‘De Warmste Week’ keert terug naar roots met vier presentatoren in een huis in Hasselt

Het einde van het jaar is in zicht en dat staat natuurlijk al jarenlang gelijk aan De Warmste Week. Ook dit jaar komt die terug en het zal opnieuw meer lijken op het oude concept. Vier presentatoren, twee van Studio Brussel en twee van MNM, zullen een week lang radio maken vanuit Het Warmste Huis in het stadspark van Hasselt.

Binnen twee weken is het alweer tijd voor De Warmste Week. Vandaag maakte de VRT al heel wat informatie bekend over de editie van 2022. Dit is wat we mogen verwachten.

Studio Brussel, MNM, Eén en Ketnet

Waar De Warmste Week ooit begon als een concept van Studio Brussel, is het ondertussen uitgegroeid tot een samenwerking tussen de verschillende radiozenders van de VRT. Die samenwerking wordt dit jaar nog meer duidelijk. Want de vier presentatoren komen van twee verschillende zenders. Het gaat om Fien Germijns en Eva De Roo van Studio Brussel en Kawtar Ehlalouch en Sander Gillis van MNM. Zij zullen afwisselend presenteren vanuit Het Warmste Huis, dat dit jaar in het stadspark van Hasselt zal staan.

Elke avond zal er ook een tv-uitzending zijn rond De Warmste Week. Daarin zal Siska Schoeters de hoogtepunten van de dag op een rijtje zetten. Deze uitzending, die elke dag de naam van de week krijgt – beginnend met De Warmste Maandag – zal te zien zijn op Eén, maar ook online via VRT MAX. Ook ex-K3’tje Kristel Verbeke krijgt haar eigen programma op Eén tijdens de warmste kweek. In Vlammen tegen kansarmoede zal zij op zoek gaan naar de impact van kansarmoede op iemands leven. Het programma bestaat uit twee afleveringen die op maandag 19 december en donderdag 22 december zullen verschijnen op Eén. De aflevering van Durf te vragen op woensdag 21 december zal naar aanleiding van De Warmste Week in het teken staan van mensen die dak- of thuisloos zijn. Daarnaast zal ook Switch een speciale week krijgen waarin Aster Nzeyimana, Katrien De Ruysscher, Jonas Geirnaert, Annabet Ampofo en Thibault Christiaensen zullen proberen om geld in te zamelen.

Ook Ketnet doet dit jaar mee. Wrapper Héritier Tipo trekt in Tournée Héritier met zijn bakfiets van Oostende naar Hasselt via Ketnetters die een actie georganiseerd hebben voor De Warmste Week. Zij mogen bij z’n bakfiets, die ook een mobiele dj-booth is, een plaatje aanvragen.

Andere acties

Daarnaast keert ook de Warmathon terug. Op maandag 19 december geeft Stephanie Planckaert het startschot in Brugge. Dinsdag is het aan Sint-Niklaas met Sarah Mouhamou, op woensdag volgt Brussel met Mathias Vergels en donderdag Mechelen met Dieter Coppens. Op vrijdag sluit Maksim Stojanac de Warmathons af in Leuven.

Net zoals elk jaar zullen er ook verschillende concerten doorgaan in het stadspark van Hasselt. Het gaat daarbij onder andere om Oscar and the Wolf, Regi, Xink, Niels Destadsbader, Bart Peeters, Ilsen & Verhulst, Merol, Bazart, Metejoor en Black Box Revelation. Deze concerten zijn helemaal gratis.

Concerten Warmste Week
VRT

Je kan al vanaf vandaag je favoriete platen aanvragen voor De Warmste Week. Dat doet je via dewarmsteweek.be. Op diezelfde website kan je ook je actie registreren, een vlammetje kopen of je inschrijven voor de Warmathon.

Meer
Lees meer...