Nieuwe ‘Dertigers’ verschijnt volgende maand: Maak hier kennis met de personages

Begin vorig jaar hielden de originele Dertigers ermee op. Maar toch kwam de VRT ook met goed nieuws, want er zou een nieuwe versie komen. De opnames daarvan begonnen vorig jaar en de reeks zal vanaf maart te zien zijn op Eén. Maak hier alvast kennis met de personages.

Het programma Dertigers verscheen voor het eerst in 2019 op Eén en werd meteen een succes. Vorig jaar zond de zender het vierde en laatste seizoen uit. Toch besloot de VRT kort daarna om opnieuw aan de slag te gaan met een nieuwe groep dertigers voor een nieuw seizoen.

Nieuwe dertigers

Jonge dertigers Laura, Nele, Jonas, Ruben en Sami leerden elkaar kennen op de Chiro. Eerst als lid, nadien stonden ze samen in de leiding. Ze brachten dus niet – zoals bij de vorige reeks – enkel hun studententijd samen door, maar heel hun jeugd. Dat zorgt ervoor dat ze nog closer zijn dan in de vorige reeks van Dertigers.

Daarnaast is ook de locatie van deze nieuwe reeks aangepast. Dertigers speelt zich deze keer namelijk af in de Groene Gordel rond Brussel. Voor de mannen van de groep is dat de ideale locatie voor hun wekelijkse zondagse fietstocht. Samen zullen we ze dan weer regelmatig zien afspreken voor een aperitiefje op een terras.

Sami (Issam Daka)

De eerste naam uit de nieuwe vriendengroep is Sami. Sami baat een fietsenwinkel uit en is de meest verantwoordelijke van de groep, de goeie vriend die altijd klaarstaat. Alleen mist hij een beetje zelfvertrouwen. Nu hij 30 wordt, besluit de vriendengroep hem alvast aan een lief te helpen.

VRT

Nele (Sofie Joan Wouters)

Nele is 33 jaar en werkt als freelance danslerares. Ze is de oudste van de bende en de grote zus van Laura. Ook al zijn het twee handen op één buik, de twee zussen zijn elkaars tegenpool. Het traditionele plaatje van huisje, tuintje en kinderen is niks voor Nele. Ze heeft geen kinderwens en is nooit lang samen met iemand.

VRT

Marvin (Malik Mohammed)

Marvin is 28 jaar en werkt sinds een paar maanden in de fietsenwinkel van Sami. Marvin is de meest gepassioneerde fietser van de bende en hij is op korte tijd een echte vriend geworden van de groep. Marvin lijkt wat zorgeloos door het leven te gaan, tot hij smoorverliefd wordt op Nele. Maar hij stoot op haar bindingsangst. 

VRT

Laura (Emma Moortgat)

Laura is 29 jaar en werkt als verzekeringsmakelaar. Ze is de jongere zus van Nele en het lief van Jonas. Laura wordt door haar bezorgdheid ook wel de “mama van de groep” genoemd. Laura droomt van een groot gezin en zal er alles aan doen om haar doel te bereiken. Ze wil een man, trouwen, een huis en een kind. Liefst nog allemaal voor haar 30ste. Helaas is dat al binnen enkele maanden.

VRT

Jonas (Gilles Van Hecke)

Jonas is ook 29 jaar en leerkracht op een technische school. Hij is graag gezien en de lieveling van zijn leerlingen. Jonas is de twijfelaar van de groep. Hij wil zo graag nog jong en onbezorgd zijn, terwijl hij net voor belangrijke keuzes in zijn leven staat. Als Laura over kinderen begint, ontwijkt hij het gesprek zoveel mogelijk.

VRT

Ruben (Roman van Houtven)

Ruben is 29 jaar en werkt als freelance graficus en af en toe als dj. Ruben is out and proud, heeft een gat in zijn hand en date erop los. Hij houdt volgens iedereen te veel van zijn vrijheid. Maar voor Ruben is er duidelijk een andere reden: hij bepaalt zijn eigen regels en ritme. Structuur en organisatie zijn niets voor hem, dus veel zin voor verantwoordelijkheid heeft Ruben niet.

VRT

Ada (Idalie Samad)

Ada is 26 jaar en werkt in een koffiebar en kledingwinkel. Na een break-up worden zij en Ruben huisgenoten en daar is een directe klik. Maar toch lijkt Ruben niet echt blij met een nieuwe roommate, en Ada zal snel ontdekken waarom. 

VRT

Dertigers is vanaf maandag 13 maart te zien op Eén en VRT MAX.

Meer
Lees meer...