‘De Mol’: Zesde afvaller: “Ik zou alles zo opnieuw doen”

In De Mol komt de finale nu wel heel dichtbij. Dat zal dan wel zonder Stéphanie zijn. Zij viel namelijk af aan het einde van de zesde aflevering. Tijdens de eliminatie moest ze het zonder molboekje doen, iets wat mogelijk mee zorgde voor haar afscheid.

“Ik wilde helemaal mezelf blijven tijdens de reis, en dat is wat ik gedaan heb. Iedereen heeft dus 100 procent Stéphanie gezien. Als ik af en toe dan toch tactisch nadacht, dan was het wellicht onbewust”, lacht Stéphanie in een eerste reactie. “Ik had dan ook van niets spijt en dat is zo’n fijn gevoel. Ik zou alles zo opnieuw doen, op exact dezelfde manier.”

Molboekje

Hoewel ze tijdens de uitzending aangaf dat er niets in haar molboekje stond, blijkt dat niet helemaal te kloppen. “Er stond wel wat in, maar in codetaal. Ik koppelde elke kandidaat aan een bepaalde arts van het ziekenhuis waar ik werk. Zo was ik de enige die er iets van kon maken, in het geval dat er een moment kwam dat kandidaten in elkaars boekje zouden kijken. Kijk, toch licht tactisch gespeeld. Ik heb ook echt genoten van het observeren, noteren en nadenken. Ook al hadden we met de groep een afspraak: geen molboekjes tijdens het eten. Ik merkte dat we daardoor ook bewuster genoten van onze tijd samen.”

“Mijn molboekje symboliseert mooi mijn avontuur in De Mol. Ik viste het zelf op in de Middellandse Zee aan de start, en helemaal op het einde is het ritueel opgeofferd en verbrand. De cirkel is mooi rond! Ik dan ook terug op het avontuur met een hart vol liefde. Ik hoef er maar aan terug te denken en ik word alweer emotioneel”, vat Stéphanie haar avontuur mooi samen.

Fanatiek

Hoewel Stéphanie in de laatste aflevering niet zo fanatiek leek, was ze dat op andere momenten vaak juist wel. “Ik ben er zelf van geschrokken. Ik wist wel dat ik competitief was, maar niet in die mate. Je duikt zo diep in het spel, een spel dat je zo graag wil winnen dat het onvermijdelijk is dat die competitiviteit naar boven komt. En dat is best een prettig gevoel, zoals bij de doos van Pandora. Ik was inderdaad vastbesloten die open te maken en voelde me als een kind dat iets ging doen dat verboden was. Helaas!”, legt ze uit.

Dat fanatieke karakter kwam ook naar voren toen ze Philippe een zogenaamde arend zag tekenen. “Als ik eraan terugdenk, word ik opnieuw boos. Geef toe dat het een duif was! Ik was me niet zo bewust van mijn non-verbale communicatie, maar mijn collega’s hebben me wel gezegd dat ze me er helemaal in herkennen”, zegt Stéphanie.

Hoogtepunten

“Er waren zoveel hoogtepunten”, blikt Stéphanie tevreden terug op haar deelname. “Dit was zoveel meer dan een spel. Echte connecties maken met mensen, ontelbaar veel leuke momenten met de kandidaten en de crew. Qua opdrachten heb ik het meeste genoten van de ijsjes in Savoca, de openingsopdracht in de Middellandse Zee waar ik mijn angst echt moest overwinnen om te duiken, en de laatste opdracht die ik meemaakte. De paintballopdracht waar we als groep de overwinning haalden. Ik denk dat zelfs de mol daarvan heeft genoten. Er is geen enkel niet-verrassend moment bij De Mol. Elke dag is er een verrassing.”

Na zoveel mooie momenten kwam haar afscheid dan ook heel hard aan voor Stéphanie. “Ik vond dat heel erg. Ik was helemaal de kluts kwijt. Ik wilde echt, echt niet vertrekken … Maar aflevering 6: dat is zeker niet verkeerd”, besluit ze.

Wil je op de hoogte blijven van alles over De Mol? Word dan lid van onze Facebookgroep DE MOL 2024: alle hints en tips!.

De Mol is elke zondag om 20 uur te zien op Play4 en online via GoPlay.

Meer
Lees meer...