Erik Van Looy deelt geheim over ‘De Slimste Mens ter Wereld’: “De klok loopt niet tot nul voor de finale”

Erik Van Looy was deze week, samen met Koen De Poorter, te gast in de podcast Achter De Schermen van Pieterjan en Jeff van Supercontent. Daar verklapte hij een geheim over De Slimste Mens ter Wereld dat gênante situaties moet voorkomen.

De Slimste Mens ter Wereld gaat nu al 20 seizoenen mee en komt dit najaar met een 21ste seizoen. Doorheen de jaren is er al heel wat veranderd aan het spel en in de podcast Achter De Schermen vertelt presentator Erik Van Looy dat het niet mogelijk is om voor de finale zonder seconden te vallen.

Zakken tot nul voor de finale

Erik Van Looy kreeg in de podcast de vraag wat het gênantste moment is dat hij al heeft meegemaakt in De Slimste Mens ter Wereld. Daarbij vertelde de presentator dat het gênant is wanneer een kandidaat heel laag zakt nog voor de finale. “Het is één of twee keer gebeurd dat iemand tot de nul zakte voor het tijd was voor de finale. En sindsdien is er een veiligheidsmechanisme ingebouwd. De klok loopt niet tot nul.”

“Dat zijn gênante momenten, niet enkel voor de kandidaat. Je sterft ook een beetje als presentator. Ook de mensen achter de schermen, de mensen die de spelcomputer bedienen … Het angstzweet breekt je uit. Als je naar de 20 gaat, ja, dat is vreselijk. Ook voor die kandidaten zelf, want die voelen dat natuurlijk. Want ze moeten spelen, maar ze moeten dan ook wel iets weten. Dat wordt altijd gênant, want ik moet dan zeggen: ‘Denk aan je tijd. Snel spelen.’ En soms hebben we dan te maken met iemand die niet helemaal doorheeft hoe gevaarlijk dat is. Daarom hebben we dus een systeem ingebouwd om zo’n situaties te vermijden.”

Voorlopig hebben we dat systeem nog niet in werking zien treden, maar misschien wordt dat wel het geval in het nieuwe seizoen van De Slimste Mens ter Wereld dat dit najaar zal verschijnen.

Bekijk hier het fragment:

Beluister hier de volledige aflevering van de podcast:

Meer
Lees meer...