‘De Mol’: De derde aflevering geeft ons opnieuw een extra kandidaat én een nieuwe hoofdverdachte

De derde aflevering van De Mol begon met een nieuwe twist. De deelnemers kregen namelijk een briefje waarop te lezen stond dat “iemand de groep zou vervoegen”. Later kwamen we te weten dat de groep voor de eerste keer in de geschiedenis een huisdier krijgt dat tot het einde van het seizoen mee zal reizen.

Opdracht 1: Hondjes en hypnose

Hondjes opdracht
Play4

Voor de eerste opdracht worden Samina, Noah en Lennart persoonlijk uitgenodigd in het theater. Daar moeten ze drie opdrachten uitvoeren. Deze opdrachten staan telkens op tijd. Wanneer ze de opdracht de eerste keer uitvoeren, weten ze nog niet waar hun tijd belangrijk voor is. Later wordt duidelijk dat ze de opdrachten onder hypnose nog een keer zullen moeten uitvoeren. Het drietal wordt daarvoor bijgestaan door hypnotiseur Patrick Pickart. Als ze de tweede keer hun tijd kunnen verbeteren, verdienen ze 250 euro. Deze groep moet later ook nog vechten tegen de hypnose tijdens de show. Daar kunnen ze 250 euro verdienen door te vechten tegen de hypnose en een gedicht volledig neer te pennen. De andere vijf kandidaten moeten daarbij oordelen of ze het wel of niet zullen halen van de hypnose.

De “walk in the park“-groep moet honden uitlaten. Onderweg krijgen ze twee opdrachten, waarbij telkens 1.000 euro te verdienen is. Die krijgen ze wel enkel als ze binnen het uur opnieuw aan de startlocatie zijn. De derde groep, Jasmien en Katrien, moeten de baasjes van de honden vinden. Deze baasjes lijken op hun honden. Het is dus aan het team dat de honden uitlaat om de honden zo goed mogelijk te beschrijven.

Wat zou de mol doen?

Volgens ons zit de mol het beste in de opdracht met het honden uitlaten. Op die positie heb je invloed op alle opdrachten. Je hebt invloed op de 2.000 euro van je eigen opdrachten, dit is ook het hoogste bedrag uit de eerste opdracht. Daarnaast heb je ook macht over de opdracht van het baasjes zoeken. Als je cruciale informatie “vergeet” door te geven, kunnen zij al snel de verkeerde hond bij het verkeerde baasje zetten en gaat er in die opdracht ook geld verloren. Tot slot oordelen deze drie deelnemers mee of Noah, Samina en Lennart het zullen halen in de hypnoseshow. Zo oefen je dus invloed uit op de drie opdrachten.

Opdracht 2: Domino day

Domino opdracht
Play4

Voor de tweede opdracht moet de groep een reeks dominoblokjes bouwen. Het gaat daarbij niet enkel om een simpel baantje, maar ook om de woorden “€ 250”, “€ 500” en “€ 750”. Als die woorden volledig neergaan wanneer ze moeten neergaan, verdienen ze het bedrag. Daarnaast kan de groep ook extra geld verdienen. dat kunnen ze doen door gouden blokjes te printen met een 3D-printer. Wanneer een gouden blokje neervalt, komt er 1.000 euro in de pot. Maar ze kunnen ook voor pasvragen gaan en daarmee gaat er telkens 1.000 euro uit de pot.

Wat zou de mol doen?

Voor de mol is het natuurlijk handig om voor pasvragen te gaan en het vooral te doen lijken alsof je compagnon voor de pasvragen wilde gaan en jou overtuigde. Daarnaast kan je natuurlijk ook de dominoblokjes laten vallen waardoor er helemaal niets verdiend wordt.

Annelotte

Annelotte De Mol
Play4

Annelotte is de mol want:

Bij de eerste opdracht voor 1.000 euro geven Annelotte, Sven en Philip al snel op. Hun strategie om de namen van de honden te achterhalen was duidelijk niet te beste. En ze proberen ook geen andere manier uit. Daardoor gokken ze uiteindelijk alle namen en hebben er ze maar eentje juist, waardoor er 900 euro verloren gaat.

