De nieuwste hype? Trouwen in een pretpark!

Huh, trouwen in een pretpark? Ja, het is de nieuwe mode in België. De Belgische pretparken ontvangen steeds meer aanvragen en doen er alles aan om de referentie op dit gebied te evenaren: Disneyland Parijs. Bij ons is de ervaring wel iets betaalbaarder.

Na Blind Getrouwd en Zo Zijn Wij Getrouwd, kon het niet veel gekker. Of wel? Trouwen in een pretpark is de nieuwste hype die zich begint te verspreiden in België. En het park dat het meest van dit fenomeen profiteert, is Plopsaland in De Panne. “Vorig jaar vond het eerste huwelijksfeest plaats in het Plopsa Theater in Plopsaland (…) Inmiddels hebben we al vijf aanvragen voor dit jaar ontvangen”, zegt Steve Van den Kerkhof, CEO van Plopsa Group aan de Franstalige krant La Dernière Heure.

Gepersonaliseerde bruiloft

Om klanten de dag van hun leven te geven, biedt Plopsaland de toekomstige bruid en bruidegom veel vrijheid. Ze hebben de keuze: “Sommige stellen kiezen voor een dinerbuffet in intieme kring, anderen geven de voorkeur aan een dansfeest met meer gasten”, zegt Steve Van den Kerkhof. En een klein nieuwtje: het park biedt nu ook een aangepaste Plopsa-limousine. Echte klasse!

En hoe zit het met de kostprijs? Het is vrij betaalbaar, aldus de CEO van Plopsa Group: “Trouwen in Plopsaland De Panne kan vanaf 45 euro per persoon voor een all-inclusive pakket (aperitief, keuze uit verschillende voorgerechten, keuze uit verschillende hoofdgerechten, desserts, koffie, thee en drankjes inbegrepen).”

Dat is de goedkope formule. Er is nog een andere voor degenen die het groots zien: “Voor koppels die meer luxe wensen, zijn een receptie en een luxe buffet (inclusief drankjes) verkrijgbaar vanaf 70 euro per persoon. Natuurlijk is de decoratie inbegrepen”, besluit Steve Van den Kerkhof.

Disneyland pionier

Plopsaland is niet de enige mogelijkheid. Ook over de taalgrens is er een optie om in een pretpark te trouwen. In Walibi kan je trouwen tussen twee lussen van de Cobra: “We hebben op zich geen huwelijksformule, maar we kunnen een groep verwelkomen en er een formule op maat voor maken”, legt Marie-France Adnet, woordvoerder van Walibi, uit. Verdere details geeft ze niet.

Hoe dan ook, Plopsa en Walibi zijn geïnspireerd door de pionier in het veld: het almachtige Disneyland. In de Verenigde Staten wordt er al bijna 20 jaar getrouwd in de parken. In Parijs gebeurt het sinds enkele maanden. Maar de magie van Disney heeft ook een prijs: voor een trouw in één van de parken moet je minimaal 20.000 euro neertellen. Het bedrag kan bovendien snel oplopen tot 65.000 euro. Maar trouwen met Mickey en co is natuurlijk wel een unieke ervaring, niet?

Meer
Lees meer...