‘De Mol’-presentator Gilles De Coster: “We gaan nooit een seizoen met enkel BV’s doen”

Gisteren was de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van De Mol te zien op Play4. Daarin kwamen we te weten wie de mysterieuze tiende kandidaat was. Het ging om acteur Matteo Simoni, die als eerste BV ooit te zien was in het programma. Maar dit is geen voorbode voor een seizoen met enkel BV’s, zo benadrukt presentator Gilles De Coster.

De Mol wordt al tien seizoenen lang gespeeld met enkel onbekende Vlamingen. Daar kwam (in de eerste aflevering) van het elfde seizoen verandering in. Acteur Matteo Simoni was namelijk de mysterieuze tiende kandidaat die we nog niet leerden kennen bij de voorstelling van de kandidaten in de eerste aflevering van Café De Mol vorige week. Maar het lijkt erop dat Matteo ook de enige BV in De Mol zal blijven.

Verschillende BV’s gecontacteerd

Na de onthulling van Matteo Simoni als kandidaat van het elfde seizoen van De Mol, gaf de presentator meer uitleg over waarom er gekozen werd voor een BV en waarom dat precies Matteo Simoni was. “We hebben een aantal BV’s gecontacteerd en dan gekeken wie er het beste paste in de groep. Matteo was zo de ‘vijfde man, de kandidaat uit Limburg’. Hij was een gewone kandidaat die toevallig acteur is.”

“De BV’s die we contacteerden, moesten allemaal de volledige en intense selectieprocedure volgen zonder dat dat een garantie was op een uiteindelijke deelname.” Gilles laat daarbij ook weten dat hij het net zo goed een andere BV had kunnen zijn. “Als we nu al drie fantastische Limburgers gevonden hadden, dan hadden we Matteo niet meegenomen.”

“Er komt geen reeks met BV’s”

“In Nederland wordt De Mol al jarenlang gedaan met bekende Nederlanders. Daarom kregen wij ook al vaak de vraag of we geen seizoen met BV’s gingen maken. Maar dat gaan we nooit doen. Voor ons is vooral de groepsdynamiek en het contact tussen de mensen van belang. We zijn niet op zoek naar drama, maar naar een groep die hecht is en fijne televisie oplevert. Matteo is een toffe kerel en werd ook meteen omarmd door de groep. Enkel de manier waarop hij in de groep kwam, was anders.”

Dat Matteo als eerste afviel, was dan ook jammer voor het verloop van het spel. “Het had een leuke dimensie geweest. We hebben al vaak gevloekt bij de eerste afvaller, maar da’s deel van het spel. Ergens is het ook symbolisch dat Matteo als eerste naar huis gaat, zodat het toch een spel blijft voor onbekende Vlamingen.”

De Mol is elke zondag om 19.55 uur te zien op Play4 en online via GoPlay.be. 

Wil je op de hoogte blijven over alles van De MolWord dan lid van onze Facebookgroep ‘DE MOL 2023: alle hints en tips!’.

Meer
Lees meer...