In de tweede opdracht probeert Annelotte Lennart te overtuigen om voor de pasvragen te gaan in plaats van het gouden dominoblokje. Zo kan er 1.000 euro verloren gaan, in plaats van 1.000 euro verdiend worden. Maar Lennart weet haar dan toch te overhalen om voor geld te gaan. Dat geld wordt echter niet verdiend omdat Annelotte de laatste stap van de origami verkeerd plooit.

Tot slot gaan we ergens mee in de redenering van Samina dat Annelotte Isidoor al kent. Het is waar dat Isidoor zich meer op z’n gemak voelt bij Annelotte, waardoor ze ook de taak krijgt om voor hem te zorgen en hem te leren om op de rode knop te drukken. Iets wat ooit belangrijk gaat worden.

Annelotte is niet de mol want:

Bij het tellen van de teefjes is het Annelotte die blijft zeggen dat er zes en geen zeven teefjes zijn. Philip en Sven willen haar echter niet geloven, waardoor de som uiteindelijk fout is.

Annelotte laat zich overhalen door Lennart waardoor ze voor geld gaan in plaats van voor pasvragen. Uiteindelijk mislukt het plooien wel, waardoor de 1.000 euro niet verdiend kon worden.

Jasmien

Jasmien De Mol
Play4

Jasmien is de mol want:

Bij de eerste opdracht wil Jasmien graag mensen bekijken. Daarbij zegt ze ook meteen dat ze graag naar mensen kijkt en hun kleding onthoudt. Op het moment dat ze dat zegt, is er nog niets geweten over het belang van kleding. Heeft ze voorkennis over de opdracht? Verder in de opdracht krijgt ze te horen dat één van de honden een rode das draagt. Op dat moment staan Jasmien en Katrien op nog geen 5 meter van de man met de rode das, maar lopen ze de andere richting uit. Later doet Jasmien dat nog een keertje, wanneer Annelotte haar duidelijk vertelt dat ze een UPS-man moet zoeken die pakjes aan het leveren is, loopt ze de UPS-man straal voorbij. Nadien is ze er wel als de kippen bij om Philip te beschuldigen van slechte communicatie.

Tijdens de tweede opdracht schopt Jasmien tegen de berg blokjes, waardoor er bijna een bedrag tegen de grond gaat. Erg subtiel is het natuurlijk niet, maar als alles tegen de vlakte ging, mocht de groep opnieuw beginnen bouwen. Wanneer Philip tegen het einde van de opdracht bijna alles tegen de vlakte laat gaan, probeert Jasmien het te redden. We zeggen “probeert” want haar pogingen halen niets uit en alles valt tegen de grond. Katrien en Jasmien gaan voor pasvragen waardoor er 1.000 euro uit de pot gaat. Tijdens het korte beeld dat we te zien kregen van hun overleg leek het of Jasmien Katrien probeerde te overtuigen om voor pasvragen te gaan. En dat is haar dus gelukt.

Jasmien is niet de mol want:

Jasmien herinnert zich de teckel van de Olympische Spelen en maakt zo van de 700 euro die ze verdiende door baasjes aan honden te koppelen 1.000 euro.

Katrien

Katrien De Mol
Play4

Katrien is de mol want:

Op het moment dat Jasmien en Katrien te horen krijgen dat er een hond met een rode das is, staan ze op nog geen 5 meter van de man met de rode das. Ze negeren de man en lopen de andere richting uit. Daarbij is het Katrien die Jasmien aanspoort om “verder te lopen”.

Tijdens de tweede opdracht schopt Katrien een blokje weg waardoor de helft van “€ 500” tegen de vlakte gaat. Katrien en Jasmien gaan voor pasvragen waardoor er 1.000 euro uit de pot gaat. Tijdens het korte beeld dat we te zien kregen van hun overleg leek het wel dat Jasmien Katrien probeerde te overtuigen om voor pasvragen te gaan. Katrien is enorm goed in het vinden van de Duitse leenwoorden. Als ze die opdracht tot een goed einde brengt, gaat er 1.000 euro uit de pot. Een goede motivatie natuurlijk als mol om je best te doen.

Katrien is niet de mol want:

Nadat Philip alle blokjes omvergooit, begint Katrien als eerste, en helemaal alleen, opnieuw te bouwen. Op dat moment lijkt het behoorlijk onhaalbaar, maar ze is de enige die meteen begint.

