‘De Mol’: na de tweede aflevering hebben we een nieuwe hoofdverdachte

Het spel is in De Mol duidelijk écht begonnen in de tweede aflevering. Er wordt geld gewonnen, maar ook veel geld niet gewonnen. De mol is dus duidelijk actief en dit zijn onze hoofdverdachten.

Opdracht 1: Klassiek en klassiekers

De eerste opdracht stond in het teken van muziek. Vier kandidaten waagden zich aan klassieke muziek, zes anderen aan Duitse klassiekers. Annelotte, Katrien, Philip en Kevin kregen een snelcursus piano om zich voor te bereiden op een klassiek concert met burgemeester en baritonzanger/pianist Falko. Iedere kandidaat die zo goed als foutloos zijn stuk van Johann Sebastian Bach kan spelen, levert 1.000 euro op.

Bij de andere zes gaat het er iets luchtiger aan toe. Zij spelen Carpool Karaoke, maar dan letterlijk. Lennart, Sven, Noah en Samina kruipen achteraan in een busje in minizwembadjes voor een hilarische opdracht. Zij moeten elk zo goed mogelijk een Duitse klassieker brengen terwijl water en hun medekandidaten in het rond vliegen. Ook hier kan iedereen 1.000 euro opleveren, al moet daarvoor wel correct gezongen worden en moeten Jasmien en Dami dan ook nog eens de uitgebeelde woorden kunnen raden.

Beide muzikale opdracht lijken op het eerst zich compleet verschillend, maar De Mol zou De Mol niet zijn moest er geen link zijn. Wat onze klassieke pianisten niet weten is dat er op beide oefenpiano’s één ‘rode’ toets die niet mag aangeraakt worden. Gebeurt dat wel, dan gaat de chauffeur van de Carpool Karaoke keihard op zijn rem staan. Als we op de beelden mogen afgaan, gebeurde dat duidelijk heel vaak.

Wat zou de mol doen?

Hier lijken er twee mogelijkheden voor de mol om te zitten. In het ideale geval zit de mol bij de piano’s. Daar kan hij in zijn eentje namelijk 1.000 euro verspelen. Een andere tactiek kan zijn om ‘per toeval’ fout les te geven aan een medekandidaat en die zo 1.000 euro te laten verspelen. Annelotte maakt zich op die manier alleszins zeer verdacht. Uiteraard zit je hier als mol ook perfect om zoveel mogelijk de rode toets aan te slaan.

Een andere optie als mol is om te zorgen dat je verantwoordelijk bent voor het raden van de woorden. Zo heb je in de hand hoeveel de karaokeopdracht opbrengt. Bovendien blijf je hier wat op de achtergrond voor je medekandidaten.

Opdracht 2: Rieslingwijn

Na een muzikale dag worden de tien kandidaten omgetoverd tot tien obers die met volle glazen Rieslingwijn een steile berg moeten afdalen zonder te morgen. Ieder glas dat genoeg gevuld beneden raakt, levert 200 euro op. Katrien, Annelotte, Dami en Sven – de vier kandidaten met de meeste horeca-ervaring – beginnen bovenaan met een vol wijnglas, de zes anderen moeten dat onderweg nog zien te verdienen met verschillende opdrachten.

Philip, Kevin en Jasmien krijgen daarbij de leukste opdracht. Zij mogelijk namelijk wijn proeven. Samina, Lennart en Noah moeten harden werken voor hun glazen wijn. Zij moeten namelijk druiven pletten, iets wat ze dan ook vol enthousiasme doen.

Wat zou de mol doen?

Als mol heb hier bij deze opdracht een licht voordeel door niet bij de eerste groep te zitten. Zo kan je er namelijk voor zorgen dat jij en twee medekandidaten niet met twee wijnglazen aan de afdaling mogen beginnen.

Opdracht 3: Bunker

Wie de vorige seizoenen van De Mol zag, weet dat de makers één gouden regel hebben. Als er alcohol mag gedronken worden, volgt er gegarandeerd nog een opdracht. Dat was ook deze keer het geval, want op terugweg van de wijnopdracht worden de twee auto’s met kandidaten ‘ontvoerd’. Plaats van bestemming? Een verlaten atoombunker.

Daar aangekomen, krijgen de kandidaten te horen dat er 3.000 kan verdiend worden als ze de komende 45 minuten nergens op duwen. Maar veel belangrijker is dat er aan het einde van de opdracht twee mensen naar huis moeten. Als ze op een rode knop duwen, kunnen ze er echter voor zorgen dat de twee vertrekkers uit de andere groep komen. Uiteraard beslissen

Wat zou de mol doen?

Als mol is je enige doel hier dat er sowieso op de rode knop wordt gedrukt. Het is dus belangrijk om de zoektocht naar de code de juiste richting uit te sturen.

