‘Daredevil’-acteur Charlie Cox praat over zijn toekomst in het MCU: “Liefst zo lang mogelijk”

Daredevil is sinds Spider-Man: No Way Home officieel lid van het Marvel Cinematic Universe. De superheld uit Hell’s Kitchen is al jarenlang een populair personage in de Marvel Comics en ook op Netflix scoorde de gelijknamige serie Daredevil goed. Aan die serie kwam een abrupt einde, maar door zijn optreden in de nieuwste Spider-Man gaat er een volledig nieuwe wereld open. Acteur Charlie Cox hoopt alvast op een mooie toekomst voor het personage binnen het MCU.

Daredevil-acteur Charlie Cox ziet een mooie toekomst voor zijn personage. Sinds Spider-Man: No Way Home hoort hij officieel bij het Marvel Cinematic Universe en daardoor zal hij zonder twijfel in nog veel komende projecten te zien zijn. Cox speelde de rol van Matt Murdock al in de Netflixserie, maar heeft net zoals zijn collega Vincent D’Onofrio, die Wilson Fisk speelde in Daredevil, nu een oversteek gemaakt naar het MCU.

Daredevil

Al sinds 1964 is Daredevil (of Matt Murdock) een personage in de Marvel Comics. De blinde superheld houdt de straten van Hell’s Kitchen in New York veilig en krijgt daar te maken met zware en gevaarlijke vijanden. De bekendste rivaal van Murdock is Wilson Fisk, oftewel Kingpin. Die slechterik komt voor in meerdere Marvelverhalen, maar is het meest prominent aanwezig in Daredevil.

In 2003 kwam de superheld voor de eerste keer naar het grote scherm, met Ben Affleck in de rol van Matt Murdock. Later, in 2015, kreeg de superheld een eigen reeks op Netflix, met Charlie Cox in de hoofdrol. Het is die laatste versie die nu geïntegreerd wordt in het Marvel Cinematic Universe. Vanaf nu kan de superheld, net als zijn vijand Fisk, dus in elk MCU-project te zien zijn. En dat is iets waar acteur Charlie Cox alvast blij om is.

Cross-over

In een interview met het Australische Supanova vertelt de Britse acteur voor het eerst vrijuit over zijn intrede: “Ik hoop dat ik zoveel mogelijk mag doen, en dat ze me vaak bij verhalen betrekken. Zo lang mogelijk ook. Hetgeen waar ik het meest naar uitkijk is de interactie met de andere MCU-karakters, want dat kon niet toen we Daredevil voor Netflix maakten. Dus dat zou heel cool zijn.”

Ook de andere acteurs binnen het MCU kunnen niet wachten om met Cox samen te werken. Spider-Man Tom Holland liet aan The Hollywood Reporter alvast weten dat hij grote fan is van het personage en van Charlie Cox. “Het was ontzettend spannend om met hem samen te werken. Ik vind hem een geweldige acteur en was ook fan van Daredevil op Netflix. De cameo in No Way Home was minimaal, maar het hint wel naar wat er nog kan komen”, klonk het. Wij kunnen alvast niet wachten op de eerste samenwerking tussen Daredevil en Spider-Man.

Meer
Lees meer...