Alle Marvelreeksen verdwijnen eind februari van Netflix

Wat al lang gevreesd werd, staat eind deze maand te gebeuren. De series van Marvel die op Netflix staan, zullen allemaal verdwijnen. Het gaat om Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage, Iron Fist, The Punisher en The Defenders. Wie deze series nog wil zien op Netflix heeft nog tijd tot en met 28 februari.

Netflix en Marvel gingen in 2013 een samenwerking aan en daaruit ontstonden zes series. Maar deze zullen binnenkort verdwijnen van Netflix en een nieuwe thuis krijgen. In totaal gaat het om 13 seizoenen, samen goed voor meer dan 160 afleveringen.

Marvelreeksen

De samenwerking tussen Marvel (Disney) en Netflix dateert dus van voor Disney een eigen streamingdienst had. Sinds Disney met z’n eigen streamingdienst Disney+ begon, was er twijfel over de Marveltitels op Netflix. Ze kregen allemaal geen nieuwe seizoenen, maar bleven voorlopig wel beschikbaar op de streamingdienst. Recent kwamen er wel vermoedens dat Disney iets van plan was met de series. Dit kwam vooral doordat Kingpin opdook in de Disney+-serie Hawkeye en Matthew Murdock (Daredevil) te zien was in de nieuwe film Spider-Man: No Way Home.

En nu is er ook de bevestiging: sinds dit weekend staat er bij de series te lezen dat 28 februari de laatste dag is waarop je ze kan bekijken. Vanaf 1 maart 2022 zullen de reeksen van Marvel dus verdwijnen van Netflix en worden ze eigendom van Disney. In de Verenigde Staten is er nog twijfel of de series naar Hulu of Disney+ zullen verhuizen. In ons land zal het waarschijnlijk gaan om Disney+, aangezien Hulu hier niet beschikbaar is.

Dit zijn de series die op 1 maart 2022 verdwijnen van Netflix:

  • Daredevil
  • Jessica Jones
  • Luke Cage
  • Iron Fist
  • The Defenders
  • The Punisher

Inspiratie nodig voor reeksen die wel op Netflix blijven staan? Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op de streamingdienst.

Meer
Lees meer...