Left Right
scrollTop top

Deze 10 series bingewatchen Belgen het eerst wanneer ze Netflix in huis halen


Deze 10 series bingewatchen Belgen het eerst wanneer ze Netflix in huis halen

Netflix staat gelijk met bingewatchen. Wie de streamingdienst aanschaft doet meteen wat je op een gewone televisiezender nooit kunt doen: een volledig seizoen van een serie in één ruk uitkijken. Zowel in België als wereldwijd heeft Netflix onderzocht welke series de voorbije jaren binnen zeven dagen door nieuwe leden zijn uitgekeken. Wat was jouw eerste keer?

10. Gossip Girl

Eén van de populairste series van de voorbije jaren, en Netflix speelt daar goed op in. Onlangs raakte bekend dat de rechten voor Gossip Girl heel 2018 nog in handen van de streamingzender blijven. Je gaat de reeks dus nog een heel jaar kunnen blijven bingewatchen. Vooral bij tieners en jonge volwassen is de serie over enkele rijke tieners uit New York heel populair.

BINGEWATCH-potentieel: 6 seizoenen – 121 afleveringen

9. 13 Reasons Why

De meest omstreden reeks van 2017, en dat is misschien ook de reden waarom mensen er meteen naar beginnen kijken. Je weet nochtans hoe het eindigt, want het verhaal gaat over de aanleidingen voor Hannah Baker om zelfmoord te plegen. Ze verzamelde die in de vorm van verschillende cassettes. Het expliciete thema riep een jaar geleden veel vertwijfeling op. Zeker niet de beste Netflix-serie, maar om duidelijke redenen toch in de top 10.

BINGEWATCH-potentieel: 2 seizoen – 26 afleveringen

8. Pretty Little Liars

Nog een serie die de voorbije jaren bijzonder populair is geweest. Pretty Little Liars gaat over vier vriendinnen die uit elkaar groeien wanneer hun Queen Bee Alison verdwijnt. Een jaar later krijgen ze vreemde berichten van iemand die zichzelf ‘A’ noemt en die al hun geheimen blijkt te kennen. Geleidelijk aan onthullen ze meer over die mysterieuze verdwijning. De reeks eindigde vorig jaar in de VS zonder plannen om nadien nog verder te gaan.

BINGEWATCH-potentieel: 7 seizoenen – 160 afleveringen

7. House of Cards

Eén van de series waarmee Netflix wereldwijd naam maakte. Helaas is Frank Underwood intussen al z’n pluimen verloren, nadat acteur Kevin Spacey in opspraak kwam voor seksueel wangedrag. Netflix haalde de hakbijl boven, maar House of Cards kreeg dan toch een einde zonder Frank Underwood. Zonder Frank gaat het allerlaatste seizoen dus over Claire Underwood, die veel kijkers meteen tot president zouden verkiezen.

BINGEWATCH-potentieel: 6 seizoenen – 73 afleveringen

6. Prison Break

Lang geleden was het dé hitserie van het moment, en vorig jaar werd Prison Break onverwacht terug van onder het stof gehaald. Michael Scofield blijft maar gevangenissen vinden om uit te ontsnappen, want vorige maand raakte bekend dat ook een zesde seizoen in de maak is. Ook al leek het verhaal na vier seizoenen eigenlijk afgerond. Altijd wel leuk om de steengoede eerste seizoenen nog eens te bingewatchen natuurlijk, want Prison Break is een klassieker geworden.

BINGEWATCH-potentieel: 5 seizoenen – 90 afleveringen

5. Stranger Things

Misschien wel de beste Netflix Original sinds House of Cards. We verwachten dat deze serie alleen maar zal stijgen in deze rangschikking. Stranger Things was vorig jaar een echte hype. En perfect om te bingewatchen, want je wil gewoon weten hoe het verhaal afloopt. Milde horror in een sausje uit de jaren 80 over een jongen die verdwijnt en in een andere realiteit lijkt terecht te komen. Binnenkort volgt het derde seizoen en tot nu toe wordt Stranger Things alleen maar beter.

