‘De Mol’: Deze kandidaten waren de mol op het spoor

We kregen zonet de allerlaatste aflevering van het twaalfde seizoen van De Mol te zien. Daarin kwamen we zoals gewoonlijk te weten welke opdrachten gesaboteerd werden door de mol en welke verborgen hints er dit jaar te vinden waren in de reeks. Maar we leerden ook welke kandidaten de mol op het spoor waren en dat waren er niet zo veel.

Vorige week kwamen we te weten dat Senne de mol was. Hij speelde het spel op een brutale wijze en zette zo elke opdracht naar zijn hand. Toch was hij bij zijn medekandidaten niet superverdacht. Zo blijkt uit de verdenkingen doorheen het seizoen.

De eerste afvallers

Aan het begin van het seizoen leerden we tien kandidaten kennen. Senne was daarvan de mol, maar de anderen moesten proberen om hem zo snel mogelijk te ontmaskeren. Eerste afvaller Gillian was 99 procent zeker van zijn mol: Stéphanie. Het was toen een ex-aequo, waardoor hij naar huis moest omdat hij langer over zijn test deed. Dat ex-aequo was met zijn mol Stéphanie, die het uiteindelijk wel tot de top 5 schopte.

De tweede afvaller was Karolien en die had Senne eigenlijk volledig afgeschreven na de opdracht in de toren. Ook Philippe had toen bijna het spel moeten verlaten want hij maakte even veel fouten, maar deed één seconde minder lang over zijn test. In aflevering drie werd de mol dan voor de eerste keer vernoemd bij de verdachten. Het ging om Bernard, die uiteindelijk de winnaar werd. Hij vond het heel verdacht dat hij de verkeerde richting uitgestuurd werd in Centuripe en dat is duidelijk blijven nazinderen. De derde afvaller, Philippe, richtte zijn pijlen op Lynn.

Afvaller vier was Coco. Zij was ervan overtuigd dat de mol de doos van Pandora opende. Ze had daar gelijk in, maar ze ging voor de foute van de twee. In aflevering 2 en 3 vulde ze de test volledig in op Michaël en omdat ze mocht blijven, werd haar tunnel nog meer bevestigd. Maar in aflevering 4 was haar geluk dus op. Daardoor moest ironisch genoeg Michaël op zoek naar een nieuwe mol, want hij was ervan overtuigd dat Coco de mol was. Op dat moment veranderde Michaël van strategie en begon hij een geavanceerd bolletjes-en-kruisjessysteem te gebruiken. In eerste instantie leverde dat Stéphanie op als hoofdverdachte.

Senne in het vizier

Lynn kon in aflevering vier in het spel blijven omdat Coco haar gekochte pasvraag niet kon gebruiken, maar in aflevering vijf moest zij dan toch het spel verlaten, met de laatste verdubbelaar op zak en zonder echte hoofdverdachte. Vanaf aflevering vijf en de keuze van Senne voor een weekendje Amsterdam kregen wel twee andere kandidaten hem in het vizier: Stéphanie en Charlotte. Zij spreidden na aflevering vijf allebei nog op Senne en Lynn, maar na de exit van Lynn hadden zij dus één duidelijke hoofdverdachte.

Maar na aflevering zes begon Stéphanie toch weer te spreiden, over Senne en Michaël en daardoor greep ze nét naast een plekje in de top vier. Want Michaëls systeem wees ondertussen ook naar Senne. “Hij is één grote bol”, klonk het. De volledige top vier keek dus naar Senne als hoofdverdachte, maar doordat Bernard en Michaël elk twee pasvragen verdienden in de Pinokkio-opdracht, haalden zij het van Charlotte. Eigenlijk was Michaël in deze aflevering de afvaller, maar zijn twee pasvragen leverden hem een finaleplaats op.

In die finale waren Bernard en Michaël dus zeker van hun mol en ze maakten allebei een indrukwekkende laatste test. Michaël haalde 28 op 30, maar Bernard vulde de test foutloos in. Met die 30 op 30 is hij dus de verdiende winnaar van het twaalfde seizoen, die ook als eerste – in aflevering 3 al – de mol in het vizier had.

Bekijk hier een overzicht van de verdenkingen tijdens het seizoen:

newsmonkey

Zin om zelf deel te nemen aan De Mol? Dan kan je je nu inschrijven voor het dertiende seizoen.

Wil je op de hoogte blijven over alles van De Mol? Word dan lid van onze Facebookgroep DE MOL 2024: alle hints en tips!.

Meer
Lees meer...