Left Right
scrollTop top

‘De Mol’: Theorie over hondje Isidoor wijst naar deze mol


Isidoor De Mol cover
© Play4

Sinds zondag telt de groep van De Mol één reisgezel extra. Het gaat daarbij deze keer niet om een nieuwe kandidaat of een oude die terugkeert, maar wel om de schattige teckel Isidoor. En volgens verschillende mollenjagers online hebben de makers niet zomaar gekozen voor een hondje met de naam Isidoor.

De teckel Isidoor is nu al de meest geliefde kandidaat van De Mol. Hij zal voor de rest van het seizoen meereizen met de groep en heeft zelfs zijn eigen opdracht gekregen. Of hij uiteindelijk op de rode knop zal kunnen drukken, valt nog af te wachten, maar er zijn mensen die vermoeden dat Isidoor een subtiele hint is naar de identiteit van de mol.

Samina

Deze tip die naar Samina wijst als mol dook als eerste op op het forum ‘Wie is de mol’. We wisten al dat Samina een flamencodanseres is. En die liefde voor de Spaanse dans kwam niet zomaar. Samina’s roots liggen namelijk in de Spaanse stad Sevilla. Net zoals vele andere steden heeft Sevilla een aartsbisschop en die heeft een bijzondere naam. De aartsbisschop luistert namelijk naar de naam Isidorius of Isidoor, wat dus toevallig (of juist niet toevallig) de naam is van het hondje dat bij de groep komt.

Verder valt het ook op dat de feestdag van Isidorius op 4 april gevierd wordt. En dat is toevallig (of wederom juist niet toevallig) de dag waarop de aflevering van De Mol met het hondje Isidoor werd uitgezonden. Is dit een eerste grote aanwijzing naar de identiteit van de mol?

Andere theorieën

Maar niet iedereen is overtuigd van deze theorie die naar Samina wijst. Anderen zien er namelijk een hint in naar Katrien. Die hint is gebaseerd op een oude reclametekeningen van de Duitse kledingwinkel Isidor Bach. Op die tekening is ook een kleine zwarte teckel te zien. Isidor Bach kan zo een verwijzing zijn naar de teckel én naar Katrien. Zij maakte al duidelijk dat ze fan is van Bach en werd ook al zo voorgesteld door Gilles De Coster. Op een andere tekening van dezelfde winkel is ook een rood boekje te zien dat verdacht hard lijkt op het rode molboekje van Katrien.

Nog een andere theorie verwijst naar Annelotte. Samina zei tijdens de aflevering al dat ze de indruk had dat Isidoor Annelotte al kende. En deze theorie lijkt dat te bevestigen. Jasmien en Katrien moesten tijdens de opdracht op zoek naar baasjes die leken op hun hondjes. Het ging daarbij meestal om de kleren die de honden droegen. Isidoor had tijdens de opdracht een geel met blauw jasje aan en aandachtige kijkers merkten op dat Annelotte op dat moment sokken met geel en blauw aanhad. Dat kan dus een verwijzing zijn naar haar als baasje van Isidoor. (Wat ze later ook echt werd.)


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…