‘De Slimste Mens ter Wereld’: Jacotte Brokken bekent: “Het weerbericht is nooit live”

Vanavond krijgen Charlotte Adigéry en Guga Baúl in De Slimste Mens ter Wereld het gezelschap van weervrouw Jacotte Brokken. In de teaser voor de aflevering doet ze een onthulling die vooral voor jurylid Jan Jaap van der Wal als een shock komt.

Het is vanavond al tijd voor de laatste aflevering van de voorlaatste week met nieuwe deelnemers. Volgende week zullen er dus nog maar vier nieuwe kandidaten hun intrede doen in de quiz, waarna het tijd is voor de finaleweken. De op vier na laatste deelnemer van het seizoen is Jacotte Brokken, die eerder dit jaar de nieuwe weervrouw van VRT1 werd.

“Weerbericht is niet live”

In de teaser voor de aflevering van vanavond is te zien hoe Nederlander Jan Jaap van der Wal met veel lof spreekt over Jacotte. “Ik verwacht heel veel van haar. Als weervrouw moet je de hele tijd klaarstaan tijdens Het Journaal. Dus die horen elke dag al het nieuws.” Medejurylid Bart Cannaerts moet hem wel onderbreken. “Dat is bij ons niet zo.” Waarna Jacotte toegeeft dat het weerbericht niet live is. “Wij nemen dat op voorhand op. Het Weer is nooit live.”

Ook Bart Cannaerts ziet een sterke kandidate in Jacotte Brokken. “Ik verwacht heel veel van Jacotte. Ik heb onlangs een enquête moeten houden bij 100 mensen. En een van de vragen was: ‘Noem een weervrouw’ en 70 procent van de mensen antwoordde ‘Jacotte Brokken’. Dus Sabine Hagedoren, Jill Peeters … die zijn allemaal al vergeten. Jij bent echt als een komeet, jij bent gewoon de baas van de weermannen. Uw voorganger? Frans Debusschere? Die is al vergeten!” Jan Jaap herinnert zich van Frank (of was het nu Frans?) vooral dat hij soms even uit beeld gleed. “Om een biertje te gaan halen”, denkt hij. Waarna Jacotte laat weten dat Frank wel degelijk soms een glas water dronk als het warm was. “Ik wilde dat als eerbetoon ook eens doen. Maar da’s moeilijk, man! We hebben dan ongeveer een halve minuut, waarbij je ook aan het uitleggen bent wat het weer van de komende dagen wordt. Maar dan moet je ook doen alsof je niet aan het stappen bent, dus dan moet je op de tippen van je tenen naar dat glas water stappen en dan terug op dezelfde plek proberen te staan. Om dan nog fatsoenlijk iets te zeggen.”

Ondertussen zit Guga Baúl zichtbaar met de slappe lach. Waardoor Bart vraagt waar hij eigenlijk mee aan het lachen is. “Met Frans Debusschere!“, klinkt het tussen het lachen door. Het belooft dus opnieuw een hilarische aflevering te worden van De Slimste Mens ter Wereld.

Bekijk hier de teaser voor de aflevering van De Slimste Mens ter Wereld van vanavond:

De Slimste Mens ter Wereld is elke maandag tot en met donderdag om 21.15 uur te zien op Play4 en online via GoPlay.

Meer
Lees meer...