Annelotte (26)

Annelotte is de mol want:

Bij de eerste opdracht speelt Annelotte het spel als mol perfect. Door te zeggen dat ze enige piano-ervaring heeft, komt ze in een belangrijke positie te zitten en mag ze zelfs les geven aan Kevin. Ondanks de goede uitleg van Falko zet zij Kevin toch op het foute spoor, iets wat de groep uiteindelijk 1.000 euro kost zonder dat Annelotte zelf iets fout lijkt te doen.

Ook in de wijnopdracht dekt ze haar meteen in door te zeggen dat ze niet zo goed is met het dragen van een plateau. Toch offert Annelotte haar op om bij de eerste groep te zitten. Amper enkele minuten later liggen haar twee glazen, en dus 400 euro, al op de grond.

Annelotte is niet de mol want:

Tijdens de laatste opdracht blijft Annelotte, samen met Katrien, lang zoeken tussen de gecodeerde papierstrookjes naar de vier cijfers. Het is pas nadat ze afgelost wordt door Jasmien dat de code gevonden wordt “in de doos” en dat er op de rode knop kan gedrukt worden.

Annelotte is zichtbaar opgelucht en geëmotioneerd als ze ziet dat de stoelen van haar groep ontploft zijn. Ze voelt zich dus blijkbaar niet zeker van haar plaats in de volgende aflevering.

Jasmien (30)

Jasmien is de mol want:

Bij de Carpool Karaoke zit Jasmien in de auto waar ze woorden moet raden. Wie die opdracht aandachtig herbekijkt, merkt dat het vooral Dami is die met de juiste antwoorden op de proppen komt.

Tijdens de wijnopdracht gaat Jasmien zwaar de mist in. Ze mag van Philip beslissen welke wijn naar lychee en welke naar citroen smaakt, maar maakt de foute keuze. Zo verspeelt ze meteen drie extra glazen wijn. Daarna giet ze vlot de rest van de wijn naar binnen, hoewel ze daar naar eigen zeggen niet tegen kan. Dat blijkt ook al snel als ze haar ene glas laat vallen.

Jasmien is niet de mol want:

Hoewel Dami tijdens de karaokeopdracht meer juiste antwoorden weet te vinden, vindt Jasmien wel het cruciale woord ‘oorlog’ in de allerlaatste seconden. Daarmee brengt ze 825 euro op voor de groepspot.

Katrien (39)

Katrien is de mol want:

Katrien heeft van alle kandidaten het meest ervaring met pianospelen, maar geduld heeft ze heel wat minder. Philip ergert zich meermaals aan haar manier van lesgeven en loopt zelfs even weg.

Terwijl Annelotte begint te wenen (van opluchting?) nadat hun eliminatiestoelen ontploft zijn, blijft Katrien vrij onbewogen. Is dat omdat ze als mol al wist dat ze sowieso doorging?

Katrien is niet de mol want:

Ondanks haar strenge manier van lesgeven, slaagt ze er wel in om Philip op amper drie uur tijd nagenoeg perfect zijn pianostuk te laten spelen.

Lennart (25)

Lennart is de mol want:

De zangkunsten van Lennart kunnen de karaokemachine duidelijk niet echt bekoren, want zijn prestatie levert amper 346 euro op. Dat het mogelijk is om beter te scoren bewijzen Noah en Samina.

Lennart komt tijdens de tweede opdracht met twee wijnglazen beneden en kan dus met een plateau lopen zonder zijn glazen te laten vallen. Maar die wijnglazen blijken net niet vol genoeg te zijn waardoor hij 0 euro opbrengt voor de groepspot.

Lennart is niet de mol want:

Niemand werkt tijdens de wijnopdracht harder dan Lennart. Zelfs op het einde loopt hij nog hard door de wijnranken waardoor hij voldoende druiven tot bij Samina en Noah brengt. Daardoor mogen ze alle drie met twee wijnglazen afdalen.

Noah (18)

Noah is de mol want:

Van de vier kandidaten in de Carpool Karaoke is Noah de meest enthousiaste in het uitbeelden van de te zoeken woorden. Ondanks zijn enthousiasme is de manier waarop Noah de woorden tijdens de karaokeopdracht uitbeeldt niet altijd de beste. Vooral zijn vreemd armgebaar voor ‘vrijheid’ zorgt meer voor verwarring dan dat het Jasmien en Dami helpt. Door helemaal vooraan alle aandacht naar zich toe te trekken

Noah is niet de mol want:

Hoewel hij naar eigen zeggen geen Duitse klassiekers kent, is zijn zangprestatie meer dan degelijk. Als de woorden geraden waren, kon ze meer dan 600 euro opgebracht hebben.

