Left Right
scrollTop top

‘De Slimste Mens ter Wereld’ deelt bloopers van presentator Bart Cannaerts


Bart Cannaerts bloopers
© Play4

De Slimste Mens ter Wereld had gisteren voor de eerste keer in 19 jaar een nieuwe presentator. Erik Van Looy testte positief op het coronavirus en moest dus twee afleveringen vervangen worden. Bart Cannaerts, die normaal jurylid is van de quiz, viel daarom in voor Erik en dat verliep niet helemaal vlekkeloos.

De eerste dag op een nieuwe job is altijd een beetje moeilijk, maar wanneer je die job moet overnemen van iemand die het al 19 jaar doet, dan is dat natuurlijk extra stresserend. Tijdens de aflevering van gisteren kregen we al een beetje van die grappige beginnersfoutjes te zien. Maar in een nieuwe video vat Play4 de bloopers van Bart Cannaerts samen.

Bart Cannaerts

Half november liet Erik Van Looy in een persbericht weten dat hij besmet was met corona. “Het onvermijdelijke is gebeurd, het virus heeft nu ook mij te pakken. Ik voel me gelukkig niet ziek en vertoon enkel lichte symptomen zoals keelpijn en wat hoesten. Maar rekening houdend met de noodzakelijke quarantaine zal ik twee opeenvolgende opnames van De Slimste Mens ter Wereld moeten overslaan.” Het ging toen om de afleveringen die gisteren en vandaag op Play4 verschijnen.

In die twee afleveringen wordt Erik Van Looy vervangen door Bart Cannaerts. Hij heeft natuurlijk al ervaring als presentator van de quiz De Pappenheimers, maar De Slimste Mens ter Wereld is natuurlijk nog iets anders. Zo moest Bart al verschillende tips geven aan de deelnemers, flauwe woordmopjes maken en natuurlijk de iconische woorden “’t is gebeurd” uitspreken.

Bloopers

Maar voor de eerste keer een nieuwe quiz presenteren, is natuurlijk niet makkelijk. Dat wordt ook duidelijk in de bloopers die Play4 gelost heeft van de vuurdoop van Bart Cannaerts. Zo vergeet hij even dat de jury niet in z’n oor zit, maar gewoon voor hem zit. En moet hij ook op de harde manier ontdekken dat de deelnemers en het aanwezige publiek geen fan zijn van weetjes.

Vanavond is Bart Cannaerts voor de tweede en meteen laatste keer te zien als presentator van De Slimste Mens ter Wereld. Daarna zal hij waarschijnlijk nog wel als jurylid verschijnen in dit seizoen.

Bekijk hier de bloopers uit de eerste aflevering met Bart Cannaerts als presentator:

De Slimste Mens ter Wereld is elke maandag tot donderdag rond 21.35 uur te zien op Play4 en GoPlay.be.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…