‘Daredevil’ en andere Marvelseries verhuizen van Netflix naar Disney+

Vorige week maakte de streamingdienst Netflix bekend dat de Marveltitels uit hun catalogus gingen verdwijnen op het einde van deze maand. Daardoor begonnen heel wat fans de reeks nog eens te bingen, maar dat lijkt nu toch niet nodig. Toch niet voor diegenen die ook nog andere abonnementen hebben. In de loop van volgende maand komen series als Daredevil en The Defenders namelijk naar Disney+. Dat meldt ScreenRant.

Fans van de Marvelseries op Netflix schrokken zich vorige week een hoedje. De streamingdienst liet toen namelijk weten dat alle series van het platform gingen verdwijnen vanaf 1 maart. Dat was slecht nieuws voor heel wat mensen die na de cameo van acteur Charlie Cox in Spider-Man: No Way Home besloten om Daredevil te gaan kijken. Daarnaast zullen ook Iron Fist, Jessica JonesLuke Cage, The Punisher en The Defenders verdwijnen. Maar alle reeksen hebben ondertussen dus al een nieuwe thuis gevonden bij Disney+. Daar verschijnen ze op 16 maart 2022.

Eén platform

Met die verhuis komen de reeksen tussen alle andere projecten van het Marvel Cinematic Universe terecht. Sinds de release van Spider-Man: No Way Home en Hawkeye en de intrede van Daredevil-personages Matt Murdock en Kingpin in beide projecten, zijn de Marvelsuperhelden officieel onderdeel van het MCU. Dat wil zeggen dat ook de rechten van de personages gedeeltelijk of volledig van eigenaar zijn veranderd en Disney nu ook over die rechten beschikt. Het is dus geen verrassing dat de reeksen binnenkort op Disney+ verschijnen.

Door de komst van de zes nieuwe reeksen zijn (bijna) alle films en series van het MCU nu op hetzelfde platform te bekijken. Enkel de Spider-Man-films staan nog niet op Disney+ aangezien de rechten van die superheld nog gedeeltelijk bij Sony Studios liggen. Maar met of zonder Spider-Man, alle fans kunnen nu vanaf 16 maart een Marvelmarathon houden zonder van dienst te veranderen.

Meer
Lees meer...