Lennart

Lennart De Mol
Play4

Lennart is de mol want:

Lennart blijft bij zijn eerste poging bijna drie minuten lang in plankhouding liggen. Daardoor maakt hij het zichzelf extra moeilijk om het de tweede keer beter te doen. En dat lukt hem dan ook niet, waardoor hij geen 250 euro verdient voor de pot. Ook in de tweede opdracht onder hypnose verdient Lennart niets, al levert dat de groep uiteindelijk wel meer op.

Lennart is niet de mol want:

Doordat Lennart zo’n sterke tijd neerzette in zijn eerste poging bij het planken, was het heel moeilijk om die tijd te verbeteren. Het kan dus zijn dat hij echt gewoon niet beter kon de tweede keer. In tegenstelling tot de opdrachten van Samina en Noah kan het ook zijn dat het planken de tweede keer lastiger was omdat je been al wat meer verzuurd is na de eerste keer. Lennart is de enige die tijdens de hypnoseshow onder hypnose blijft en zo geen 250 euro verdient. Maar daardoor verdient de groep wel 1.000 euro omdat ze correct twee op drie gokten.

In de tweede opdracht wil Lennart voor het gouden dominoblokje gaan en niet voor de pasvragen. Dat zou de groepspot 1.000 euro opleveren in plaats van 1.000 euro te verliezen. Hij kan Annelotte overtuigen waardoor zij één van de twee duo’s zijn die extra geld konden verdienen.

Philip

Philip De Mol
Play4

Philip is de mol want:

In het begin van de aflevering is Philip helemaal verzonken in het nummer Breezeblocks van alt-J. Hier kan een (ietwat vergezochte) tip in schuilgaan. De videoclip van Breezeblocks is namelijk een teruggespoelde moord. Daarbij denk je aanvankelijk dat de man de moordenaar is, maar kom je uiteindelijk te weten dat de vrouw die hij vermoordt eigenlijk de boosdoener is. Je kan haar dus een beetje zien als een verdoken mol die je pas op het einde weet te ontmaskeren. Wanneer Philip en Annelotte Isidoor proberen te trainen geeft Philip hem al een koekje voor hij de knop aanraakt. Zo leert hij dus niet dat de beloning vast hangt aan de knop. Wat later in het spel dus voor problemen kan zorgen.

Bij de eerste opdracht zit Philip bij de honden. Hij laat al meteen een witte poedel ontsnappen, waardoor er tijd verloren gaat. Later legt hij als eerste verbinding met Jasmien en Katrien, daarbij verloopt de communicatie niet optimaal (UPS – Joepie) en neemt Annelotte het al snel van hem over. Later geven Annelotte, Sven en Philip al snel op bij de eerste opdracht voor 1.000 euro. Hun strategie om de namen van de honden te achterhalen was duidelijk niet te beste. En ze proberen ook geen andere manier uit. Daardoor gokken ze uiteindelijk alle namen en hebben er ze maar eentje juist, waardoor er 900 euro verloren gaat. Ook bij de tweede opdracht voor 1.000 euro maakt Philip zich verdacht. Hij lost de volledige rekensom op, inclusief zeven teefjes, waarbij hij weigert te luisteren naar Annelotte, die terecht zegt dat er zes teefjes zijn. Daardoor is de som uiteindelijk fout en gaat er 1.000 euro verloren. Wanneer de groep naar de hypnoseshow kijkt, roept Philip meteen “Hallo”. Daardoor kan de hypnose verstoord worden. Ze hebben ingezet op twee op de drie, als de hypnose verstoort wordt, zullen ze het alledrie halen en wordt er dus geen geld verdiend.

Wanneer Philip voor de eerste keer mee begint te bouwen met de dominosteentjes gooit hij meteen een hele reeks tegen de vlakte. En op het einde van de opdracht is hij het die ervoor zorgt dat alles tegen de vlakte gaat.

Philip is niet de mol want:

Philip begint zichzelf zo verdacht te maken dat het bijna onmogelijk lijkt dat hij de mol is. Het is allemaal een beetje te opvallend, te duidelijk. Daardoor lijkt het meer alsof hij een kandidaat is die zichzelf bewust verdacht probeert te maken als strategie om anderen naar huis te spelen.

Samina

Samina De Mol
Play4

Samina is de mol want:

Samina is geen al te beste dominobouwer en laat regelmatig een reeks blokjes vallen. Daarnaast zit ze ook met Isidoor dicht bij de blokjes, waardoor ook Isidoor een keer de blokjes laat vallen.

