Deze 46 nummers uit de maand augustus moet je gehoord hebben

De stroom aan muziek is zo snel en heftig geworden dat je wel overspoeld moet worden. Wij doen ons best om elke maand die tracks uit de eindeloze stroom te halen die net iets meer eeuwigheid in zich dragen. Die fris zijn. Opvallen. Die we ons eind dit jaar nog gaan herinneren. En misschien binnen tien jaar ook nog wel, wie weet. De nummers staan in willekeurige volgorde en kan je onderaan in een Spotify-playlist terugvinden.

1. Tool – Fear Inoculum

Dertien jaar hebben we op nieuwe muziek van Tool moeten wachten en dus krijgen ze de tien kostbare minuten om deze playlist te openen. Het duurt even voor het nummer op gang komt en dat is ook te horen aan de gelijknamige plaat die op 30 augustus verschenen is. Elk nummer daarop duurt meer dan tien minuten. Tool test voor de zoveelste keer het geduld van hun fans. Maar onze tijd krijgen ze.

2. Slipknot – Birth Of The Cruel

Als we dan toch al heftig begonnen zijn, gaan we nog even op hetzelfde elan verder. Ook Slipknot heeft hun eerste nieuwe album in vijf jaar uitgebracht waaruit deze Birth Of The Cruel al de derde single is. Op ‘We Are Not Your Kind’ hebben ook zij hun grote vorm teruggevonden. Een concert in Ziggo Dome in Amsterdam voor januari 2020 is ondertussen bekend gemaakt, in België kunnen we voorlopig op onze kin kloppen.

3. The Murder Capital – More Is Less

Nog één keer op die gitaren rammen en dan neemt deze lijst wat gas terug. The Murder Capital is een punkband uit Dublin met waarden van de oude stempel. Dat wil zeggen dat ze tegen het kapitalisme zijn, uiteraard. Maar The Murder Capital doet op More Is Less meteen meer: pleiten voor het minimalisme: minder en bewuster consumeren en ontspullen. In november staan ze op Sonic City in Kortrijk.

4. Billie Eilish – I Love You

Augustus was ook de maand van Pukkelpop en daar stond op de laatste dag een minderjarige op het hoofdpodium die zowat twee derde van de bezoekers naar zich toetrok. Billie Eilish is dan ook niet minder dan een fenomeen. Bad Guy wordt ondertussen ondanks de duistere inhoud overal mee geneuried. Het neuriegehalte van de nieuwe single I Love You ligt een klein beetje lager, maar laat Billie Eilish wel op haar meest kwetsbaar horen. En dat is heel mooi.

5. First Aid Kit – Strange Beauty

Dat geldt ook voor de nieuwe van First Aid Kit die een nummer hebben geschreven na het overlijden van David Berman, die vooral bekend was van groepen als Silver Jews en Pavement. Hij was één van de grote inspiratiebronnen van de zusjes van First Aid Kit. Maar het mooie aan Strange Beauty is dat het een universeel nummer geworden is over rouw, verlies en sterfelijkheid: “When you are gone / The world, it moves on / But it’s lost its strange beauty”.

6. Elbow – Dexter & Sinister

We hebben van Elbow al een tijdje de indruk dat ze op automatische piloot de festivalpodia afschuimen en hun vorige album ‘Little Fictions’ (2017) heeft ook niet meteen een blijvende indruk nagelaten. En toch zijn we telkens weer enthousiast als zich nieuw werk van deze band aandient.

Dexter & Sinister is het eerste vooruitgeschoven werk uit het achtste album ‘Giants Of All Sizes’ dat op 11 oktober zal verschijnen. Deze zeven minuten durende lap muziek verzoent een Grounds For Divorce-achtige groove met het gevoel voor detail en experiment van de band. Dat doet ons alvast weer dat beetje meer uitkijken naar dat nieuwe album.

7. Michael Kiwanuka – You Ain’t The Problem

Michael Kiwanuka is ook terug en die heeft zijn nieuwe album gewoon ‘Kiwanuka’ genoemd. You Ain’t The Problem is daarvan de swingende opener. De opvolger van ‘Love & Hate’, één van de beste albums uit 2016, verschijnt op 18 oktober. Nog geen week later speelt hij in de Ancienne Belgique.

