verboden woorden of ‘euh’ zeggen, waardoor de woorden niet gevonden kunnen worden. Daarnaast kan je ook bij het raden de juiste woorden missen.

Annelotte

De Mol 7 Annelotte
Play4

Annelotte is de mol want:

Tijdens de wandeling stelt Annelotte voor om vooral met pijlen te werken en dus geen steentjes te leggen op rechte afstanden. Daardoor kan het moeilijker worden voor Sven en Philip om de route te volgen.

Wanneer Hans en Grietje van dienst voorwerpen aan sprookjes moeten koppelen, blijft Annelotte zeggen dat de vlecht bij Repelsteeltje hoort, terwijl het logischer is om de vlecht aan Rapunzel te koppelen. Wanneer Lennart dan de gouden draad – terecht – aan Repelsteeltje wil linken, protesteert Annelotte opnieuw.

Als Annelotte en Lennart de opdracht krijgen om de televisie aan te zetten, gaat Annelotte helpen. Dat was niet nodig, want Lennart moet enkel de televisie aanzetten met de zapper. Maar als ze met twee zijn is de kans groter dat ze betrapt worden.

Annelotte is niet de mol want:

Zowel bij de eerste als bij de tweede opdracht als Hans en Grietje halen Lennart en Annelotte heel wat steentjes binnen en kunnen ze de route dus goed duidelijk maken.

Annelotte en Lennart slagen in al hun opdrachten in het huis en halen zo 3.000 euro binnen voor de groepspot.

In de opdracht in het hotel is Annelotte de enige die slaagt in het rondje Zeg Eens Euh. Ze kan de drie woorden uitleggen aan Sven en Lennart zonder ‘euh’ te zeggen en verdient zo 1.500 euro voor de groepspot en pakt tegelijk de pasvraag van Philip af.

Lennart

De Mol 7 Lennart
Play4

Lennart is de mol want:

Wanneer Lennart en Annelotte na het eten van meer dan 50 snoepjes een hele mand vol steentjes krijgen, gaat Lennart hier nogal roekeloos mee om. Daardoor hebben ze, wanneer er hoog gras op de route is, weinig steentjes over om de route duidelijk te maken.

In de tweede opdracht geeft Lennart zich meteen op om als eerste een opdracht voor een vrijstelling te gaan doen. Tijdens die opdracht heeft hij een laken over zijn hoofd en kan hij daardoor niet goed zien. Is dit een verwijzing naar hem als blinde mol?

Wanneer het zijn beurt is om af te dalen, zegt Lennart meteen ‘euh’ en kan hij dus niet eens uitleggen dat Sven in “een jurk om ‘ja’ mee te zeggen” op “schoenen met wieltjes” een “typisch Berlijnse lekkernij” moest opeten. Daardoor komt er al zeker geen 1.500 euro in de pot.

Lennart is niet de mol want:

Zowel bij de eerste als bij de tweede opdracht als Hans en Grietje halen Lennart en Annelotte heel wat steentjes binnen en kunnen ze de route dus goed duidelijk maken.

Annelotte en Lennart slagen in al hun opdrachten in het huis en halen zo 3.000 euro binnen voor de groepspot.

Sven

De Mol 7 Sven
Play4

Sven is de mol want:

Wanneer Sven en Philip aan de iconische zin “Knibbel, knabbel, knuisje, wie knabbelt er aan mijn huisje” komen, kennen ze de zin niet en verzinnen ze een andere spreuk. En ook het deel van het kippenboutje, waar de vraag uiteindelijk uitkwam, zijn ze “vergeten”.

Sven durft zich niet van het hotel naar beneden te laten zakken. Daardoor kunnen de andere twee zelfs geen poging wagen om 1.500 euro voor de pot te verdienen.

Wanneer Sven en Lennart moeten gokken welke woorden Annelotte niet mag gebruiken, zegt hij meteen string in plaats van slipje en blijft hij dat ook volhouden. Het is uiteindelijk ook Lennart die het juiste woord ‘slipje’ geeft.

Sven is niet de mol want:

Doordat Philip en Sven zich uiteindelijk de giftige appel toch herinneren, kunnen ze 1.000 euro verdienen in de bibliotheek. Ze kunnen ook het kiezeltjesparcours, dat niet overal even makkelijk te volgen was, binnen de tijd uitwandelen. Zo halen zij in totaal 3.000 euro binnen voor de groepspot.

De afvaller: Philip

De Mol 7 Philip
Play4

Philip is dan misschien wel de minst verdachte kandidaat in Vlaanderen, bij de kandidaten was hij de hoofdverdachte. Annelotte, Lennart en Sven vulden de test volledig in op hem (of in het geval van de mol, deed alsof hij/zij op Philip invulde), maar zaten dus op het foute spoor. Dit doet ons vermoeden dat ook Jasmien de test volledig invulde op Philip en dat ze daarom het spel vorige week moest verlaten. Zij liet bij haar exit namelijk weten dat ze ook zeker was van haar mol en haar test dus volledig fout invulde.

Het is een unieke situatie, die ook een bijzondere finale zal opleveren. Want de kandidaten moeten nu op zoek naar een nieuwe hoofdverdachte. En de mol gaat het hen niet makkelijk maken om zich te laten ontmaskeren. “Nooit eerder moesten de finalisten in de finale zélf nog uitvissen wie de mol is”, vertelt presentator Gilles De Coster. “Dat hadden we nog niet meegemaakt: het spel blijft ons als makers dus ook verrassen. We maken ons op voor een heel speciale finale, waarin de finalisten meer dan ooit naar elkaar zullen loeren. Want alles wat ze tot nu toe dachten te weten … is fout. En ze hebben echt niet veel tijd meer om de enige échte mol te ontmaskeren.”

Onze hoofdverdachte

Doordat we nu weten dat iedereen op de foute mol zat, is onze hoofdverdachte Lennart. Hij speelde vorige aflevering 10.000 euro uit de pot. Dat iets wat je volgens ons alleen maar durft als mol als je weet dat niemand je verdenkt en nu weten we dat er inderdaad niemand Lennart verdacht. Daarnaast heeft hij in deze aflevering ook weer 1.500 euro verloren laten gaan door meteen ‘euh’ te zeggen en had hij niet meteen de meest zuinige manier om een steentjesspoor achter te laten.

De Mol is elke zondag te zien om 19.55 uur op Play4 en GoPlay.be.

Wil je op de hoogte blijven van alles over De Mol? Word dan lid van onze De Mol-groep op Facebook!

Meer
Lees meer...