‘De Mol’: Dit zijn de kandidaten van het tiende seizoen

Op zondag 20 maart gaat het tiende seizoen van De Mol van start, maar nu maakten we in Café De Mol al kennis met de tien kandidaten die naar de Canarische Eilanden reizen. Al gaat het natuurlijk maar om negen kandidaten en één mol. Een van deze tien is de mol. Durf jij al een gokje te wagen?

Anke

Anke De Mol
Play4

De eerste kandidate heeft een professioneel voordeel. De 32-jarige Anke uit Mechelen werkte namelijk als rechercheur en is dus gespecialiseerd in het opsporen van mensen die de regels niet al te nauw volgen.

Anke zal proberen om de mol te vinden, maar geeft ook aan dat ze “een beetje zal proberen tegenwerken”. Zo wil ze dus de mol saboteren wanneer die de groep wil saboteren. Maar Anke kan natuurlijk ook de mol zijn. Zo denkt ze zelf dat ze een goede mol zou zijn omdat ze fel in dingen opgaat. Daardoor zou de groep dus denken dat ze altijd haar best doet, terwijl ze dat dus eigenlijk niet doet.

Bert

Bert De Mol
Play4

Volgende kandidaat Bert werkt dan weer met heel andere objecten. De 45-jarige Kempenaar is namelijk boomverzorger. Maar dat is hij niet z’n hele leven geweest. Zo heeft hij ooit op de catwalk in Parijs gelopen en speelde hij een dj-set op Pukkelpop. Bert was al grote fan van de eerste seizoenen van De Mol en die microbe heeft hij overgegeven op zijn dochter, die de grootste drijfveer was voor hem om zelf deel te nemen.

Een strategie heeft Bert naar eigen zeggen niet. Al heeft hij wel al één klein trucje bedacht: de kandidaten dronken voeren en ze dan aan de tand voelen. Maar in de geschiedenis van De Mol waren er al verschillende opdrachten met alcohol, waarbij de mol zich nooit in de val liet lokken. Ook Bert kreeg de vraag of hij een goede mol zou zijn en zelf denkt hij van wel. Hij zet graag mensen op het verkeerde been en dat is natuurlijk wat je als mol 24/7 moet doen. Maar hij is ook een open boek, waardoor hij het dus moeilijk zou kunnen verbergen wanneer een sabotage mislukt.

Emanuelle

Emanuelle De Mol
Play4

De derde kandidaat is Emanuelle, Manu voor de vrienden. Ze is 35 jaar oud en werkt als receptioniste. Emanuelle heeft drie kinderen en woont in Genk, maar ze werd geboren in Brazilië. Deelnemen aan De Mol is voor Emanuelle een puntje van haar bucketlist. Dat kan ze nu dus al zeker afvinken. Maar of ze ook het puntje “de mol zijn in De Mol” of “De Mol winnen” kan afvinken, zullen we pas later te weten komen.

Ook Emanuelle stapt zonder uitgedachte strategie in het spel. “Go with the flow“, zegt ze daarover. Over hoe de mol te werk gaat, lijkt Emanuelle dan weer meer nagedacht te hebben. Is dat omdat ze de mol is? Of omdat ze eigenlijk toch een strategie heeft die vooral focust op het gedrag van de mol analyseren.

Gretel

Gretel De Mol
Play4

De volgende deelneemster is de 51-jarige Gretel uit Moerkerke. Zij werkt als opticien en heeft dus al zeker een scherpe blik om de mol op te sporen. Gretel mag dan wel al de oudste van de groep zijn, op sportief vlak moet ze allesbehalve onderdoen. Zo is ze lid van een fietsclub en gaat ze ook geregeld joggen.

Net zoals bij Bert werd Gretel gemotiveerd door haar dochter om deel te nemen aan het programma. Ze heeft duidelijk zin in het avontuur en hoopt vooral dat ze niet in de eerste aflevering naar huis moet. Gretel geeft aan dat ze goed zou zijn als mol omdat ze zich zou smijten in de opdrachten, maar toch steeds berekend te werk zou gaan.

Nele

Nele De Mol
Play4

Nele is een van de twee leerkrachten die dit jaar deelnemen aan De Mol. Ze komt uit Melsele en geeft les in het zesde leerjaar. Nele doet volledig mee vanuit het standpunt “deelnemen is belangrijker dan winnen”. Maar toch hoopt ze ook dat ze lang kan meespelen om zoveel mogelijk van het avontuur mee te maken.

Ook Nele heeft nog niet echt gedacht aan een strategie en zal gewoon op haar gevoel afgaan om de mol op te sporen. Ze laat ook weten dat ze heel onhandig is. Dat kan natuurlijk de perfecte dekmantel zijn om als mol opdrachten te saboteren.

