Netflix cast ‘Captain Marvel’- en ‘No Time To Die’-actrice voor ‘Matilda’

Netflix is druk in de weer met de productie van z’n nieuwe versie van Matilda. De klassieker van Roald Dahl wordt al voor de tweede keer in een film gegoten. En voor deze versie grijpt Netflix terug naar de awardwinnende Matilda-musical die tien jaar geleden verscheen. In de film zullen onder andere Ralph Fiennes (Harry Potter, Schindler’s List) en Lashana Lynch (Captain Marvel, No Time To Die) te zien zijn.

Het is ondertussen bijna een jaar geleden dat Netflix aankondigde dat het Matilda opnieuw zou verfilmen. Opnieuw, want de klassieker van Roald Dahl was in 1996 ook al in filmvorm verschenen. Die film van Danny DeVito was op zijn beurt de inspiratie voor een awardwinnende musical die op het boek gebaseerd is.

Lashana Lynch

Netflix kondigde begin vorig jaar aan dat het die musical zou verfilmen. In tegenstelling tot in de film uit 1996, zal in de nieuwe versie dus veel gezongen en gedanst worden. Wanneer de film precies zal verschijnen, is momenteel nog niet bekend. Maar de productie is volop aan de gang. Zo heeft Netflix net nog de castinglijst wat uitgebreid.

De nieuwste naam op dat (momenteel nog erg korte) lijstje, is niet de minste. Het gaat volgens THR om Lashana Lynch, die je kan kennen uit onder andere Captain Marvel en de toekomstige vijfentwintigste Bondfilm No Time To Die. Lynch zal in Matilda de rol van Miss Honey vertolken. Zij is de lerares van Matilda, die haar uiteindelijk ook adopteert.

Ralph Fiennes

De actrice is de tweede Matilda-naam die Netflix op de wereld loslaat. Afgelopen juni raakte bekend dat niemand minder dan Ralph Fiennes ook in de film te zien zal zijn. De Schindler’s List– en Harry Potter-acteur zal in de musical de mannelijke versie van Miss Trunchbull (mevrouw Bulstronk) vertolken.

Meer
Lees meer...