Moet De Sutter opstappen? Onze Insiders oordelen van niet: “Neen, ze is nog niet verbrand” en ook “er zijn er zoveel die veel meer boter op hun hoofd hebben”

Dinsdag verschijnt minister van Overheidsbedrijven Petra De Sutter (Groen) voor de Kamer, over de Bpost-affaire. Daarbij krijgt ze een batterij kritische vragen van de oppositie voorgeschoteld.

  • In De Insiders, de wekelijkse talkshow van Linda De Win en Wouter Verschelden met communicatie- en strategische insiders, gaan zowel expert Christine Brone als Peter De Keyzer (Growth Inc) er niet van uit dat ze sneuvelt. “Als ik naar haar kijk als persoon: she’s still standing. Ik heb niet het gevoel dat ze verbrand is op dit moment. Ze is nog de onkreukbaar pijler van Groen zoals ze wordt gepresenteerd”, zegt Brone.
  • Toch is er niet alleen begrip: “Ik begrijp niet helemaal wat ze nu doet: die twee mensen van Bpost nu op de payroll nemen en daar dan twee mensen uit haar eigen kabinet voor wegsturen”, zo zegt Brone. “Dat is niet meer houdbaar? Minder verstandig dus dat ze die mensen dan toch bij haar houdt, ondanks dat ze zal nodig hebben voor de kennis.”
  • “Ik denk wel dat ze d’r mee wegkomt”, zegt ook De Keyzer. “Ze is toch iemand die toch ook als integer wordt beschouwd, die ook als vicepremier toch eerder verzoenend is en nooit echt het conflict opzoekt of polariserend is, da’s het eerste. En ten tweede: er zijn zoveel andere mensen die in dit dossier zoveel meer boter op hun hoofd hebben… Om dan haar eruit te kiezen? Dat lijkt mij ook iets te doorzichtig.”

Beluister hier de volledige aflevering van De Insiders, met Christine Brone en Peter De Keyzer:

Meer
Lees meer...