Erik Van Looy haalt finaleweek in ‘De Slimste Mens’ in Nederland

Erik Van Looy (60) blijkt niet alleen goed in quizzen presenteren, maar ook in deelnemen. Dit seizoen is hij namelijk te zien als kandidaat in de Nederlandse versie van De Slimste Mens en daar haalde hij de finaleweek. Die gaat volgende week van start.

Erik Van Looy presenteerde 19 van de afgelopen 20 seizoenen van De (Aller)Slimste Mens ter Wereld. Alleen in het eerst seizoen in 2003 was het nog Bruno Wyndaele die de vragen stelde. Ook twee seizoenen geleden moest Van Looy even zijn rol afstaan aan Bart Cannaerts, nadat hij positief had getest op het coronavirus. Maar voor de rest staat Erik Van Looy dus al bijna twintig jaar op zijn vertrouwde plaats.

Finaleweek

Maar die plaats ruilde hij dus recent in voor een ander zitje. Op dit moment zit Erik Van Looy namelijk in De Slimste Mens op de Nederlandse televisie. Daar zit hij al aan vijf deelnames en twee overwinningen, goed voor de vierde beste prestatie van dit seizoen. Daarmee is hij zeker van een plaats in de finaleweek. Die gaat maandag van start en dus mag Erik Van Looy gewoon blijven zitten.

In die finaleweek neemt hij het maandag op tegen schrijver en journalist Haroon Ali en acteur en muzikant Guido Spek. Die laatste is de vijfde beste deelnemer van het seizoen met vijf deelnames en nul overwinningen en is dus de eerste kandidaat die terugkeert. Dinsdag zien we vervolgens YouTuber en influencer Quinty Misiedjan terug. Woensdag is het tijd voor bioloog en schrijver Mátyás Bittenbinder. Donderdag keert vervolgens Anniek Pheifer terug en vrijdag is het tijd voor dichter Martin Rombouts.

Er staat Erik Van Looy dus een serieuze klus te wachten als hij de overwinning wil pakken in De Slimste Mens. Toch kan hij alvast trots zijn op zijn prestatie. Vorig seizoen hield zijn goede vriend Philippe Geubels het in Nederland namelijk maar één aflevering vol.

De Slimste Mens

De Slimste Mens is bij onze noorderburen al toe aan zijn 23ste seizoen. Omdat er vaak een zomer- en wintereditie is, zijn dat er zelfs al meer dan bij ons. Toch heeft het programma nog niets aan populariteit ingeboet. Het huidige seizoen, dat van start ging op 26 december 2022, is namelijk het allereerste dat te zien is op de zender NPO 1. Daar heeft het met zo’n 2,4 miljoen kijkers per aflevering de hoogste kijkcijfers ooit.

Meer
Lees meer...