Meer details bekend over het overlijden van de Zuid-Koreaanse acteur Lee Sun-kyun (‘Parasite’)

Enkele dagen na het overlijden van de bekende Zuid-Koreaanse acteur Lee Sun-kyun zijn er meer details over zijn dood bekendgemaakt. Volgens de Britse krant The Sun is hij namelijk overleden aan de gevolgen van koolmonoxidevergiftiging. Alles lijkt nu dus nog meer te wijzen in de richting van zelfmoord, zeker omdat Lee volgens zijn vrouw een afscheidsbrief heeft achtergelaten.

De Zuid-Koreaanse acteur Lee Sun-kyun – bekend van de Oscarwinnende film Parasite – is twee dagen geleden dood teruggevonden in zijn auto in een park nabij de buurt Gangnam in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul. Volgens de eerste bevindingen zou hij zelfmoord hebben gepleegd.

Drugsgebruik

Lee Sun-kyun was recent in een drugsschandaal terechtgekomen. Het ging hierbij om het gebruik van cannabis. Op drugsgebruik staan in Zuid-Korea grote gevangenisstraffen. Daarnaast heerst er ook een enorm sociaal stigma over.

Lee zou de cannabis hebben gekregen van een barvrouw die hem naar eigen zeggen erin wilde luizen. Zij zou hem daarna ook proberen chanteren hebben en uiteindelijk geklikt hebben bij de politie. Daar is hij meermaals lang ondervraagd en heeft hij verschillende drugstests ondergaan. Die bleken allemaal negatief. Lee Sun-kyun klaagde dan ook aan dat de aanklacht tegen hem volledig gebaseerd was op getuigenissen van bepaalde individuen en niet gestaafd door bewijzen. Hij zou nooit opzettelijk drugs hebben gebruikt.

Pers

De acteur zou via zijn advocaat ook aangeklaagd hebben dat informatie over het onderzoek naar hem naar de pers was gelekt. De Zuid-Koreaanse wet verbiedt degenen die betrokken zijn bij een strafrechtelijk onderzoek om feiten over de verdachte vrij te geven voordat er een openbare aanklacht is. Volgens de advocaat hebben die berichten in de pers bijgedragen aan het leed van Lee Sun-kyun.

De politie zegt niet te weten wie de informatie gelekt heeft en laat weten dat veel instanties toegang hebben tot de gegevens uit het onderzoek.

Wie met vragen zit over zelfdoding, of nood heeft aan een gesprek, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site www.zelfmoord1813.be.

Meer
Lees meer...