Debuutfilm ‘Monkey Man’ van Dev Patel is vanaf 3 april te zien in de bioscoop

Acteur Dev Patel maakt nu ook zijn debuut als regisseur met de actiethriller Monkey Man. Hij is niet alleen de regisseur, maar ook de hoofdrolspeler. De film gaat over een man die wraak wil nemen op corrupte leiders die zijn moeder hebben vermoord en nog altijd de armen en machtelozen tot hun slachtoffer maken.

Geïnspireerd door de legende van Hanuman, een icoon dat kracht en moed uitstraalt, ging Dev Patel te werk aan de actiethriller Monkey Man. Dit is de eerste film die hij regisseert, maar hij speelt er ook de hoofdrol als Kid in. Kid is een jongeman die in een ondergronds vechtclub zit. Hij vecht elke avond met een gorillamasker op zodat hij geld krijgt. Zijn moeder werd, toen hij jonger was, vermoord door corrupte leiders die nog altijd de armen en machtelozen tot hun slachtoffers maken. Uiteindelijk vindt Kid een manier om de sinistere elite te infiltreren en begint hij een vergeldingscampagne.

Trailer

De trailer van de film geeft al redelijk veel weg over de film. Er komen al verschillende vechtscènes in voor, maar het geeft vooral weer hoe zijn verleden een effect heeft op het heden. Kid vertelt hoe zijn moeder hem een verhaal vertelde over een demonenkoning en zijn leger. Terwijl hij over de demon zijn acties vertelt, zien we ze ook gebeuren. Het verhaal gaat verder en hij vertelt over de witte aap, de beschermer van de mensen. Dit kan een mogelijk parallel zijn met Kid zijn wereld. Hij gaat verder en zegt dat de elites de bewoners niet als mensen zien.

Doorheen de trailer is er een stem te horen, maar het wordt niet duidelijk van waar die komt of van wie die is. Het verschil tussen het verleden en het heden wordt duidelijk gemaakt door de kleuren. Zo is het verleden vaak met lichtere en levendigere kleuren, terwijl er voor het heden vaak met donkerdere kleuren wordt gewerkt. Alleen tijdens een aantal vechtscènes die we al te zien krijgen, zien we dat er levendigere kleuren worden gebruikt. In de trailer zien we ook dat er wat humor is gebruikt doorheen de film.

Bekijk de trailer hier:

Dev Patel

Tijdens de première op SXSW was de film wel een duidelijk succes. Dev Patel kreeg er toen een staande ovatie, iets wat niet vaak voorkomt, iets wat hij duidelijk niet verwachtte. Hij begon te filmen tijdens Covid. Twee weken voor ze zouden beginnen met de opnames brak Dev Patel zijn voet en tijdens de opnames brak hij zijn hand. Oorspronkelijk had Netflix de film gekocht, maar nadat producer Jordan Peele de film had gezien, vond hij dat het in de bioscopen moet komen. Daardoor heeft Universal Pictures de film van Netflix overgekocht.

Dev Patel is ondertussen wel al een gekende acteur, maar dit is de eerste keer dat hij een film regisseerde. In totaal is de acteur al 36 keer genomineerd geweest voor een prijs inclusief de Oscars en hij won er in totaal al. Hij speelde de hoofdrol in Lion, waarmee hij vijf keer een prijs heeft gewonnen.

Meer
Lees meer...