‘Hawkeye’-serie zag er oorspronkelijk volledig anders uit

Het had geen haar gescheeld of de Marvelserie Hawkeye had er volledig anders uitgezien. De reeks ging eind 2021 in première op Disney+ en kon op heel wat positieve reacties rekenen. Vooral de kerstsfeer zorgde ervoor dat Hawkeye zich van de rest onderscheidde. Maar dat was dus bijna niet het geval geweest.

Hawkeye is zonder twijfel een van de meest kleurrijke en gezellige Marvelseries op Disney+. Het speelt zich namelijk af tijdens de kerstperiode in New York. Dat maakt dat de serie er meteen wat minder duister uitzag. Ook al waren sommige scènes, dialogen en gebeurtenissen allesbehalve gezellig, toch liet de kerstsfeer de kijkers met een fijn gevoel achter. Maar die luchtige sfeer was in het begin helemaal niet de bedoeling.

Hawkeye

In de reeks Hawkeye zien we hoe Clint Barton aka Hawkeye zijn leven leidt na de gebeurtenissen in Avengers: Endgame. Hij dealt met zijn verleden, maar probeert tegelijkertijd ook kerst te vieren met zijn familie. Dat laatste zorgt ervoor dat heel wat dingen in het verhaal iets luchtiger en kleurrijker worden. Maar dat was bijna niet zo, vertellen componisten Christophe Beck en Michael Paraskevas in een interview met Below The Line. Oorspronkelijk zou Hawkeye veel donkerder zijn geweest.

Beck en Paraskevas maakten de soundtrack voor de reeks en gingen door heel wat stadia. “Er zat veel evolutie in de sound van de muziek. Aan het begin was het veel donkerder, omdat het focuste op het trauma van Clint Barton. Maar uiteindelijk is het verhaal, en dus ook de muziek, veel speelser geworden”, klonk het. “Ineens werd het ‘Kerstmis in New York’ en konden we er een beetje kerstmagie aan toevoegen.”

Toekomst

Die kerstmagie zorgde er ook voor dat de reeks een aantal belangrijke scènes kon toevoegen. Zo zou Hawkeye nooit hetzelfde zijn geweest zonder gigantische kerstboom en de ijspiste waar het groot gevecht plaatsvond. De reeks zorgde ook voor de intrede van het personage Kate Bishop (Hailee Steinfeld) en de terugkeer van zowel Yelena Belova (Florence Pugh) als Kingpin (Vincent D’Onofrio). Die drie staat nog een lange en interessante toekomst te wachten in het Marvel Cinematic Universe.

Bekijk de trailer van Hawkeye nog eens hier:

Hawkeye is te zien op Disney+. Heb je nog geen abonnement? Geen zorgen! Klik hier en bespaar 15 procent op een jaarabonnement.

Meer
Lees meer...