‘De Pappenheimers’ komt naar Nederland met Erik Van Looy als presentator

Erik Van Looy zal binnenkort wekelijks te zien zijn op de Nederlandse televisie. De vaste quizmaster van De Slimste Mens ter Wereld zal er namelijk volgend jaar de Nederlandse versie van De Pappenheimers presenteren. Die quiz was dertien seizoenen lang te zien op VRT 1 en Play4 en steekt nu dus de grens over.

Voor wie het al vergeten zou zijn, even een herinnering. De Pappenheimers ging in 2003 van start op de toenmalige TV 1. De quiz van Woestijnvis kende toen bedenker Tom Lenaerts als presentator. Hij zou acht van de negen eerste seizoenen presenteren. Enkel in het vierde seizoen gaf hij even de stok – of meer bepaald de kaartjes met quizvragen – door aan Erik Van Looy omdat Lenaerts bezig was met de fictiereeks De Parelvissers. Later presenteerde Steven Van Herreweghe ook nog drie seizoenen van De Pappenheimers op de toenmalige zender VIER en was ook Bart Cannaerts één jaar te zien als vragensteller.

RTL

In 2016 verdween De Pappersheimers voorlopig voor goed van de buis. Maar nu is de televisiequiz dus opgepikt door de Nederlandse zender RTL. Zij lanceerden daarbij meteen een oproep voor kandidaten. Meteen maakte de zender ook bekend dat Erik Van Looy de quiz zal presenteren.

Het is niet de eerste keer dan Van Looy op de Nederlandse televisie te zien zal zijn. Zo bereikte hij eerder dit jaar de finaleweken in de Nederlandse versie van De Slimste Mens.

Onbekende en bekende Nederlanders

In De Pappenheimers nemen aanvankelijk drie duo’s van onbekenden het tegen elkaar op. Na de eerste ronde krijgt elk team versterking van een bekende Vlaming, of in dit geval bekende Nederlander. Wie dat is, kunnen ze aan de hand van enkele vage tips zelf kiezen. Vervolgens spelen de teams als trio’s verder tot één van hen de finale haalt. Daar moeten ze voldoende antwoorden geven om met de prijzenpot naar huis te gaan.

Meer
Lees meer...