‘Dertigers’ keert terug met nieuwe cast op een nieuwe locatie

De Vlaamse fictiereeks Dertigers hield er begin dit jaar na vier seizoen mee op. Maar nu komt de VRT met goed nieuws voor de fans. De zender begint namelijk deze maand nog met de opnames van een vervolgreeks, met een volledig nieuwe vriendengroep en nieuwe cast, op een nieuwe locatie.

Toen Eén begon met het uitzenden van het eerste seizoen van Dertigers, iets meer dan drie jaar geleden, had de zender nooit gedacht dat het programma zo’n succes zou zijn. De Vlaamse fictiereeks volgt het leven van Pieter, Nora, Tinne, Bart, Alex en Saartje. Dat zestal is al bevriend sinds hun studententijd in Antwerpen, maar al snel blijkt dat er ook een onverwerkt trauma is dat hen bindt.

Toch scoorde Dertigers vooral door de herkenbare thema’s zoals relaties, kinderen, werk, ruzies, vriendschappen en alle eventuele problemen die daarbij komen kijken. Uiteindelijk zou de serie vier seizoenen krijgen. Dat had wel enige voeten in de aarde, want halverwege gooide het coronavirus uiteraard roet in het eten. Met wat vertraging kon uiteindelijk toch alles gefilmd worden.

Chiro en Groene Gordel rond Brussel

Na vier seizoenen wordt het gekende zestal binnenkort ingeruild voor een nieuwe vriendenkring. Jonge dertigers Laura, Nele, Jonas, Ruben en Sami leerden elkaar kennen op de Chiro. Eerst als lid, nadien stonden ze samen in de leiding. Ze brachten dus niet – zoals bij de vorige reeks – enkel hun studententijd samen door, maar heel hun jeugd. Dat zorgt ervoor dat ze nog closer zijn dan in de vorige reeks van Dertigers.

Daarnaast is ook de locatie van deze nieuwe reeks aangepast. Dertigers speelt zich deze keer namelijk af in de Groene Gordel rond Brussel. Voor de mannen van de groep is dat de ideale locatie voor hun wekelijkse zondagse fietstocht. Samen zullen we ze dan weer regelmatig zien afspreken voor een aperitiefje op een terras.

De hoofdrollen in deze nieuwe reeks van Dertigers worden vertolkt door Gilles Van Hecke, Emma Moortgat, Malik Mohammed, Sofie Joan Wouters, Issam Dakka, Roman Van Houtven en Idalie Samad. De opnames gaan deze maand van start. Wanneer het nieuwe programma te zien zal zijn, is nog niet geweten.

“Massaal vraag naar een nieuwe reeks”

Dertigers was een ongezien succes. Er was massaal vraag naar een nieuwe reeks en we hebben de kijkers goed gehoord. We maken hierin kennis met een volledig nieuwe vriendengroep, maar de verhalen blijven even herkenbaar. Ik ben benieuwd om te zien hoe onze nieuwe dertigers omarmd zullen worden door Vlaanderen”, klinkt Lotte Vermeir, netmanager Eén, alvast enthousiast.

Meer
Lees meer...