‘Den Antwerp’ is helemaal terug: zo zal compleet vernieuwd stadion met 23.000 plaatsen eruitzien

‘Den Antwerp’ is helemaal terug: zo zal compleet vernieuwd stadion met 23.000 plaatsen eruitzien

Antwerp FC zal ook de komende jaren voetballen in De Bosuil. Paul Gheysens, eigenaar van de club en CEO van bouwbedrijf Ghelamco, stelde in aanwezigheid van Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) zijn renovatieplannen voor. In 2019 moet de vernieuwde Bosuil een modern stadion zijn met plaats voor 23.000 toeschouwers.

Royal Antwerp FC is de oudste club van het land en voetbalt al sinds 1923 op De Bosuil. Veel fans hadden dan ook maar weinig zin in een verhuis naar een ander stadion. Vooral omdat het dat dan meer dan waarschijnlijk zou moeten delen met aartsrivaal BeerschotWilrijk.

Op een speciaal bijeen geroepen persconferentie verdwenen die plannen al snel in de vuilbak. Naast eigenaar Gheysens en sportief directeur Luciano D’Onofrio van Antwerp FC stonden ook burgemeester Bart De Wever (N-VA) en schepen van Sport Ludo Van Campenhout (N-VA) de pers te woord.

Gheysens en Ghelamco

Paul Gheysens toonde vorig jaar al zijn ambitie door Tribune 1 van De Bosuil volledig te vernieuwen. Zijn bouwbedrijf Ghelamco bouwde er in amper vijf maanden tijd een indrukwekkende, ultramoderne tribune. Dat wil de eigenaar van ‘Den Antwerp’ nu ook met de andere drie tribunes doen.

Staantribune met klapstoeltjes en dichtgemaakte hoeken

Tribune 2, nu nog voorzien van half kapotte houten bankjes, blijft de sfeertribune maar wordt een volledige staantribune. Als RAFC Europees voetbal zou halen in de komende jaren moeten klapstoeltjes ervoor zorgen dat dat in De Bosuil kan gebeuren.

Ook Tribune 3 en 4 krijgen een volledige make-over. Daarnaast zullen de hoeken van het stadion dichtgemaakt worden, volgens een idee dat Gheysens himself oppikte in New York. Er komt ook een dakstructuur om geluidshinder in de buurt te beperken. Eind oktober zouden de laatste details op de plannen moeten ingevuld zijn.

23.000 toeschouwers

Al die werken zullen de capaciteit van De Bosuil verhogen tot 23.000. Voor de renovatiewerken begonnen aan de hoofdtribune was er maar plaats voor 13.000 toeschouwers.

Om die 10.000 extra mensen zonder problemen naar en weg van het stadion te krijgen, hoopt Gheysens dat veel fans naar De Bosuil komen met de fiets. Dat systeem bleek in de Ghelamco Arena in Gent een groot succes. Antwerp spreekt ook met De Lijn om de tramcapaciteit te verhogen.

Nieuw jeugdcomplex

Tot slot wil ‘The Great Old’ ook inzetten op de jeugd. Tribune 4 krijgt een jeugdcomplex en de oefenterreinen voor jeugdspelers zullen grondig uitbreiden. Zo hoopt de club zijn aantal jeugdspelers te verdubbelen tot 400 à 500.

“Om goede jeugdspelers voort te brengen, moet je goede infrastructuur hebben. Wij zullen, als alles voltooid is, beschikken over uiterst moderne accommodatie. Ze zullen er fier kunnen op zijn”, besloot de trotse eigenaar. Burgemeester De Wever roemde de inspanningen die Gheysens doet voor de Antwerpse jeugd.

RAFC

“Proberen in 2019 te realiseren, maar …”

De ambitieuze plannen van investeerder Paul Gheysens komen voor de N-VA-voorzitter dan ook op een ideaal moment. De Wever beloofde bij zijn aantreden als burgemeester namelijk “Antwerpen als sportstad” te willen realiseren.

Dat lukte op sommige vlakken wel degelijk, maar zou zonder de successen van het hernieuwde Antwerp nooit zijn opgevallen. Een hypermodern stadion mee komen voorstellen twee weken voor de verkiezingen is dan ook onbetaalbare reclame voor de zittende burgemeester.

Op alle vlakken grote plannen dus, maar wanneer zal deze ‘Bosuil 2.0’ klaar zijn? “We proberen het in 2019 te realiseren. Dat hangt ook af van vergunningen. We hebben ons huiswerk gedaan, maar toch kan er altijd nog iets mislopen”, zei Gheysens, die ook nog alle betrokken diensten van de stad Antwerpen complimenten gaf voor de goede samenwerking.

In deze Bosuil speelt Royal Antwerp FC binnenkort:

newsmonkey
RAFC
RAFC

Gesponsorde artikelen