‘De Slimste Mens ter Wereld’: Toby Alderweireld werd tijdens eerste match als prof bedreigd door Zlatan Ibrahimovic

Toby Alderweireld maakte gisteren zijn debuut in De Slimste Mens ter Wereld. In de finale kon hij de Nederlandse Soundos El Ahmadi naar huis spelen, waardoor hij ook vandaag te zien zal zijn in de quiz. Daarbij vertelt hij over zijn voetbaldebuut, waarbij hij het al meteen aan de stok kreeg met Zlatan Ibrahimovic.

De Slimste Mens ter Wereld is vanavond al toe aan z’n tiende aflevering. Daarin zullen Toby Alderweireld en Maureen Vanherberghen het gezelschap krijgen van Fien Germijns. In een teaser voor de aflevering van vanavond vertelt Toby Alderweireld een opvallend verhaal uit het begin van z’n carrière als profvoetballer.

“Voetbal is niets voor mij”

Alle begin is moeilijk, daar kan ook Toby Alderweireld over meespreken. Hij maakte in 2009 zijn debuut tegen Inter Milaan, waarbij ook Zlatan Ibrahimovic speelde. En daar heeft Toby nog een opvallend verhaal over. “Ik was toen 19 jaar en ik vond Ibrahimovic een heel imposant figuur. Het was een corner en ik wil hem een beetje blokkeren en hij loopt tegen mij. De bal gaat weg en hij draait zich om naar mij en zegt: ‘If you do it again …'” gevolgd door een niet verkeerd te verstaan handgebaar.

Het was een heel intimiderend moment voor de jonge Toby Alderweireld die nadien zelfs dacht: “Voetbal is niets voor mij”. Maar gelukkig bleef hij verder spelen en maakte hij deel uit van de gouden generatie van de Rode Duivels. Of hij ook een gouden prestatie zal neerzetten in zijn tweede aflevering in De Slimste Mens ter Wereld komen we vanavond te weten.

Bekijk hier de teaser voor de aflevering van vanavond:

De Slimste Mens ter Wereld is elke maandag tot en met donderdag om 21.15 uur te zien op Play4 en online via GoPlay.

Meer
Lees meer...