Daredevil en Kingpin zullen allebei terugkeren in Marvelserie ‘Echo’

Er lijkt maar geen einde te komen aan het Marvelnieuws. De website CineGeek maakte namelijk bekend dat de personages Daredevil en Kingpin allebei zouden terugkeren in de serie Echo. Dat zal de eerste keer zijn dat de twee aartsrivalen elkaar terugzien binnen het Marvel Cinematic Universe.

Daredevil en Kingpin zullen binnenkort in de Disney+-reeks Echo te zien zijn. Dat leidde de website CineGeek af uit een gelekte castlijst. Daarop zijn de namen van acteurs Charlie Cox en Vincent D’Onofrio te lezen. Hun reünie zal ook meteen een belangrijk moment binnen het MCU betekenen, want het is de eerste keer dat de twee elkaar terugzien sinds de reeks Daredevil.

Echo

In de reeks Hawkeye was vorig jaar te zien hoe superheldin Echo haar intrede maakte. Maya Lopez, hoe de heldin echt heet, ging in de reeks op zoek naar de moordenaar van haar vader. Hoewel ze in eerste instantie dacht dat die moordenaar Hawkeye was, kwam ze er later achter dat Kingpin, oftewel Wilson Fisk, achter de moordaanslag zat. Aan het einde van de reeks wilden de makers ons laten geloven dat Maya Kingpin door het hoofd schoot.

Een lichaam hebben we echter nooit gezien, dus een terugkeer van de slechterik zit er zeker in. En dat zou nu dus het geval zijn in de reeks Echo, die de rest van Maya Lopez’ verhaal volgt. Wat zijn rol zal worden, is nog niet duidelijk. Maar uit de castlijst is alvast af te leiden dat acteur Vincent D’Onofrio zal terugkeren. Daarnaast is de kans groot dat Echo de hulp van Daredevil zal krijgen, want ook acteur Charlie Cox’ naam staat op de lijst.

Daredevil en Kingpin

De terugkeer van D’Onofrio en Cox betekent ook een reünie van de twee personages sinds de reeks Daredevil. Van 2015 tot 2018 waren de twee te zien in de Netflixreeks, die nu in het bezit is van Disney+. Daarin speelden ze vier seizoenen lang elkaars aartsvijanden. De reeks werd in 2018 gecanceld, maar door de intrede van Daredevil in het MCU en de verhuis naar Disney+ ligt alles weer open. We zijn dus benieuwd of Daredevil en Kingpin na Echo nog een vervolg zullen breien aan hun originele serie.

Meer
Lees meer...