8. Foals – Black Bull

Op dezelfde dag brengt Foals ‘Everything Not Saved Will Be Lost – Part 2’ uit en daarmee zijn ze al toe aan hun tweede plaat van dit jaar. Waar het eerste deel meer groovy en dansbaar was, zou dit tweede deel vooruit gedreven moeten worden door de gitaar. De schitterende single Black Bull lijkt daarbij alvast een goed begin.

9. Thom Yorke & Flea – Daily Battles

Van de razernij van Foals trekken we naar de breekbaarheid van Thom Yorke. Die bracht in juni nog een nieuw soloalbum uit en debuteerde vorig jaar als soundtrackschrijver voor de film Suspiria. Samen met Flea – die hier op de blazers te horen is – schreef hij dit nummer voor de veelbelovende film Motherless Brooklyn die bij ons dit najaar uitkomt.

In de film speelt Edward Norton Lionel Essrog, een privédetective die aan het syndroom van Gilles de la Tourette lijdt. Hij onderzoekt in het New York van 1954 de moord op zijn mentor. Norton schreef ook zelf het script en regisseert ook zijn eerste film in 19 jaar. Hij wordt in de cast versterkt door grote namen als Bruce Willis, Willem Dafoe, Michael Kenneth Williams en Alec Baldwin. Tip voor de Oscars?

10. TaxiWars – Drop Shot

Hoe het met de vooruitgang aan een nieuw album van dEUS zit weet ondertussen niemand. Eerst is het opnieuw de beurt aan TaxiWars: het jazzproject van Tom Barman en Robin Verheye is zeer binnenkort aan hun derde album toe. Hun eerste plaat in drie jaar zal ‘Artificial Horizon’ heten. Single Drop Shot laat ons daar weer heel erg naar uitkijken. Op zondag 10 november stellen ze het album voor in de AB.

11. Moreton & James Vincent McMorrow – See Yourself

Door James Vincent McMorrow is ook deze Moreton bij ons op de radar komen te staan. Moreton blijkt een vierkoppige band uit Australië te zijn. Ze omschrijven hun eigen muziek op hun Facebookpagina als “art rock” en “sentimental nihilism.” De samenwerking tussen de twee is een heerlijk ouderwets duet en maakt ons benieuwd naar meer.

12. I Am Oak – Hidden Cove

In België doet I Am Oak nog niet veel belletjes rinkelen, in Nederland wordt de band rond Thijs Kuijken steeds bekender. Volgende week komt nummer acht uit, ‘Osmosis’, en die belooft weer prachtig te worden. Op 25 september staat I Am Oak in het café van Het Depot in Leuven voor een gratis (!) concert en op 1 februari 2020 speelt de band in het Muziekcentrum van Dranouter.

13. The Black Keys – Shine A Little Light

En dan is het aan The Black Keys om het feestje weer op gang te trekken. Niets wereldschokkends hier, wel een uitstekende vrolijke en toch niet irritante single zoals ze die zo goed kunnen maken. Tekstueel is er meer aan de hand, want de nieuwe single Shine A Little Light een nummer geworden over onzekerheid (wat gebeurt er na onze dood?) en sterfelijkheid.

14. Love Fame Tragedy – Backflip

Love Fame Tragedy is niet zomaar een nieuw groepje. Het is het soloproject van Matt Murphy, de frontman van The Wombats. Die heeft er zijn adresboekje eens bij genomen en kon ook Joey Santiago van Pixies, Gus Unger-Hamilton van Alt-J en Matt Chamberlain van Pearl Jam warm maken. En toch klinkt het resultaat helemaal anders dan je op basis van deze referenties zou verwachten.

15. Foster The People – Imagination

Foster The People zal altijd wel dat bandje blijven van Pumped Up Kicks. Zo’n hit is evenveel een vloek als een zegen, dat is nu ook weer gebleken. Sinds dat onverwachte succes is Foster The People blijven worstelen met zichzelf en hun sound. Waar Pumped Up Kicks zo uitblonk, klonken ze later erg vaak hol en oppervlakkig. Imagination klinkt leuk en kan misschien weer een opflakkering veroorzaken.

16. Matt Simmons – Summer With You

Augustus is voorbij en dat wil dus ook zeggen dat de zomer zo goed als voorbij is. In een vlotte poptrack kijkt Matt Simmons nostalgisch terug op een jeugdige liefde en de daarbij horende zomer. Matt Simmons klinkt op dit nummer nog vooral alsof hij Ed Sheeran achterna wil. Benieuwd of voor Matt Simmons daar ook het wereldwijde megasucces bij zal gaan horen.

