Erik Van Looy neemt binnenkort zelf deel aan ‘De Slimste Mens’

Het wordt even aanpassen voor Erik Van Looy, want hij zal straks niet als presentator, maar als deelnemer te zien zijn in De Slimste Mens. Dat doet hij uiteraard niet bij de Vlaamse versie van het programma, maar in Nederland.

Erik Van Looy presenteerde 19 van de afgelopen 20 seizoenen van De (Aller)Slimste Mens ter Wereld. Alleen in het eerst seizoen in 2003 was het nog Bruno Wyndaele die de vragen stelde. Ook twee seizoenen geleden moest Van Looy even zijn rol afstaan aan Bart Cannaerts, nadat hij positief had getest op het coronavirus. Maar voor de rest staat Erik Van Looy dus al bijna twintig jaar op zijn vertrouwde plaats.

Nederlandse versie

Daar komt binnenkort verandering in. Erik Van Looy is namelijk een van de deelnemers van het aankomende seizoen van de Nederlandse versie van het programma. Bij onze noorderburen heet de quiz kortweg De Slimste Mens en zijn ze al toe aan de 26ste editie. De laatste tien jaar worden er namelijk bijna jaarlijks twee seizoenen van het programma uitgezonden op NPO 2.

Het is niet de eerste keer dat een Vlaming zijn kans zal wagen in De Slimste Mens. Zo was in het vorige seizoen nog Philippe Geubels te zien. Hij hield het daar toen amper één aflevering uit. Omgekeerd waagden er uiteraard ook al vaak Nederlanders hun kans in De Slimste Mens ter Wereld. Denk daarbij recent nog maar aan Arjen Lubach en Merol.

Tweede kans voor Erik Van Looy

Ook Erik Van Looy was eerder al te zien in het programma, al was dat dan in ons land. Tijdens het allereerste seizoen, toen Bruno Wyndaele nog presenteerde, waagde de regisseur namelijk zijn kans. Hij hield het toen vijf afleveringen vol, waarmee hij de finaleweek haalde. Daarin werd Erik Van Looy vierde. Benieuwd of hij in De Slimste Mens die prestatie kan herhalen. Het nieuwe seizoen op NPO 2 gaat van start op maandag 26 december 2022.

Meer
Lees meer...