Derde afvaller ‘De Mol’: “Genekt door tunnelvisie”

De derde aflevering van De Mol zit er alweer op. Daarbij moesten we opnieuw afscheid nemen van een kandidaat. Het werd uiteindelijk publiekslieveling Conny die samen met haar trouwe Casio het spel moest verlaten. Samen met haar rekenmachine moest ze terugkeren naar België. Dit is hoe ze terugkijkt op haar deelname.

Het is elke week jammer wanneer iemand De Mol moet verlaten, maar deze week is het toch extra pijnlijk. Voor Conny, de mama van de groep, stopt het avontuur na de derde aflevering. Zo reageerde de wiskundelerares op haar afscheid.

Tunnelvisie

Conny is van mening dat ze – zoals zo velen – haar eieren te veel in één mandje legde (pun intended). “Het lag aan de beruchte tunnelvisie waarschijnlijk, en misschien was ik deze keer ook niet snel genoeg bij het invullen van de vragen. In deze fase van het spel is de mol nog niet echt zichtbaar en kan het op snelheid aankomen.”

Toch voelde Conny haar rode scherm niet komen. “Helemaal niet, ik dacht zelfs dat ik op het juiste spoor zat”, klinkt het. “Ik ben dan wat beginnen wenen. Ik had aandachtiger moeten zijn en blijven. Het was het avontuur van m’n leven. Op reis gaan met negen onbekenden naar een onbekende bestemming zonder contact met het thuisfront, dat was spannend. Wat me het meest gaat bijblijven is de sfeer in groep. We waren een hechte groep vond ik, ondanks onze verschillende interesses en leeftijden. Ik kijk er dus echt naar uit om ze allemaal terug te zien binnenkort! De groep hing heel erg samen, en ik ben er dus van overtuigd dat we mekaar nog vaak gaan ontmoeten. Vrienden voor het leven dus!”

Lachen

Het komt niet als een verrassing dat Conny niet één specifiek moment kan geven als het moment waarop ze het hardst heeft moeten lachen. “Vraag beter, wanneer heb je niet gelachen? Ik heb me daar reuze geamuseerd en heel veel gelachen. Vooral wanneer we na het bouwen van de opvangnetten voor de voorwerpen van de trein, merktendat de anderen nog niet over de omheining geraakten … hilarisch! En bij het oefenen voor onze line-dance, ook veel gelachen. Ook toen de zorg voor mijn ei helemaal misliep … echt moeten gieren!”

Door haar schaterlach viel Conny ook in de smaak bij de kijkers. “Ik weet niet of ik meer of minder populair was dan anderen maar ik had al die reacties niet zien aankomen. Ik was de oudste van de groep en wordt nu vooral door heel jonge kijkers aangesproken om selfies te nemen. Leuk! Ik wist wel dat De Mol veel kijkers heeft, maar ik schrik toch nog van de vele leuke reacties die ik krijg. De reacties van Riadh Bahri en Manu Van Acker in Café De Mol waren uiteraard heel tof. Dat had ik helemaal niet verwacht.”

Ook in de groep was Conny graag gezien. Zo werd ze zelfs de mama van de groep genoemd. “Qua leeftijd was ik een outlier (zo zegt men dat in de statistiek), maar op alle andere vlakken heb ik daar niks van gemerkt en voelde ik me zeker geen ‘moeke’.” Dat laatste bewees Conny ook in wat ze zelf haar leukste proef vond. “Het allerleukste vond ik de uithoudingsproef onder leiding van de man van het leger. Toen hij ons kwam wakker brullen weet je natuurlijk wel dat het niet echt is, maar toch spring je onmiddellijk recht en luister je naar zijn bevel. De looptest met een rugzak van 8 kg was super en die eindspurt nog binnen de tijd halen was fantastisch. Voor mij leek het alsof ik een Olympische medaille behaalde!”

De Casio

Wat we allemaal zullen onthouden van Conny is natuurlijk de befaamde Casio die ze meehad in haar koffer. Conny legt nog eens uit waarom ze die meehad op reis. “We moesten onze gsm onmiddellijk afgeven, maar ik wilde toch nog een rekentoestel in de buurt hebben. Ik heb altijd reclame gemaakt voor Casio dus een Texas komt er bij mij niet in.”

Conny is natuurlijk wiskundelerares, maar ook buiten haar werkuren zijn de cijfers nooit ver weg. Zo heeft ze ook een Instagramaccount dat volledig gewijd is aan wiskunde. “Met het Instagramaccount wil ik studenten, jongeren en andere vrienden via mijn verhalen tonen dat wiskunde overal is, als je maar wat rond kijkt. Ik post vooral leuke wiskundeweetjes!” Als leerkracht had Conny natuurlijk ook heel wat uit te leggen aan haar studenten. “Mijn leerlingen waren heel enthousiast over mijn deelname, en kochten meteen tickets voor de finale (daar hebben ze misschien nu al spijt van). Op maandag had ik les en moest er altijd even gepraat worden over het avontuur van de zondag ervoor.” Morgen zal ze dus waarschijnlijk ook wel heel wat moeten uitleggen.

Wiskunde-navorming

Conny had ook een opmerkelijk alibi voor haar deelname aan De Mol. “Geloof het of niet, maar ik was op wiskunde-navorming met een Waalse collega die ik vorige zomer had ontmoet op het festival van Avignon, dat laatste was echt gebeurd. Ik was dus in Frankrijk met die man en ging van de ene school naar de andere om een wiskunde-show te geven.”

“De meeste mensen geloofden mijn alibi, maar voor sommige collega’s was het wel eigenaardig dat ik op geen enkel bericht antwoordde. Ik ben namelijk gewoonlijk zeer snel met het beantwoorden van mails,
berichten … Sommige collega’s dachten dat ik ziek geweest was in november en maakten zich een beetje zorgen over mij. Dat vond ik achteraf wel erg.”

“Sorry Matteo”

Een moment dat we ook niet snel zullen vergeten, is natuurlijk wanneer Conny Matteo Simoni ontmaskerde. “Toen ik de foto op het bord zag, wist ik direct dat hij het was en als ik hem dan in levenden lijve ontmoette heb ik hem ontmaskerd, ik wil me daar bij hem zeker nog voor excuseren! Ik had geen idee dat dat een opdracht was, natuurlijk!”

“Ik wil vooral nog benadrukken dat ik heel erg genoten heb van de De Mol-trip! En dat ik blij ben met al die positieve reacties. En aan alle 55-plussers doe ik een warme oproep om volgend jaar massaal in te schrijven!”

De Mol is elke zondag om 19.55 uur te zien op Play4 en online via GoPlay.be.

Wil je op de hoogte blijven van alles over De Mol? Word dan lid van onze Facebookgroep ‘DE MOL 2023: alle hints en tips!’.

Meer
Lees meer...