Meer details bekendgemaakt over omstandigen van zwaar ongeluk Jeremy Renner

Er zijn meer details bekendgemaakt over het zware ongeval waarbij Jeremy Renner (51), vooral bekend als Hawkeye, levensgevaarlijk gewond raakte. De acteur zou onder een sneeuwtractor zijn terechtgekomen toen hij een ingesneeuwde bestuurder probeerde te bevrijden.

Jeremy Renner kwam afgelopen weekend, op 1 januari, onder een zogenaamde snowcat terecht in de buurt van zijn ranch in de staat Nevada in de Verenigde Staten. Na een operatie aan zijn borstbeen en been verkeerde Renner gisteren nog in kritieke toestand, maar ondertussen lijkt het grootste gevaar geweken. Hij deelde eerder op de dag zelf een foto vanuit het ziekenhuis op sociale media.

Familielid proberen bevrijden

Volgens de lokale nieuwssite Reno Gazette Journal gebeurde het ongeval toen Jeremy Renner de auto van een familielid probeerde te bevrijden. Die was komen vast te zitten in de sneeuw op een privéweg bij zijn ranch. “We gaan ervan uit dat het een tragisch ongeval was”, zei sheriff Darin Balaam op een persconferentie in Reno. “Renner is een fantastische buur die met zijn sneeuwruimer de wegen van zijn buren sneeuwvrij maakte.”

“Nadat hij zijn persoonlijke voertuig met succes van zijn vastzittende locatie had gesleept, stapte Jeremy Renner uit zijn Pistenbully (een sneeuwruimer van zeven ton, red.) om met zijn familielid te praten. De Pistenbully begon daarop vanzelf te bewegen. In een poging om het te stoppen, probeert Renner weer op de bestuurdersstoel te klimmen. Het is toen dat Renner werd overreden door zijn sneeuwruimer”, legt Balaam uit aan AP. De Pistenbully is in beslag genomen om te onderzoeken op eventuele mechanische defecten die ervoor hebben gezorgd dat hij vanzelf begon te bewegen.

Eerste zorgen van buren

Het zou de hulpdiensten op 1 januari meer dan een halfuur hebben gekost om via een kilometerslange ondergesneeuwde weg de woning van Jeremy Renner te bereiken. Door hevige sneeuwval was daarop de voorbije dagen maar liefst drie meter sneeuw gevallen. Daardoor stonden een twintigtal verlaten voertuigen op de weg. Tijdens het wachten op de hulpdiensten zou Jeremy Renner de eerste zorgen hebben toegediend gekregen van zijn buren. Bij aankomst van de hulpverleners zou de acteur nog bij bewustzijn geweest zijn.

Meer
Lees meer...