17. Half Moon Run – Then Again

Vier jaar na ‘Sun Leads Me On’, is Half Moon Run terug. Hoewel de Canadese band hier nog (te) weinig belletjes doet rinkelen debuteerden ze in 2012 sterk met hun album ‘Dark Eyes’.

Hoewel het de afgelopen jaren stil was rond de groep, waren ze onder de radar nog volop actief. Hierover zegt bandlid Conner Molander: “We’ve been practicing our instruments, reading, listening, and focusing on our technical skills. Basically just re-examining everything we know about how to be a band. It’s a little bit like starting over.” Op 27 november sluiten ze een Europese tournee af met een concert in de AB.

18. Sun Gods – Into The Mud

Ze stonden dit jaar al twee keer eerder in deze lijst. Sun Gods brengt dan ook de ene uitstekende single na de andere uit en toch is de grote doorbraak nog geen feit. Hét kenmerkende element is die bijzondere stem van Brent Buckler, maar bij Sun Gods weten ze ook gewoon verdomd goed hoe een goed nummer in elkaar zit. Iedereen die hen al live aan het werk zag is ervan onder de indruk. Ze hebben een uitstekende zomer achter de rug op dat gebied, maar nu is het even wachten op nieuwe live data.

19. Tones And I – Dance Monkey

Als we het dan over opvallende stemmen hebben mag ook Tones And I niet ontbreken. Het is de groepsnaam die de Australische Toni Watson zichzelf aangemeten heeft. Ze begon in 2016 als straatmuzikant en trok op die manier snel veel publiek. Soms ging het zelfs een beetje té goed, want door de toestromende massa’s moest de politie zelfs enkele keren een straatoptreden stilleggen. Intussen heeft Tones And I een eerste ep uit en staat Dance Monkey klaar om de hitparade te bestormen.

De tournee in Australië is geheel uitverkocht, maar ondertussen plant Toni Watson ook een grote oversteek. Data in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk staan al op het programma. In België moeten we kennelijk nog wat geduld oefenen.

20. Chelsea Wolfe – Be All Things

Wie het voorheen moeilijk had met Chelsea Wolfe kan haar aankomende nieuwe album eens een kans geven. Als vooruitgeschoven singles The Mother Road en Be All Things één ding laten horen dan is het wel dat ‘Birth Of Violence’ (uit op 13 september) anders zal klinken dan de platen die we al van haar kenden. De ‘nieuwe weg’ is eigenlijk ook een oude, en een terugkeer naar haar vroegere werk. Benieuwd waar dit haar zal brengen.

21. Lana Del Rey – Fuck It I Love You

Als er één iemand niet heeft stilgezeten de laatste tijd is het Lana Del Rey wel. In de voorbije maand bracht ze vier (!) nieuwe nummers uit. Eentje als reactie op schietpartijen in de Verenigde Staten, één cover voor de soundtrack van Scary Stories To Tell In The Dark en dan nog twee nieuwe nummers, The Greatest en Fuck It I Love You.

Er is intussen ook een nieuw album, ‘Norman Fucking Rockwell’ waarvoor de zangeres een lange aanloop heeft genomen: ook Hope Is A Dangerous Thing For A Woman To Have, But I Have It, Venice Bitch en Doin’ Time staan op dat album waardoor we nu eigenlijk het halve album al kennen. Voor de bijhorende tournee laat Lana België voorlopig links liggen, maar op 21 februari kunnen de echte fans wel naar Ziggo Dome in Amsterdam.

22. Post Malone – Circles

Post Malone is een hippe vogel. Enkele weken geleden was hij nog één van de headliners op Pukkelpop en dit voorjaar stond hij al in het Sportpaleis. Het gaat dus, kortom, uitstekend met mans carrière. Des te opmerkelijk is de nieuwe single Circles waarin niets van het geluid dat hem populair maakte terug te vinden is. Circles lijkt meer op een nieuwe single van Tame Impala dan op een nieuwe Post Malone.

Of heel zijn nieuwe album ‘Hollywood’s Bleeding’ zo zal klinken moeten we nog heel even afwachten, tot 6 september. Op de gastenlijst staan alvast Charli XCX en Travis Scott, maar ook Ozzy Osbourne.