Philippe

Philippe De Mol
Play4

De volgende deelnemer is Philippe en hij heeft een bijzonder verhaal. Philippe nam vorig jaar namelijk al heel kort deel aan De Mol. Hij was een van de gemaskerde aanvallers in de allereerste opdracht in Liedekerke. Daarbij was het uiteindelijk Noah die de plaats van Jens innam en mee kon op reis. Philippe omschrijft de superkorte deelname aan De Mol als “de grootste teleurstelling in z’n leven”. Daarom waagde hij nu opnieuw z’n kans en met succes want hij zal nu écht te zien zijn in De Mol.

Philippe is 34 en werkt als kinesist. Hij woont in Vrasene en heeft een passie voor paarden en hun ruiters, die hij als kinesist vaak helpt. Volgens Philippe moet een mol er vooral voor zorgen dat hij goed in de groep ligt, waardoor hij zich dingen kan permitteren, zoals we zagen met Lennart. Philippe zelf denkt dat hij geen goede mol zou zijn omdat je te makkelijk van zijn gezicht kan aflezen hoe hij zich voelt. Iets waar z’n baas hem al op wees tijdens een Zoomgesprek. Philippe weet heel concreet wat hij zou doen met het geld als hij wint. “Ik zou voor drie weken of een maand naar Texas reizen om daar te leven als een cowboy.”

Sven

Sven De Mol
Play4

Sven is 30 jaar oud en komt uit Denderleeuw in de buurt van Aalst. Hij werkt als copywriter bij een reclamebureau. Sven heeft een hart voor dieren. Zo heeft hij onder andere alpaca’s, ezels, varkens en cavia’s. Als hij wint zou hij het geld ook gebruiken om een kinderboerderij op te starten. Dieren zijn dus geen probleem voor Sven, maar van clowns is hij wel bang.

Volgens hem is het het belangrijkste voor een mol om deel uit te maken van de groep en er niet los van te staan. En dat is ook net waarom hij in zichzelf een goede mol ziet. “Ik kan mij goed inleven in een groep. Ik kan met iedereen goed overeen komen zonder dat dat argwaan zou opwekken.”

Toon

Toon De Mol
Play4

De jongste van de groep is dit jaar de student Toon. Hij komt uit het Kempense Vorselaar en studeert verpleegkunde. Toon stapte als 18-jarige op het vliegtuig naar Lanzarote, maar op de dag van de eerste opdracht vierde hij z’n 19de verjaardag. Hij is een grote fan van het programma net zoals de rest van z’n gezin. Daarbij kijkt hij er vooral naar uit om het gezicht van zijn zus te zien wanneer ze hem op televisie ziet.

Toon is een echte scoutsman en heeft dus al heel wat ervaring met spelletjes en het leven in groep. Dat zijn dingen die uiteraard van pas zullen komen, zowel als kandidaat als als mol. Hij zou naar eigen zeggen een goede mol zijn omdat hij sabotages zou kunnen verstoppen achter z’n enthousiasme. Maar dat enthousiasme ziet hij ook als een nadeel omdat hij daardoor z’n mond al eens zou durven voorbijpraten.

Uma

Uma De Mol
Play4

De 26-jarige Uma werkt als leerkracht in het middelbaar onderwijs, waar ze Engels, muziek en godsdienst geeft. Al heeft ze voor dat laatste nog geen toestemming van de bisschop. Uma komt uit het West-Vlaamse Kortrijk en dat kan ze met haar accent maar moeilijk verstoppen.

Uma vindt het belangrijk dat een mol deel uitmaakt van de groep en geeft aan dat dat is waarom ze zelf een goede mol zou zijn. Ze is heel vlot en sociaal en zal dus zeker een van de trekkers van de groep worden. Maar Uma vertelt ook al dat ze niet zo’n goede leugenaar is. Wat natuurlijk niet handig is als mol.

Yens

Yens De Mol
Play4

De (alfabetisch) laatste deelnemer is de 27-jarige Yens. Hij heeft een streepje voor op de Canarische Eilanden want hij woont in het Spaanse Barcelona. Maar hoewel hij leeft in het land van de flamenco, is hij naar eigen zeggen een vreselijke danser. Wij hopen nu al dat er een opdracht met dans bij is om dat zelf te kunnen zien. Yens is accountmanager maar studeerde kunstgeschiedenis. Hij hoopt dan ook ooit z’n eigen kunstgalerij te openen.

Yens komt eigenlijk uit Westerlo en is zo dus de derde Kempenaar in het gezelschap. Als hij De Mol wint zal hij er met het geld hoogstpersoonlijk voor zorgen dat zijn favoriete ploeg, KVC Westerlo, landskampioen wordt.

De Mol is vanaf zondag 20 maart welke week om 19.50 uur te zien op Play4 en online via GoPlay.

Wil je graag op de hoogte blijven van alles over De MolWord dan lid van onze Facebookgroep!

Meer
Lees meer...