BINGEWATCH-potentieel: 2 seizoenen – 17 afleveringen

4. The Walking Dead

Horror is populair, en dat heeft zeker te maken met de moeder der horrorseries: The Walking Dead. Als kijker moet je iedere aflevering vrezen je favoriete personage te verliezen, want niemand is veilig in een wereld vol zombies, of wandelende doden. De strijd om te overleven brengt het beste en het slechtste in de mensheid naar boven. Een reeks die jaar na jaar succesvol blijft en intussen ook een spin-off heeft. Al moeten we Netflix hier misschien toch op de vingers tikken, want sinds enkele maanden zit The Walking Dead in België niet meer in het aanbod.

BINGEWATCH-potentieel: 8 seizoenen – 107 afleveringen

3. Breaking Bad

Zonder enige twijfel één van de beste reeksen van de voorbije tien jaar. Over een leerkracht en brave huisvader die door omstandigheden besluit om drugs te beginnen maken. Walter White is een fenomeen geworden. Misschien hebben veel kijkers de serie destijds gemist, want hoe kan Breaking Bad anders in de top 3 van meest gebingewatchte series staan? Het is overigens ook geen Netflix Original. Netflix heeft wel een hand in de al even geniale spin-off Better Call Saul.

BINGEWATCH-potentieel: 5 seizoenen – 62 afleveringen

2. Narcos

Het verrast ons wel een beetje dat Narcos in België op de tweede plaats, niet in het minst omdat de serie een mengeling van Spaans en Engels is. Maar het verhaal over drugsbaron Pablo Escobar lijkt ons wel te fascineren. Netflix heeft er dan ook een schitterende serie van gemaakt. Je weet natuurlijk wel dat Escobar uiteindelijk sterft, maar toch besloot de serie vorig jaar door te gaan. Uiteindelijk liet de drugsbaron een lege stoel achter die zo weer was ingenomen.

BINGEWATCH-potentieel: 3 seizoenen – 30 afleveringen

1. Orange is the New Black

Je had het al kunnen raden: de bekendste Netflix-serie staat op de eerste plaats. Ook al zal iedere fan wel toegeven dat Orange is the New Black met veel ups and downs is verlopen. Toch komen er nog enkele seizoenen over de vrouwengevangenis aan. De nadruk lag in het begin vooral op Piper Chapman, die plots een tijdje in de cel moet gaan zitten. Maar intussen is het verhaal al lang verschoven naar het kleurrijke gezelschap dat ze daar leerde kennen. De serie is daardoor veel komischer geworden. Zeker niet de beste serie die Netflix gemaakt heeft, maar de klassieker bij uitstek!

BINGEWATCH-potentieel: 6 seizoenen – 78 afleveringen

Wereldwijd een andere nummer 1!

In België staat Orange is the New Black dus op de eerste plaats, maar wereldwijd zakt de serie naar nummer twee. Breaking Bad blijkt daar de populairste reeks om te bingewatchen bij nieuwe kijkers van Netflix. Ook opvallend: Narcos staat pas vijfde, waardoor The Walking Dead en Stranger Things een plaats stijgen.

Twee series staan niet in de wereldwijde top 10: Gossip Girl en Pretty Little Liars. In hun plaats vinden we Grey’s Anatomy en American Horror Story terug. Beide series kunnen we in België niet bekijken op Netflix.

TOP 10 WERELDWIJD:

1. Breaking Bad

2. Orange is the New Black

3. The Walking Dead

4. Stranger Things

5. Narcos

6. House of Cards

7. Prison Break

8. 13 Reasons Why

9. Grey’s Anatomy

10. American Horror Story

Getty

Wil je de nieuwste series graag als eerste zien? Dan leggen we je hier uit hoe je dat doet.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…