De vrouw die alle eetrecords verpulvert en maar 56 kilo weegt

Molly Schuyler is een moeder van vier uit Bellevue in Nebraska die werkt als een serveerster in een familierestaurent. Ze is ook wat een “competitive eater” heet: ze doet mee aan eetwedstrijden. En ze is de voorbije twee jaar systematisch alle records aan het verpulveren. 

Hier zie je hoe Molly twee steak dinners met telkens twee kilo rundvlees plus aardappelen en nog een hoop andere dingen binnenwerkt in een kwartier en daarmee de Big Texan Steak Challenge in het dubbel versloeg. Maar ze heeft meer op haar palmares:

1. Ze is de eerste vrouw die de Stellanator won

Genoemd naar Stella’s Bar and Grill in Nebraska. Om het snelst twee megaburgers binnenwerken (zes burgers, zes eieren, zes stukken bacon plus uien, jalapenos, sla, tomaten, augurken, mayonaise en bijna een volledige pot pindakaas).

2. Ze is de eerste vrouw die de Goliath Challenge won

Vindt plaats in Sinful’s Burger. Om het snelst 2,3 kilo eten binnenwerken in de vorm van 680 gram hamburgervlees, tien stukken kaas, sla, tomaten en uien, tussen een groot broodje plus 450 gram frieten. Ze deed daar 17 minuten en 3 seconden over. Een nieuw record.

3. Ze won de Pig Wings Challenge

Bij Starky’s in Nebraska. 2,25 kilo varkenskoteletten en ongeveer een kilo maïsnuggets. In 12 minuten. Een record. 

4. Ze won de Big Axe Calzone Challenge

Van de Old River Pizza Company in Iowa. Dat is een calzone met 900 gram deeg, 450 graal mozzarella, 900 gram vlees (runds, peperoni, Canadian bacon, Italiaanse worst) plus tomatensaus. Ze deed daar 11 minuten en 23 seconden over.

5. Ze at een Big Joe in 28 minuten

De Big Joe van Frank’s Pizzeria in Nebraska is 5,4 kilo pizza – 1,8 kilo deeg, 910 gram kaas, 910 gram pepperoniworst, 910 gram andere worst en 740 gram saus. 

6. Ze deed de Death Pizza Challenge in minder dan 25 minuten

24 minuten en 56 seconden om precies te zijn. De Death Pizza Challenge is een pizza van 2,3 kilo met ghost chili’s, de sterkste chilipepers ter wereld, meer dan 300 keer heter dan Tabasco. 

7. Ze deed al die dingen hierboven in twee maanden

In september en oktober van 2012.

8. Ze won drie keer de Adam Emmenecker Challenge

2,3 kilo aan barbecuevlees om ter snelst opeten in Jethro’s in Des Moines. 

9. In januari 2013 besloot ze te gaan trainen op steak

Dat is blijkbaar een heel andere affaire om binnen te werken en vereist andere technieken.

10. Ze brak, nee, verpulverde het wereldrecord steak eten

Een steak van twee kilo in 2 minuten en 44 seconden. Ze deed dat in Sayler’s Old Country Kitchen in Portland, Oregon. Ze verpulverde het vorige record dat stond op zes minuten en 38 seconden.

11. Ze verwoestte het record Big Texan

In Amarillo’s Big Texan Steak Ranch.  Twee steak dinners met telkens twee kilo steak en mét alle bijgerechten (baked patat, shrimp, slaatje en bread roll) in minder dan een kwartier. 14 minuten en 57 seconden. Vier kilo vlees en al de rest. 

12. Ze at 363 chicken wings in 30 minuten

De Wing Bowl in Philadelphia. Daarmee won ze ook voor het eerst echt veel geld: 22.000 dollar.

13. Een dag later won ze de IHOP Pancake Bowl

59 pannekoeken in 20 minuten.

14. En diezelfde dag het Blue Ribbon Bacon Festival

2 kilo spek in 3 minuten. O ja.

15. En het mooiste is …

Molly Schuyler weegt 56 kilo. Ze is een meter zestig. Na een weekend schranswedstrijden komt ze gemiddeld vier kilo bij. “Maar dat is er de volgende week alweer af.”

Meer
Lees meer...