‘Dertigers’ krijgt tweede seizoen

De gloednieuwe editie van Dertigers krijgt een nieuw seizoen. Dat maakte de VRT gisteren bekend op sociale media. De reeks is sinds maart te zien op Eén en staat ook al volledig op VRT MAX. En hoewel velen twijfelden aan het succes van de nieuwe versie, lijkt de serie ondertussen al enorm populair.

Het programma Dertigers verscheen voor het eerst in 2019 op Eén en werd meteen een succes. Vorig jaar zond de zender het vierde en laatste seizoen uit. Toch besloot de VRT kort daarna om opnieuw aan de slag te gaan met een nieuwe groep dertigers voor een nieuw seizoen.

Dat nieuw seizoen verscheen vorige maand en gaat over een volledig nieuwe groep personages. En het publiek lijkt ook fan te zijn van de nieuwe gezichten, want door het aanhoudend succes kondigde de zender nu al de komst van een tweede seizoen aan.

Dertigers

In Dertigers maken we kennis met de nieuwe vriendenkring. Laura, Nele, Jonas, Ruben en Sami – waarvan een groot deel overigens nog geen 30 jaar is – leerden elkaar kennen in de Chiro, waar ze ook samen in de leiding zaten. De nieuwe reeks speelt zich deze keer af in de Groene Gordel rond Brussel, wat ook meteen verklaart waarom een deel van de reeks zich afspeelt in een fietswinkel.

De verhaallijnen in de nieuwe reeks zijn wel minstens even intens als in de vorige reeksen. Zo lijken Jonas en Laura op het eerste zicht een gelukkig koppel, maar doorheen de reeks lijkt Jonas ook gevoelens te hebben voor Ruben. Dat brengt zijn relatie natuurlijk in gevaar en zorgt ook voor een identiteitscrisis. Daarnaast zijn er nóg relatieproblemen in de vriendengroep, want ook Sami lijkt gevoelens te hebben voor iemand.

Tweede seizoen

Hoewel het eerste seizoen dus nog in volle gang is, zijn de makers ook al bezig aan een tweede. Dat maakte Eén gisteren bekend op Instagram. “Groot nieuws! Onze Dertigers komen terug. Wij beginnen alvast met aftellen”, stond er te lezen.

Het is nog niet bekend wanneer dat tweede seizoen zal worden opgenomen of wanneer het op Eén zal verschijnen.

Meer
Lees meer...