Deze 5 wereldsterren gingen onze Matthias vooraf bij Louis Vuitton

Hoe gek zou het zijn mocht een Vlaamse acteur het gezicht worden van de zomercampagne van Louis Vuitton? Gigantisch gek! Wel, Matthias Schoenaerts doet het gewoon en treedt hiermee in de voetsporen van absolute wereldtoppers.

Niemand minder dan ontwerper Kim Jones stond erop om onze Matthias te kiezen als het gezicht van de zomercampagne van het Franse luxemerk.

Op de gelekte kiekjes zien we een stoere Schoenaerts poseren voor een prachtig landschap met een zogenoemde men’s bag losjes over zijn schouder hangend. Ondanks de ‘handtas’ blijft het geheel toch lekker ruig met dank aan het sexy stoppelbaardje en de mannelijke poses van onze Hollywoodster (nee, we kwijlen niet…).

Met de campagne heeft Schoenaerts ongetwijfeld een geweldig verhaaltje om later aan zijn kleinkinderen te vertellen. Dat het gaat om een unieke prestatie, bewijzen de voorgangers van de Antwerpenaar die stuk voor stuk wereldsterren van formaat zijn:

1. Michelle Williams

Met een overdosis persoonlijkheid en haar typische, originele stijl schreeuwt actrice Michelle Williams gewoon om de campagnefoto’s van een luxemerk als Louis Vuitton te sieren. Iets wat ze voor de wintercollectie 2013-2014 met glans doet. Het is meteen de eerste grote modecampagne voor de 33-jarige ‘My week with Marilyn’-actrice.

2. Bono

In 2010 ontwierp U2-frontman Bono samen met zijn vrouw Ali Hewson een unieke handtas voor het Franse modehuis. Ze brachten het accessoire op de markt om de armoede in Afrika te lijf te gaan. In tegenstelling tot de andere celebrities stond Bono erop om niet te poseren in typische LV-kledij maar wel in een outfit van het ecovriendelijke Edun, wat eigenlijk voor 49 procent eigendom is van Louis Vuitton.

3. Angelina Jolie

Getty
Angelina Jolie trok in mei 2011 naar Cambodja voor Louis Vuitton. Via de campagne wilde ze de armoede in het land in kaart brengen. “A single journey can change the course of a life”, luidde de slogan. Angie poseerde voor de gelegenheid op haar blote voetjes. 

4. Keith Richards

In 2008 was het de beurt aan Rolling Stone Keith Richards die poseerde in een hotelkamer. Met zijn gitaar in de hand bracht hij pure rock ’n roll in het Franse modehuis.

5. Madonna

Madonna gaf in 2009 de lente-/zomercollectie een 40’s look. De 55-jarige diva werd door fotograaf Steven Meisel vastgelegd op het gevoelige plaatje in wulpse poses.

Met deze voorgangers kan 2014 niet anders dan een topjaar worden voor Matthias Schoenaerts. En ja, ook op het witte doek gaat het de Antwerpenaar voor de wind. Zo komt niet alleen de Amerikaanse remake van Loft in de zalen, Schoenaerts zal ook schitteren in zijn eerste grote Amerikaanse productie, Animal rescue.

Meer
Lees meer...