Demi Lovato reageert voor het eerst sinds opname door overdosis

Demi Lovato reageert voor het eerst sinds opname door overdosis

Demi Lovato heeft voor het eerst gereageerd na haar opname in het ziekenhuis door een overdosis twee weken geleden. De Amerikaanse zangeres plaatste een openhartige boodschap op Instagram waarin ze iedereen bedankt voor de steun. Het aantal reacties onder de post, ook van heel wat celebrities, is gigantisch.

De Amerikaanse zangeres Demi Lovato werd op 24 juli met spoed opgenomen in het ziekenhuis. De 25-jarige zangeres, die al eerder kampte met alcohol- en drugsverslavingen, werd bewusteloos gevonden in haar appartement na een overdosis. Na twee weken radiostilte reageert de zangeres nu zelf met een boodschap op Instagram.

Overdosis

Op 24 juli kwam het nieuws dat Demi Lovato na een overdosis met spoed werd opgenomen in het ziekenhuis. Hoewel er eerst gespeculeerd werd dat het ging om een overdosis heroïne, werd dit later door haar naasten ontkracht.

Volgens andere bronnen zouden er sporen van crystal meth gevonden zijn in het bloed van de zangeres. Ook zouden de hulpdiensten haar Naloxon, ook gekend onder de naam Narcan, toegediend hebben om haar weer bij bewustzijn te krijgen. Dit is een middel dat gebruikt wordt om de gevolgen van een overdosis opiaten te verhelpen. Opiaten is de verzamelterm van zware pijnstillers, waaronder onder andere heroïne en morfine worden ondergebracht. Maar bijvoorbeeld ook fentanyl, de pijnstiller die Michael Jackson en Prince fataal werd, wordt gezien als zo’n opiaat. Om welk middel het bij Demi ging, is niet geweten.

Demi Lovato ging eerder al in behandeling voor haar verslaving aan alcohol en drugs. In maart liet ze weten dat ze zes jaar sober was.

Maar vorige maand bracht ze het nummer Sober uit waarop ze zong: “To the ones who never left me / We’ve been down this road before / I’m so sorry, I’m not sober anymore.” Met deze woorden liet ze dus weten dat ze hervallen was.

Reactie Demi Lovato

Ondertussen mocht Demi het ziekenhuis verlaten en spreekt ze voor het eerst over haar overdosis. Haar familie liet eerder al weten dat Demi aan de beterhand was en bedankten iedereen al voor de steun die ze aan Demi gaven.

Nu is het de beurt aan de zangeres zelf. In een openhartig bericht op Instagram laat ze weten hoe het met haar gaat. “Ik ben altijd open geweest over mijn ervaringen met verslaving. Wat ik geleerd heb is dat het niet iets is dat verdwijnt of vervaagt na verloop van tijd. Het is iets wat ik moet blijven overwinnen en waar ik nog niet in geslaagd ben”, vertelt ze dapper.

Dankwoorden

Verder is ze ook dankbaar voor de steun die ze van haar fans gekregen heeft gedurende de afgelopen weken. “Ik wil God bedanken om me in leven te houden. Aan mijn fans, ik ben voor altijd dankbaar voor al jullie liefde en steun gedurende de afgelopen week en daarvoor. Jullie positieve gedachten en gebeden hebben me geholpen om mijn weg te vinden doorheen deze moeilijke periode.”

“Ik wil mijn familie, mijn team en de medewerkers van Cedars-Sinai (het ziekenhuis waar ze werd opgenomen, nvdr.) bedanken, omdat ze me de hele tijd hebben bijgestaan. Zonder hen zou ik hier nu niet zijn om deze brief aan jullie te schrijven.”

Demi beseft ook dat de weg nog lang is, maar ze is klaar om te vechten. “Ik heb nu tijd nodig om beter te worden en te focussen op mijn soberheid en mijn weg naar herstel. Ik zal de liefde die jullie me getoond hebben nooit vergeten en ik kijk uit naar de dag waarop ik kan zeggen dat ik er aan de andere kant ben geraakt. Ik zal blijven vechten.”

Steun

De post kreeg sinds gisterennacht al bijna 5 miljoen likes en meer dan 225.000 reacties op Instagram. Onder die reacties zitten er ook veel celebrities.

Zo spraken onder andere Jennifer Lopez, Khloé Kardashian, Ty Dolla Sign, Macklemore, Sam Smith en Ruby Rose hun steun voor Demi uit onder de post op Instagram. Demi Lovato is nu dus opnieuw in opname om te werken aan haar verslaving.

Bekijk hier de Instagrampost van Demi Lovato:

Wie zelf vragen heeft over verslaving kan terecht bij de Druglijn op hun website of telefonisch op het nummer 078/151020.

Gesponsorde artikelen