Gilles De Coster in podcast ‘Achter De Schermen’: “Steve was niet de eerste schuilnaam van Matteo in ‘De Mol'”

Gilles De Coster was deze week te gast in de podcast Achter De Schermen van Pieterjan en Jeff van Supercontent. Daar gaf hij meer informatie over de eerste aflevering van De Mol. Zo kwam de schuilnaam van Matteo Simoni aan bod. Want blijkbaar had hij meer namen bij de crew van De Mol.

Het elfde seizoen van De Mol is afgelopen zondag afgetrapt. Het werd een bijzondere aflevering waarin we voor de eerste keer ooit een BV zagen in het programma. Maar het zal bij één aflevering blijven voor acteur Matteo Simoni. In de wekelijkste podcast Achter De Schermen van Pieterjan en Jeff van Supercontent vertelde Gilles De Coster meer over de deelname van Matteo Simoni.

Matteo Simoni

Tijdens de eerste aflevering moest Matteo Simoni een hele dag proberen vol te houden dat hij niet Matteo Simoni was. De acteur koos daarbij voor de schuilnaam Steve, behield z’n Limburgs accent, maar droeg een bril en stak watjes onder z’n onderlip om zijn kin wat meer naar voren te steken. Maar de vermomming bleek niet goed genoeg te zijn voor wiskundeleerkracht Conny, die weigerde te geloven dat het niet om de echte Matteo Simoni ging. Waardoor Matteo door de mand viel en geen 2.000 euro verdiende voor de pot.

Tot overmaat van ramp vulde de acteur z’n test op het einde van de eerste aflevering het slechtste (of in het geval van een ex-aequo, het traagste) in, waardoor hij het spel moest verlaten. “Het was echt mijn grootste angst om als eerste naar huis te moeten gaan”, zei de acteur bij z’n afscheid.

Davy

Presentator Gilles De Coster was te gast bij de podcast Achter De Schermen van Supercontent waar hij meer vertelde over de deelname van Matteo Simoni. Daarbij ging het even over de schuilnamen van Matteo. Want Steve was niet de enige naam die gebruikt werd om de identiteit van Matteo Simoni geheim te houden.

“Wij (de makers van De Mol, red.) hebben heel veel codenamen gehad. Toen het duidelijk was dat we iemand bekend zouden meenemen, maar het nog niet zeker was dat het Matteo ging zijn, dan hadden we geen naam. Maar zodra we wisten dat hij het werd, zijn we hem op de redactie aanvankelijk ‘Davy’ beginnen noemen. Onze eindredacteur Wouter Verstichel heeft hem Davy genoemd, geen idee waarom. Toen we het nadien gingen uitleggen aan de zender, dan werd het ‘Pascal’. En dan is Matteo uiteindelijk volledig zelf afgekomen met de naam ‘Steve’.” Zo had Matteo Simoni dus drie schuilnamen bij De Mol.

Bekijk hier het fragment uit de podcast Achter De Schermen:

De Mol is elke zondag om 19.55 uur te zien op Play4 en online via GoPlay.be.

Wil je op de hoogte blijven over alles van De MolWord dan lid van onze Facebookgroep ‘DE MOL 2023: alle hints en tips!’.

Meer
Lees meer...