De Oscars krijgen ook dit jaar geen presentator

Oscars Academy Awards Host
Academy Awards

Na het succes van vorig jaar heeft de organisatie van de Oscars beslist om ook in 2020 voor een awardshow zonder host te gaan. De belangrijkste filmprijzen ter wereld worden volgende maand uitgereikt in Los Angeles.

Volgende maand worden de Oscars voor de 92ste keer uitgereikt. Op 9 februari komt de wereld te weten wie de belangrijkste beeldjes uit de filmindustrie mee naar huis mag nemen. Da’s de nacht van 9 op 10 februari Belgische tijd. En daar hoort voor het tweede jaar op rij geen presentator bij.

Stijging na een historisch dieptepunt

Na het grote succes van een host-loze uitreiking van de Academy Awards vorig jaar, heeft de organisatie beslist dat pad verder te zetten. In 2019 zou normaal Kevin Hart de ceremonie leiden. Die trok zich kort voor de uitreiking terug, omdat er beledigende uitspraken van hem opgedoken waren.

De kijkcijfers gingen akkoord met de piste zonder host. Maar liefst twaalf procent meer Amerikanen keken live naar de uitreiking van de Oscars. Dat zijn zo’n 29,6 miljoen mensen. De stijging is eigenlijk niet zo indrukwekkend, want in 2018 bereikten de Oscar-kijkcijfers een historisch dieptepunt.

Entertainment, muziek, comedy en bekend volk

Het nieuws over de uitreiking zonder presentator komt van televisiezender ABC, die de ceremonie live uitzendt. Topvrouw Karey Burke was te gast op het TCA, een belangrijk congres in de televisiewereld. Daar lichtte ze een tipje van de sluier op over wat er ons begin februari allemaal te wachten staat.

“Samen met the Academy hebben we besloten dat er geen traditionele host zal zijn, waarmee we herhalen wat vorig jaar goed gewerkt heeft”, vertelde ze. Maar dat wil helemaal niet zeggen dat de uitreiking saai wordt. Integendeel: er komt heel veel entertainment, veel muziek, comedy en heel wat bekend volk bij kijken.

De nominaties voor de Oscars worden op maandag 13 januari bekendgemaakt.

Gesponsorde artikelen