Left Right
scrollTop top

‘De Slimste Mens ter Wereld’ heeft vanavond voor het eerst in 19 jaar nieuwe presentator


Bart Cannaerts DSMTW
© Play4

Vanavond zal De Slimste Mens ter Wereld voor de eerste keer in 19 jaar niet gepresenteerd worden door Erik Van Looy. Hij werd half november getroffen door het coronavirus en zal voor twee afleveringen vervangen worden. Vervangend presentator van dienst is Bart Cannaerts die voor twee afleveringen het jurybankje inruilt voor dat van Erik.

Zo’n twee weken geleden liet Erik Van Looy in een persbericht weten dat hij besmet was met corona. “Het onvermijdelijke is gebeurd, het virus heeft nu ook mij te pakken. Ik voel me gelukkig niet ziek en vertoon enkel lichte symptomen zoals keelpijn en wat hoesten. Maar rekening houdend met de noodzakelijke quarantaine zal ik twee opeenvolgende opnames van De Slimste Mens ter Wereld moeten overslaan.”

Bart Cannaerts

In datzelfde persbericht kwamen we ook te weten dat Erik Van Looy daarom in twee afleveringen vervangen zal worden door Bart Cannaerts. En die afleveringen zijn vandaag en morgen te zien op Play4. Hij ging normaal jurylid zijn in de aflevering, maar zal nu Erik vervangen als presetator.

Bart Cannaerts heeft natuurlijk al ervaring als presentator van de quiz De Pappenheimers. Daarnaast is hij ook als geeen ander vertrouwd met De Slimste Mens ter Wereld. In 2009 en 2012 deed hij mee aan het programma als kandidaat. Telkens wist hij daarbij vier afleveringen te overleven en bij zijn tweede deelname bleek dat genoeg voor een plaats in de finaleweken waarin hij uiteindelijk vierde werd. Sinds 2013 is hij regelmatig te zien als jurylid. En nu dus ook als presentator.

In de teaser voor vanavond laat Bart Cannaerts alvast weten hoe hij zich voorbereidde op zijn nieuwe rol als presentator:


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…