23. Pusha T feat. Ms. Lauryn Hill – Coming Home

Van de nieuwe plaat van Pusha T zijn er enkele tracks gelekt waarna Pusha ze dan maar gewoon officieel online gooide. Opvallend is Coming Home, waarop niemand minder dan Lauryn Hill zich laat horen. Het hele album zou geproduceerd zijn door Kanye West. Wanneer het uitkomt is momenteel nog niet duidelijk. Het zou de opvolger worden van het mini-album ‘Daytona’, negen tracks bevatten en net als dat album op het label GOOD verschijnen.

24. Labrinth & Zendaya – All For Us

We hebben het nog eens geprobeerd, maar de eerste aflevering van de hippe HBO-reeks Euphoria is echt niet goed. Eén tip: blijf wel gewoon verder kijken, want nadien ontpopt Euphoria zich tot één van de beste en meest interessante reeksen van het lopende seriejaar.

Ook de soundtrack is trouwens om duimen en vingers bij af te likken. Er werden trouwens ook wat nummers gecomponeerd speciaal voor de reeks. In de laatste aflevering horen we ook hoofdrolspeelster Zendaya zingen in een erg interessant duet samen met Labrinth.

25. Y2K & bbno$ – Lalala

Er zijn dingen in deze wereld waar we te oud voor geworden zijn, TikTok is er één van. Het nieuwe videoplatform heeft er wel voor gezorgd dat dit nummer viraal is gegaan. Intussen is het aanstekelijke Lalala aan het uitgroeien tot een wereldhit bij de youngsters. En eerlijk: wij krijgen het ook niet meer uit ons hoofd.

26. De Kraaien – Lik Aan M’n Ballen

Begin dit jaar scoorde MEROL een hit met Hou Je Bek en Bef Me. Dit is zowat de mannelijke equivalent. En ook hier: het refrein is zo aanstekelijk dat we ’t met geen stokken nog uit ons hoofd krijgen.

27. Cigarettes After Seks – Heavenly

Wie vervolgens dan de theorie van De Kraaien in de praktijk wil omzetten kan een plaatje van Cigarettes After Seks opzetten. Het nieuwe album ‘Cry’ verschijnt op 25 oktober. Kort daarna, op donderdag 7 november, staat Cigarettes After Sex in een reeds uitverkocht Koninklijk Circus in Brussel.

28. Charli XCX feat. Sky Ferreira – Cross You Out

Op 13 september brengt Charli XCX na de vele mixtapes nog eens een echt album uit, het eerste in vijf jaar. Daarop staan vooral veel samenwerkingen: met Lizzo, Haim en Troye Sivan om er maar enkelen te noemen. Ook Gone met Christine & The Queens staat op dat album én deze nieuwe single, waarin ze de krachten bundelt met Sky Ferreira. Ondertussen is er ook de bijdrage van Charli XCX aan de soundtrack van het derde seizoen van 13 Reasons Why.

Er zijn ons twee dingen duidelijk: Charli kan niet goed stil zitten én weet hoe een goed popnummer moet klinken. Op 26 november zullen velen van die nummer ongetwijfeld luidkeels worden meegezongen in de AB.

29. Jorja Smith feat. Burna Boy – Be Honest

De krachten bundelen, dat doen ook Jorja Smith en Burna Boy. En niet voor het eerst: eerder dit jaar was er al Gum Body waar zij hem ondersteunde. Nu zijn de rollen omgekeerd. Be Honest is het eerste nieuwe werk van Jorja Smith sinds haar succesvolle debuutalbum ‘Lost & Found’ van vorig jaar. Het nummer leunt heel erg aan bij de tegenwoordig zo populaire reggaeton en heeft dus heel wat hitpotentieel.

30. DRAM feat. H.E.R. & WATT – The Lay Down

Ook deze is een samenwerking. The Lay Down is een vooruitgeschoven single van de plaat van DRAM die later dit jaar nog zal volgen. Zelf schrijft hij erover dat dat album zijn r&b- en soulroots zal benadrukken en dat het een ode moet worden aan échte zangers: “Niemand zingt nog dezer dagen. Niemand stort nog echt zijn hart uit. Wel dat stopt hier.

Aan de drums zit Chad Smith van Red Hot Chili Peppers, maar dat is er gelukkig niet aan te horen.

31. The Subs & Dvtch Norris – Preacher

De samenwerkingen van de laatste tijd hebben ook The Subs goed gedaan. Een tijdje geleden was er de samenwerking met GLINTS, nu hebben ze de handen in elkaar geslagen met Dvtch Norris: “We waren onder de indruk toen we Dvtch live hoorden. Hij heeft een heel krachtige stem, die wilden we wel eens op een dancetrack gebruiken” vertelde Jeroen De Pessemier van The Subs op Studio Brussel.

