Demi Lovato haalt zwaar uit naar Donald Trump in nieuw nummer ‘Commander In Chief’

Demi Lovato heeft een nieuw nummer uit. En dat nummer heeft een bijzondere en heel duidelijke boodschap. Ze richt haar pijlen in het nummer op haar president Donald Trump. Die heeft volgens de zangeres niet juist gehandeld bij de raciale kwesties en de coronacrisis in de Verenigde Staten.

Met de presidentsverkiezingen in zicht, spreken steeds meer celebrities hun voorkeur uit voor een bepaalde kandidaat. Demi Lovato doet dat op haar eigen manier. Ze heeft namelijk een lied geschreven gericht aan de huidige president van de Verenigde Staten, Donald Trump. En daaruit blijkt dat de republikein alvast niet moet rekenen op haar stem.

Commander In Chief

In het nummer, dat heel toepasselijk luistert naar de naam Commander In Chief, spreekt Demi de president aan. “Ken je zelfs de waarheid? We zitten in een staat van crisis. Mensen sterven. Ondertussen blijf jij je eigen zakken maar vullen. Commander in Chief, hoe voelt het om nog steeds te kunnen ademen?”

De verwijzing naar ademen, kan je natuurlijk op twee manieren interpreteren. Enerzijds waren de laatste woorden van de zwarte Amerikaan George Floyd “I can’t breathe“, of “ik kan niet ademen”. Anderzijds is het ook een verwijzing naar meer dan 216.000 Amerikanen die overleden aan de gevolgen van het coronavirus, dat het moeilijk maakt om te ademen.

In een interview met CNN laat Demi weten dat ze zich al langer wilde uitspreken tegen de president. “Er zijn zoveel momenten waarop ik de president een brief wilde sturen of met hem in gesprek wilde gaan om hem deze vragen te stellen. Maar dan dacht ik, ik wil dat eigenlijk niet doen. De ene manier waarop ik het wel kan doen, is door een nummer te schrijven en het uit te brengen zodat de hele wereld het kan horen. Zo moet hij ook voor de hele wereld een antwoord geven op die vragen en niet enkel voor mij.”

Beluister het nummer hier:

Billboard Music Awards

Vanavond worden de Billboard Music Awards uitgereikt. Daarop zal Demi Lovato een van de artiesten zijn die een optreden geeft. Ze liet al weten dat ze daar haar nummer Commander In Chief zal brengen. Met dat optreden hoopt ze mensen te kunnen motiveren om hun stem uit te brengen tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

“We moeten opdagen en onze stem uitbrengen, want het is zo belangrijk dat onze stem gehoord word. En eerlijk, het maakt me niet uit of je een republikein bent of een democraat, maar ga gewoon stemmen.” Demi laat ook weten aan CNN dat ze niet bang is voor de reactie van de president. “Bring it on“, zo klinkt het. “Bewijs dat je exact bent wie ik zeg dat je bent in het nummer. Doe het, ga ervoor.”

Meer
Lees meer...