Gerucht: ‘Daredevil’-reboot is in de maak

Marvel Studios zou bezig zijn aan een nieuw seizoen van Daredevil. Dat meldt Screen Rant. De reeks was tot een paar maanden geleden onderdeel van de Marvelseries op Netflix, maar maakte recent de overstap naar Disney+. Door die overstap kan het personage Matt Murdock in nog veel meer projecten terugkeren, waaronder dus ook zijn eigen show.

Sinds de officiële intrede van Daredevil in het MCU, wachten fans ongeduldig op nieuws over een eventueel vervolg van de gecancelde serie Daredevil. Nu de reeks, het personage en de rechten bij Disney en Marvel Studios liggen, is de kans op een nieuw project ontzettend groot. Meerdere bronnen spreken nu zelfs over het feit dat er een Daredevil-reboot zit aan te komen, met Marvelbaas Kevin Feige aan het roer.

Daredevil

Voor het bestaan van Disney+ waren enkele helden uit de Marvel Comics, waaronder Daredevil, onderdeel van Netflix. In Daredevil, dat vanaf 2015 op de streamingdienst te zien was, volgen we het verhaal van advocaat Matt Murdock (Charlie Cox). Murdock woont in New York en kwam als kind terecht in een ongeval, waardoor hij blind werd. Later ontpopte hij zich dus tot advocaat, maar door zijn versterkte zintuigen hield hij er ook een tweede job op na: hij werd een superheld. Als Daredevil probeert hij zijn wijk Hell’s Kitchen veilig te houden.

Na drie seizoenen werd de reeks gecanceld, waarna we niets meer van de superheld hoorden. Tot Spider-Man: No Way Home uitkwam en het personage (en acteur Charlie Cox) daarin een opvallende terugkeer maakte. Sindsdien is Daredevil dus officieel lid van het MCU en kan hij ook in volgende projecten opduiken. Zeker nu ook de originele serie is verhuisd van Netflix naar Disney+.

Vervolg

Hoewel velen al geloven dat hij in de series She-Hulk, omdat het zich in de advocatenwereld afspeelt, en Echo, omdat het zijn aartsvijand Wilson Fisk bevat, zal terugkeren, geloven de meeste ook in een vervolgverhaal voor de superheld zelf.

De ideeën voor die reeks zouden dus, volgens Production Weekly, nu ook effectief op tafel liggen. De website deelde documenten van films/series in productie, en Daredevil was er daar één van. De vraag is nu of Marvel zal beslissen om een volledig andere richting uit te gaan met de superheld, of ze echt beslissen om met het bestaande verhaal verder te gaan. Naast Daredevil zelf zal ook Wilson Fisk (Vincent D’Onofrio) sowieso terugkeren in het project. Of de andere personages en acteurs uit de originele Netflixreeks terug te zien zullen zijn, is niet bekend.

Bekijk de trailer van de originele Daredevil hier:

Daredevil is binnenkort te zien via Disney+. Nog geen abonnement? Geen zorgen! Klik hier en bespaar 15 procent op een jaarabonnement.

Meer
Lees meer...