Ook deze keer benaderen The Subs The Prodigy in sound. Een volledig album volgt nog dit najaar.

32. Bon Iver – Naeem

Het geduld van Justin Vernon was op: normaal gezien zou zijn nieuwe album pas op 30 augustus verschijnen, maar hij gooide het zelf drie weken eerder dan voorzien online. Elk uur verscheen daarbij een video van een nieuw nummer waarin er op het nieuwe nummer gedanst werd. We hebben er dan zelf maar een nummer uit gekozen.

Op het nieuwe album ‘i,i‘ – hij blijft moeilijk doen met zijn titels – benadert Bon Iver meer dan op zijn voorganger de warme folky sound van zijn debuut. Er zijn mensen op wiens talent wij ronduit jaloers zijn, Justin Vernon is één van die mensen.

33. Whitney – Used To Be Lonely

Het nieuwe album van Whitney heet ‘Forever Turned Around’ en is er nu eindelijk. De heren hebben een aanloop genomen van drie singles waarvan dit de derde is. De tweede plaat borduurt rustig verder op de sound van hun debuut: dromerij, melancholie, blazers, zonnige gitaarlijntjes en dromerige zang. Wie mee wil komen wegdromen, kan op 19 november naar de AB afzakken.

34. Big Thief – Not

In april werd het album ‘U.F.O.F.’ van Big Thief nog collectief bejubeld en nu al heeft de band een nieuw album klaar. ‘Two Hands’ verschijnt op 11 oktober. De vooruitgestuurde single Not – een nummer dat al enkele jaren live wordt gespeeld – legt de lat voor dat album erg hoog en maakt meteen duidelijk dat het hier niet om wat afleggertjes van de vorige plaat gaat. In de zes minuten durende albumversie – die we hier natuurlijk ook meegeven – zit een heerlijke solo die de naam Neil Young in ons naar boven brengt. Meer van dat, graag!

35. DIVV – Taker

Meer galmende gitaren in Taker van DIVV. Het derde album van deze band heet ‘Deceiver’ en komt eraan op 4 oktober. Frontman Zachary Smith heeft de laatste jaren wat worstelingen doorstaan, dit is het eerste album van de band sinds hij ontslagen is uit de ontwenningskliniek na een hardnekkige heroïneverslaving.

36. Aubrie Sellers feat. Steve Earle – My Love Will Not Change

Duiken we vervolgens even de country in, al zou je dat niet meteen zeggen op basis van deze single. Om haar huidige sound te beschrijven gebruikte Sellers zelf al de term “garage-country”.

37. Tom Helsen & Janne Blommaert – If

Een tijdje geleden deed Tom Helsen een oproep via de sociale media: hij was op zoek naar een zangeres om een duet mee te zingen en iedereen mocht zich kandidaat stellen. Uit meer dan 1200 inzendingen koos Tom Helsen Janne Blommaert voor wie hij If schreef, zijn vijftigste song. Op 30 september stelt Tom Helsen zijn zevende album voor in Het Depot in Leuven. Dat album zal ‘Seven’ gaan heten en zeven nummers bevatten, waaronder ook dit prachtige If. Die zeven songs zullen in Het Depot gespeeld worden, de rest van de setlist wordt door de fans bepaald.

38. Anna Wise – Nerve

Anna Wise heeft haar debuutalbum aangekondigd. Voor bij wie deze naam geen belletje doet rinkelen: geen nood. Anna Wise werkte al aan elke plaat van Kendrick Lamar mee sinds ‘good kid, m.A.A.d city’ uit 2012. Nu is het – na twee EP’s – tijd voor haar eigen debuut.

“Daarvoor heb ik echt in de spiegel gekeken”, zegt de nu 28-jarige R&B-zangeres. “Ik heb mijn identiteit geanalyseerd, mijn interacties, mijn tekortkomingen. Ik focus nu wel op het houden van mezelf, meer dan op lief en aardig overkomen.”

39. Robbie Robertson feat. Glen Hansard – Let Love Reign

Op 20 september verschijnt ‘Sinematic’, het eerste album van Robbie Robertson sinds 2011. Robertson was één van de leden van de legendarische band The Band, een band die op hun beurt faam maakten als de begeleidingsband van Bob Dylan. Eén vooruit geschoven single was er al en dat was een samenwerking met de grote Van Morrison. Op Let Love Reign, een groot pleidooi voor vrede en liefde dat geïnspireerd werd door John Lennon, is Glen Hansard te horen als backing vocal.

