De Planckaerts komen met eigen theatershow

Eddy, Christa en Francesco Planckaert staan binnenkort samen op de planken. Het trio heeft namelijk een theatershow gepland vol verhalen, anekdotes en muziek. Momenteel staan er drie shows op de agenda, maar daar kunnen er nog bijkomen.

Samen met de Verhulstjes zijn de Planckaerts ongetwijfeld een van de populairste families in Vlaanderen. Toen Eén in 2020 het eerste seizoen van Château Planckaert uitzond, kon het programma dan ook meteen rekenen op heel wat kijkers. Recent kwam er einde aan het vierde seizoen van Château Planckaert. Nog steeds kan het programma rekenen op meer dan 1 miljoen kijkers per aflevering, waardoor VRT 1 niet twijfelde over een vijfde seizoen.

Eddy, Christa en Francesco

Maar er is nog meer op komst van de Planckaerts. Eddy, Christa en Francesco beginnen namelijk binnenkort aan een theatertour. “Het idee voor een theatertournee is ontstaan op de presentatie van het boek over mijn vader”, legt Francesco uit in Dag Allemaal.

“We waren die dag in Koers, het museum van de wielersport in Roeselare. Er was tweehonderd man op afgekomen en ik zag van tussen het publiek dat mijn vader genoot van de verhalen die hij aan het vertellen was én van de reacties van de mensen in de zaal. Er werd gelachen en geapplaudisseerd en vader raakte meer en meer op dreef. Toen ook mama naar voren geroepen werd, voelde ik hoe ze samen in hun sas waren en dat daar iets moois aan het gebeuren was: de mensen hingen aan hun lippen.”

Drie shows

Aanvankelijk dachten ze aan een show met Eddy en een moderator, maar daarna is besloten om ook Christa en Francesco op het podium te zetten. Die laatste zal met zijn gitaar voor muzikale intermezzo’s zorgen.

Voorlopig staan er al drie shows gepland. De eerste daarvan gaat door in het Staf Versluys Centrum in Bredene op 7 september. Daarna gaat het naar CC Emotia in Erpe-Mere op 27 september en in het voorjaar van 2024 zal het trio te zien zijn CC De Leest is Izegem.

Meer
Lees meer...