De Whopper duikt overal op! Burger King opent binnenkort twee restaurants in Brussel

Het lijkt erop dat Burger King vastbesloten is om sterk uit te breiden. Sinds de komst naar België, kent het fastfoodrestaurant met de bekende Whopper een groot succes. En Burger King is niet van plan te stoppen. Maak je klaar, Brussel, want er komen twee nieuwe restaurants naar de hoofdstad!

Charleroi, Luik, Namen, Antwerpen, Brugge, Brussel: bijna alle grote Belgische steden hebben nu een eigen Burger King. Maar uiteraard wil de fastfoodketen zich vooral vestigen in onze hoofdstad. Daarom zullen er binnenkort twee nieuwe restaurants hun deuren openen in hartje Brussel. Brussel had al een restaurant in Oudergem, maar nog niet in het centrum van de stad. Daar komt nu dus verandering in!

We mogen de opening van de filialen verwachten in november. Dat zei Kevin Derycke, CEO van Burger Brands, aan DH. “We wilden een restaurant openen in het centrum van Brussel in de maand juni, maar dat zal uiteindelijk langer duren. We hopen deze filialen rond november te kunnen openen.”

Een tweede restaurant en een groot succes

Slechts één restaurant in het centrum van Brussel? Dat is niet genoeg voor Burger King. Het plan is immers om Whoppers op elke hoek van de straat te verkopen. “We hebben al enkele maanden onze aandacht gevestigd op Brussel. In aanvulling daarop zullen we binnenkort een andere locatie in het hart van de hoofdstad bekendmaken. Als het goed is, kunnen we de vergunningen zelfs vóór het einde van de maand deponeren. Zodra de huurovereenkomst is getekend, kunnen we verder gaan met dit nieuwe project”, onthult Kevin Derycke.

Burger King ziet de dingen groot en gezien de cijfers die door de keten worden gepost, is dat ook gerechtvaardigd. “Alle doelstellingen van de Belgische restaurants zijn overschreden”, zegt de CEO van Burger Brands. “Afgezien van de nieuwsgierigheid in het begin, wordt de klant nu snel loyaler. We zijn dus meer dan tevreden met de reactie van de Belgische markt. De Whopper, onze bestseller, blijft het populairst, met 360.000 verkochte exemplaren sinds afgelopen juni”, voegt hij eraan toe. Zo heeft de vestiging in Oudergem sinds september meer dan 400.000 bezoekers ontvangen.

Als je nu honger hebt, moet je het voorlopig naar het restaurant in Oudergem gaan!

Meer
Lees meer...