Bij de wijnopdracht stampt Noah druiven “alsof zijn leven ervan afhangt”. Dat zorgt ervoor dat ze voldoende druivensap hebben om zes wijnglazen te verdienen. Daarvan slaagt hij er zelf in om er twee veilig beneden te brengen.

Philip (52)

Philip is de mol want:

Philip heeft duidelijk het meest wijnkennis van de drie proevers. Toch laat hij Jasmien kiezen waardoor ze elk maar één glas krijgen op te dragen. Zelf laat hij dat glas dan ook nog eens vallen. Bovendien morst hij op Kevin en riskeert hij zo dat die ook nog zijn glas wijn laat vallen.

In de bunker is het Philip die als eerste doorheeft waar ze moeten kijken om de cijfercode voor de rode knop te vinden. Zonder hem was dat dus misschien niet gelukt.

Philip spreekt tijdens die opdracht aan de telefoon ook in het begin al over 5.000 euro, terwijl er toen nog maar sprake was van 3.000 euro. Pas later zou duidelijk worden dat er toch 5.000 euro kan gewonnen worden. Heeft hij zich als mol hier versproken?

Philip is niet de mol want:

Philip zet op de piano een straffe prestatie neer. Niemand ging het hem kwalijk hebben genomen als hij gefaald had in de piano-opdracht, maar toch maakt hij maar één foutje. Zelfs met het eenvoudigste stuk, is dat niet vanzelfsprekend met amper drie uur pianoles.

Samina (42)

Samina is de mol want:

Samina beeldt tijdens de Carpool Karaoke heel enthousiast alle woorden uit. Heel goed doet ze dat echter niet, want onder andere ‘doel’ wordt niet geraden door Jasmien en Dami.

Samina is niet de mol want:

Van de vier zangers in de Carpool Karaoke zet Samina de beste zangprestatie neer. Ze zingt amper vals en brengt zo 825 euro in de pot.

Ook in de tweede opdracht laat Samina zich van haar beste kant zien. Ze stampt vol overgaven druiven en zorgt zo dat er zes wijnglazen verdiend worden. Zelf brengt ze haar twee glazen veilig en wel tot bij de wachtende gasten.

Sven (41)

Sven is de mol want:

Tijdens de eerste opdracht valt de zelfverklaarde shlagerkoning zwaar door de mand. De karaokemachine kan zijn zangtalent niet echt smaken en scoort het een ronde 0 euro. Sven is daar duidelijk aangedaan door aangedaan, want de rest van de opdracht laat hij zich nagenoeg niet horen. Zo helpt hij quasi niet met het uitbeelden van de woorden.

De tweede opdracht is horecabaas Sven op het lijf geschreven. Hij ergert zich dan ook opzichtig aan al zijn medekandidaten die glazen laten vallen. Toch neemt hij niet de tijd om hen wat tips te geven over hoe je het best met een plateau loopt.

Sven is niet de mol want:

Aan het ontbijt horen we dat Sven tijdens de eerste avond al in de drank is gevlogen. Als mol wil je waarschijnlijk niet het risico nemen dat je je onder invloed van alcohol verspreekt.

Terwijl Sven tijdens de eerste opdracht door de mand valt als zanger, slaagt hij tijdens de tweede opdracht met glas als barman. Zo brengt hij vlot twee glazen en dus 400 euro naar beneden.

De afvallers

De Mol begint dit seizoen ongewoon hard. Na het pijnlijke vertrek van Jens tijdens de eerste aflevering, moeten we in de tweede aflevering meteen afscheid nemen van twee kandidaten. De laatste eliminatie leverde alleen maar groene schermen op en dat moet dus gecompenseerd worden.

Bovendien kwamen voor die twee rode schermen maar vijf kandidaten in aanmerking. De groep van Philip, Dami, Noah, Sven en Kevin duwden net te laat op rode knop en moeten dus de eliminatie spelen. Daarbij blijken Dami en Kevin de vragenlijst het slecht te hebben ingevuld. Voor hen zit het avontuur er dus op.

Onze hoofdverdachte

Annelotte is na deze tweede aflevering onze hoofdverdachte. Dat ze zo snel haar twee glazen laat vallen, kan nog een ongelukkig toeval zijn. Dat ze Kevin fouten aanleert tijdens zijn pianoles lijkt daarentegen wel op een typische mollenstreek.

Onze outsider als mol is op dit moment Philip. Hij lijkt een sympathieke kandidaat die al blij is dat hij mag meedoen, maar heeft tussendoor wel al meermaals geld verspeeld. Vooral tijdens de laatste opdracht viel ons oog op Philip. Hij neemt meteen de leiding op zich en komt met de oplossing om de code te ontcijferen.

De Mol is elke zondag te zien om 19.55 uur op Play4 en GoPlay.be.

Meer
Lees meer...