Netflix komt in 2022 wekelijks met nieuwe films en deelt nu al de eerste beelden

Maar liefst 85 nieuw te releasen films staan er op de voorlopige planning van Netflix voor 2022. Daarmee komt de streamingdienst iedere week met minstens één nieuwe film op de proppen en daarbij horen heel wat grote namen en veelbelovende projecten. Om ons nu al warm te maken, deelde Netflix zojuist een preview van wat we het komende jaar onder meer mogen verwachten.

Door de bikkelharde strijd die Netflix, Disney+, HBO Max, Amazon Prime Video en anderen al enige tijd uitvechten, kunnen streamingdiensten niet anders dan jaar na jaar met nog meer content en met nog grotere namen uit te pakken. Die peperdure oorlog om abonnees lijkt op lange termijn niet vol te houden, maar voorlopig kunnen wij als kijker alleen maar blij zijn met zo’n gigantisch aanbod.

85 nieuwe films

Zo heeft Netflix voor 2022 zijn investering in de productie van films nog maar eens verhoogd. Terwijl de streamingdienst in 2021 nog uitpakte met 70 nieuwe films, zijn dat er dit jaar maar liefst 85. Dat blijkt uit een lijst die Netflix zojuist via een persbericht de wereld instuurde.

Het gaat om 65 Engelstalige films en 20 anderstalige. In die laatste categorie is Zuid-Korea met maar liefst 6 geplande films het best vertegenwoordigd. Netflix toont daarmee nog maar eens aan dat het volop inzet op Zuid-Koreaanse content. Dat leverde vorig jaar onder andere de succesreeks Squid Game op en ook dit jaar staan er maar liefst 14 Zuid-Koreaanse series gepland bij Netflix.

Veel grote namen

In een video van iets meer dan drie minuten laat Netflix ons alvast kort kennismaken met zo’n 28 films die de komende maanden op ons losgelaten zullen worden. In die filmpreview zien we alvast heel wat topacteurs en -actrices passeren.

Zo zullen Ryan Gosling en Chris Evans samen te zien zijn in de actiethriller The Gray Man en komen we Halle Berry tegen in de sciencefictionfilm The Mothership. Met Knives Out 2 (Daniel Craig) en Enola Holmes 2 (Millie Bobby Brown en Henry Cavill) krijgen we ook twee sequels voorgeschoteld. De duo’s Jonah Hill en Eddie Murphy (You People) en Kevin Hart en Mark Wahlberg (Me Time) zorgen voor de komische hoogtepunten, terwijl Ryan Reynolds, Jennifer Garner, Mark Ruffalo en Zoe Saldaña schitteren in het veelbelovende The Adam Project.

Bovenop deze al indrukwekkende lijst namen zal je in 2022 op Netflix ook onder andere Jason Momoa (Slumberland), Charlize Theron en Kerry Washington (The School for Good and Evil) en Lashana Lynch en Emma Thompson (Matilda) aan het werk kunnen zien.

Bekijk de Film Preview van Netflix hier:

Geen zin in een film? Bekijk dan onze lijst met de 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...