Samina is niet de mol want:

In de eerste opdracht doet Samina bij haar eerste poging meer dan twee minuten over het opeten van de citroen. Dat is best lang en een tijd die makkelijk te verbeteren is. Als mol had ze hier bij de eerste poging sneller over kunnen doen om het moeilijker te maken om te tijd scherp te stellen. Door de citroen tijdens haar tweede poging in 50 seconden binnen te spelen, verdient ze 250 euro. En ook in de tweede opdracht onder hypnose kan Samina 250 euro verdienen.

Bij de 3D-printer wil Samina voor de pot gaan en niet voor pasvragen.

Sven

Sven De Mol
Play4

Sven is de mol want:

Wanneer er tijdens de eerste opdracht chaos ontstaat, maant Sven zijn medekandidaten aan tot kalmte. Maar ook het wandelteam zit met een deadline, die ze door kalm te werk te gaan mogelijk zouden kunnen missen. Bij de eerste opdracht voor 1.000 euro geeft het team hondenuitlaters al snel op. Hun strategie om de namen van de honden te achterhalen was duidelijk niet te beste. En ze proberen ook geen andere manier uit. Daardoor gokken ze uiteindelijk alle namen en hebben er ze maar eentje juist, waardoor er 900 euro verloren gaat. Bij de tweede opdracht voor 1.000 euro tellen ze zeven, in plaats van zes teefjes. Hoewel Annelotte zegt dat ze denkt dat er zes teefjes zijn, delen ze toch door zeven en laten ze 1.000 euro liggen.

Sven is niet de mol want:

Bij de 3D-printer wil Sven gaan voor het gouden blokje en dus 1.000 euro in de pot in plaats van pasvragen en 1.000 euro uit de pot.

Isidoor

isidoor De Mol
Play4

Isidoor is de mol want:

Toen er geld verdiend kon worden door de namen van de hondjes te vinden, reageerde Isidoor niet op z’n naam. Daardoor ging er alvast 100 euro verloren. Tijdens de tweede opdracht duwt Isidoor tegen de blokjes waardoor een heel deel van een euroteken neervalt. Isidoor heeft voorlopig ook nog niet geleerd om op de rode knop te drukken.

Isidoor is niet de mol want:

Isidoor was niet aanwezig in het maïsveld bij de confrontatie tussen de twee mollen, daardoor kan hij dus onmogelijk de mol zijn.

De afvaller: Noah

Noah De Mol
Play4

Het was Noah, de jongste van de groep, die vandaag het spel moest verlaten. Hoewel hij later in het spel kwam, werd hij al snel een vaste waarde in de groep, waardoor zijn vertrek de groep zwaar valt.

Doordat Noah naar huis moet, weten we nu dat zowel hij als Jens niet de mol waren. Jens was dus echt gewoon een kandidaat die doodgraag wilde deelnemen aan De Mol. Meer nog dan de Lotto winnen. De oorspronkelijke mol zit dus nog steeds in het spel.

Onze hoofdverdachte

We vonden Philip vorige week al verdacht, maar ook deze aflevering heeft de oudste kandidaat zich extreem verdacht gemaakt, een beetje te verdacht misschien. Normaal zouden we hem hierdoor meteen afschrijven als mol, maar misschien hebben we dit jaar te maken met een superzelfzekere mol die niet bang is om zich verdacht te maken. Philip was na vorige week al de hoofdverdachte in onze De Mol-groep op Facebook.

Ook Jasmien deed deze week verschillende opvallende zaken. Ze negeerde de juiste baasjes van de honden en was mee verantwoordelijk voor het verlies van 1.000 euro uit de pot. Het feit dat ze Isidoor ontdekt, levert dan wel geld op, maar 300 euro is nu niet om over naar huis te schrijven. En als mol weet je natuurlijk dat de volgende opdracht ervoor kan zorgen dat er geel wat meer geld uit de pot gaat.

Tot slot houden we ook Annelotte nog steeds in de gaten. Vooral de opmerking van Samira dat het lijkt alsof Annelotte en Isidoor elkaar al eerder ontmoet hebben, wijst naar haar als mol.

De Mol is elke zondag te zien om 19.55 uur op Play4 en GoPlay.be.

Wil je op de hoogte blijven van alles over De Mol? Word dan lid van onze De Mol-groep op Facebook!

Meer
Lees meer...