‘De Slimste Mens ter Wereld’: Commy zingt het lied waarmee ze wilde deelnemen aan Junior Eurosong

Na een blitsbezoekje van Average Rob zullen Maureen Vanherberghen en Fien Germijns vanavond het gezelschap krijgen van Comfort Achuo, die we beter kennen als Commy uit De Mol. Maar we hadden haar bijna gekend als Commy uit Junior Eurosong, want ooit probeerde ze deel te nemen aan de liedjeswedstrijd.

Het is vanavond al tijd voor de laatste aflevering van de derde week van De Slimste Mens ter Wereld. Daarin zullen presentatrices Maureen Vanherberghen (vijfde aflevering) en Fien Germijns (derde aflevering) het gezelschap krijgen van Comfort Achuo, die we eerder dit jaar leerden kennen in het elfde seizoen van De Mol. Maar in een vorig leven probeerde ze deel te nemen aan Junior Eurosong en nu brengt ze een stuk uit haar liedje Mijn Beste Vriendin Uit Afrika.

Junior Eurosong

In de teaser voor de twaalfde aflevering van De Slimste Mens ter Wereld komt Junior Eurosong ter sprake. Commy heeft daar ooit aan proberen deelnemen, maar ook tegenspeelster Fien Germijns én jurylid Jennifer Heylen waagden hun kans. Bij Fien ging het vooral om ludieke inzendingen: “Om ter slechtst. We hebben echt iets superbrak ingestuurd”. Maar Commy zag het allemaal wat serieuzer.

“Het nummer heette Mijn Beste Vriendin Uit Afrika. Mijn bandleden zijn ook in de zaal. Wij zagen het echt volledig. We zagen het groots. Elke week kwamen we samen om aan ons lied te schrijven. En dan schreven we zo’n twee zinnen per week. Dan was ons lied af en hadden we het ingestuurd. Rejected. Het was niet goed genoeg.” Vervolgens zingt Commy ook een deel uit het nummer met als tekst: “Ze was mijn beste vriendin en had een huid van chocola. Ze was mijn beste vriendin en kwam uit Afrika. Ik wou haar alle vriendschap zenden, maar de postman zei: ‘Het is te groot’. Ik wou haar alle vriendschap zenden, maar de postman zei: ‘Het is te zwaar’. Het is echt waar.”

Bekijk hier de teaser voor de aflevering van vanavond:

De Slimste Mens ter Wereld is elke maandag tot en met donderdag om 21.15 uur te zien op Play4 en online via GoPlay.

Meer
Lees meer...