Deense reeks ‘The Nurse’ staat nu op Netflix

De nieuwe Deense serie The Nurse staat sinds kort op Netflix. De reeks vertelt het waargebeurde verhaal van verpleegster Christina Aistrup Hansen. Zij werd enkele jaren geleden verdacht van moord op verschillende patiënten van het Nykøbing Falster Hospital.

Vanaf nu kan je op Netflix kijken naar de nieuwe Deense reeks The Nurse. De reeks vertelt het verhaal van Christina Aistrup Hansen, een voormalige Deense verpleegster die verdacht werd van moord op vier van haar patiënten. 

The Nurse

The Nurse volgt Pernille Kurzmann (Fanny Bernth), die net aan haar eerste job als verpleegster begonnen is in het Nykøbing Falster Hospital in Denemarken. Ze kan het daar al snel goed vinden met de meer ervaren verpleegster Christina Aistrup Hansen (Josephine Park), met wie ze haar eerste nachtshift doet. Tijdens die shift krijgt er al snel een man een hartstilstand en moeten Christina en Pernille hem reanimeren. Met de hulp van Gloria Gaynor overleeft de man het. Maar dat zal niet het geval zijn voor alle patiënten van Christina. 

Nadat Pernille en Christina de man redden wordt het duo in het ziekenhuis omgedoopt tot “het Dream Team”, maar dat blijft niet duren. Al snel vallen er tijdens hun shift drie doden. Zij komen allemaal om het leven door een hartaanval. Maar omdat een van de slachtoffers nooit eerder hartproblemen had, denkt Pernille dat er meer aan de hand is. Dus start ze haar eigen onderzoek. 

Waargebeurd

De reeks is gebaseerd op het boek The Nurse van Kristian Corfixen. Dat boek is dan weer gebaseerd op het waargebeurde verhaal van verpleegster Christina Aistrup Hansen, dat voor een storm zorgde in Denemarken. 

In 2015 belde een jonge verpleegster (in de reeks Pernille) namelijk naar de politie omdat ze vermoedde dat haar collega bewust patiënten vermoordde. Wat volgde was een rechtszaak tegen de verpleegster, die heel Denemarken in de ban hield. Tot op heden wordt de zaak gezien als een van de grootse moordzaken in het Scandinavische land.

Bekijk hier nog eens de officiële trailer voor The Nurse:

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...