40. Stereophonics – Fly Like An Eagle

Zeg tegen ons Fly Like An Eagle en wij zeggen Steve Miller Band. Nu hebben ook Stereophonics een song met die titel uitgebracht. Het is nog eens een ouderwetse Stereophonics-ballad waarin die raspende stem van Kelly Jones het best tot zijn recht komt. De band brengt op 25 oktober het nieuwe album ‘Kind’ uit.

41. Milow – Greatest Expectations

Voor zijn zesde album ‘Lean Into Me’ schreef Milow enkele van zijn meest persoonlijke en meest nostalgische songs. In de nieuwe single Greatest Expectations gaat het over de lat hoog leggen. Het gaat over dromen van een podium en een publiek en over telkens weer de beste show aller tijden willen spelen. Tickets voor Milow in de Lotto Arena op 15 februari 2020 kan je hier bestellen.

42. Girl Band – Going Norway

In 2015 werd het debuut van Girl Band bejubelde door het verzamelde muziekjournaille, maar door omstandigheden – een aantal shows werden afgezegd door mysterieuze “gezondheidsproblemen” – heeft een opvolger voor dat album op zich laten wachten tot nu. Het tweede album ‘The Talkies’ komt uit op 27 september. De single Going Norway laat alvast horen dat de band nog niets van hun storm und drang verloren is.

43. Declan McKenna – British Bombs

De Britse singer-songwriter Declan McKenna – 20 nu – heeft een groot hart. Met zijn nieuwe single British Bombs – zijn eerste nieuw werk in twee jaar – wil hij aandacht vragen voor de Britse wapenhandel en de invloed daarvan in de rest van de wereld. Dat doet hij onomwonden, want zo zegt hij “ik heb nu eenmaal een mening over de dingen en ik kom er graag over uit.” Het was al te lang geleden, aldus McKenna, dat er nog eens een echt anti-oorlogslied was verschenen dus heeft hij het zelf maar geschreven.

De inkomsten van de single worden gedoneerd aan het goede doel. De singer-songwriter wil met de opbrengen mensen helpen die worden getroffen door de problemen waar hij over zingt.

44. Lana Del Rey – Looking For America

I’m still looking for my own version of America/One without the gun, where the flag can freely fly/No bombs in the sky, only fireworks when you and I collide/It’s just a dream I had in mind.

Van bommen naar spijtige schietpartijen. Lana Del Rey is niet mis te verstaan in dit nummer dat ze loste na de schietpartijen in El Paso (Texas) en Dayton (Ohio) met 31 doden tot gevolg. Dit nummer zal niet op haar nieuwe album staan.

45. Eefje De Visser – Lange Vinnen

Pas in januari 2020 verschijnt het nieuwe album van Eefje De Visser, maar nu al wil ze daar nieuwe muziek uit lossen. Lange Vinnen is na Zwarte Zon al de tweede vooruitgeschoven single. Volgens de zangeres wordt het nieuwe album een huwelijk tussen classic pop en elektronica, precies zoals we haar het liefst hebben dus. Op 19 maart 2020 komt ze haar nieuwe album voorstellen in AB.

46. Fink – We Watch The Stars

Sinds 2006 al maakt Fink muziek als singer-songwriter. Oorspronkelijk was hij dj, remixer en producer, maar dertien jaar gooide hij het roer dus om. Sindsdien is hij even onvoorspelbaar geworden dan die andere grillige singer-songwriter: Ben Howard.

In 2017 besloot Fink dat het tijd was om terug te keren naar de roots. ‘Fink’s Sunday Night Blues Club Vol. 1′ werd een onvervalste bluesplaat die hij gewoon thuis opnam, in zijn appartement in Berlijn. Datzelfde jaar kwam met ‘Resurgasm’ alweer de negende studioplaat uit. Nu werkt hij naar verluidt met producer Flood nummer tien af.

De nieuwe single We Watch The Stars is meer dan acht minuten lang, al is er ook een versie van iets meer dan vier minuten uitgebracht. Wij gaan voor de lange, al is het maar omdat je daarop beter kan wegdromen. Op dinsdag 19 november speelt Fink in De Roma in Borgerhout.

Gesponsorde artikelen